روسیه: انگلیس بهای تحریمهای جنونآمیز علیه مسکو را میپردازد

ایرنا/ سفارت روسیه در انگلیس با انتشار پیامی در توئیتر، به تازهترین ارزیابی صندوقبینالمللی پول درباره رشد منفی اقتصاد انگلیس در سال جاری که پایینتر از روسیه پیشبینی شده است، اشاره کرد و به طعنه نوشت که دولت لندن بهای تحریمهای جنونآمیز علیه مسکو را میپردازد.
در این پیام توئیتری آمده است: دولت انگلیس در تلاش برای رهبری لفاظیها علیه روسیه، ناگزیر بهای تحریمهای جنونآمیز خود را میپردازد.
انگلیس از زمان آغاز جنگ در اوکراین، به بازیگر فعالی در عرصه این نبرد تبدیل شده و با اتخاذ مواضع ضد روسی، ارسال تسلیحات و تجهیزات نظامی و اعمال تحریم علیه روسیه به تنش و درگیریها دامن زده است. این کشور تاکنون بیش از یکهزار و ۱۰۰ شهروند روس و بیش از ۱۰۰ سازمان دولتی روسیه را تحریم کرده است.
این درحالیست که طبق گزارش صندوق بینالمللی پول که امروز (سهشنبه) منتشر شد، اقتصاد انگلیس در سال جدید میلادی کوچکتر و عملکرد آن بدتر از روسیهای خواهد بود که تحت تحریم است. این سازمان بینالمللی همچنین پیشبینی کرده که انگلیس تنها کشوری خواهد بود که اقتصاد آن در سال آینده (۲۰۲۴) هم به نسبت تمام اقتصادهای پیشرفته و نوظهور، حتی از روسیه کوچکتر شود. طبق ارزیابی صندوق بینالمللی پول، اقتصاد روسیه در سال جاری پس از انقباض ۲.۲ درصدی در سال ۲۰۲۲ میلادی ۰.۳ درصد رشد کند.
مواضع انگلیس علیه روسیه نه تنها در حوزه اقتصاد که باعث تضعیف ارتش این کشور هم شده است. این کشور به تازگی موافقت خود را با ارسال تانکهای پیشرفته چلنجر ۲ به اوکراین اعلام کرده است؛ اما پاتریک سندرز (Patrick Sanders) رئیس ستاد کل ارتش انگلیس در اعترافی غیرمتعارف اظهار داشت که ارسال تانک و تجهیزات توپخانهای به اوکراین ارتش را تضعیف میکند و توانایی آن را برای مقابله با روسیه کاهش میدهد.
هم زمان منابع دفاعی انگلیس فاش کردند که یک ژنرال ارشد آمریکایی به طور خصوصی به وزیر دفاع انگلیس گفته است که ارتش این کشور دیگر به عنوان یک نیروی جنگی سطح بالا در نظر گرفته نمیشود. این درحالیست که یافتههای تکان دهنده شبکه خبری اسکای نیوز نشان میدهد که اگر جنگ شود مهمات نیروهای مسلح انگلیس "در عرض چند روز" تمام میشود؛ این کشور توانایی دفاع از آسمان خود را در برابر حملات موشکی و پهپادی که اوکراین در حال تحمل آن است ندارد و پنج تا ۱۰ سال طول میکشد تا ارتش بتواند یک لشکر جنگی متشکل از ۲۵ تا ۳۰ هزار سرباز را با پشتیبانی تانک، توپخانه و هلیکوپتر به میدان بیاورد.
یافتههای این شبکه انگلیسی همچنین حاکیست؛ حدود ۳۰ درصد از نیروهای بریتانیایی که در آمادگی بالا هستند، نیروهای ذخیره هستند که قادر به بسیج در چارچوب زمانی ناتو نیستند. اکثر ناوگان خودروهای زرهی ارتش انگلیس هم بین ۳۰ تا ۶۰ سال پیش ساخته شدهاند و برنامهای برای جایگزینی کامل آنها هنوز تدارک دیده نشده است.
بر اساس این گزارش، جنگ در اوکراین در پی بیتوجهی غرب نسبت به نگرانیهای امنیتی مسکو و گسترش نیروهای ناتو تا نزدیکی مرزهای روسیه کلید خورد. ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز ۲۱ فوریه گذشته (دوم اسفندماه ۱۴۰۰) استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت و سه روز بعد، عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد. به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
رئیس جمهور روسیه شهریور ماه گذشته نیز برای انجام مذاکرات صلح با کییف اعلام آمادگی کرده و از اوکراین خواست خصومت را کنار بگذارد. اما ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین تحت القائات مقامهای جنگطلب غرب عنوان کرد که زمانی آماده مذاکره است که رئیس جمهور دیگری در روسیه به قدرت برسد.
سخنگوی کرملین میگوید که روسیه برای حل و فصل بحران اوکراین یک مسیر دیپلماتیک را ترجیح میدهد اما تسلیم فشارهای غرب نمیشود. "دیمیتری پسکوف" ماه پیش در سخنانی تصریح کرد: «عملیات نظامی ویژه ادامه دارد. با این اوصاف، رئیسجمهور پوتین برای مذاکرات آماده بوده، هست و خواهد بود. قطعا مسیر ترجیحی ما برای تامین منافعمان، یک دیپلماسی مسالمتآمیز است.»