جاسوسی آمریکا از دبیر کل سازمان ملل در پی افشای اسناد محرمانه
ایرنا/ در پی افشای اسناد محرمانه وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون)، دولت ایالات متحده آمریکا از نزدیک آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل را زیر نظر داشته و از او جاسوسی میکند و معتقد است که دبیرکل سازمان ملل موضع نرمی در مقابل روسیه دارد.
بر اساس گزارش ها، اسناد افشا شده پنتاگون در فضای مجازی نشان میدهد که آمریکا از نزدیک آنتونیو گوترش را زیر نظر داشته و معتقد است که دبیر کل سازمان ملل متحد بیش از حد مایل است منافع روسیه را برآورده کند.
شبکه تلویزیونی جهانی بی بی سی گزارش داد چندین سند محرمانه آمریکا ارتباطات خصوصی مربوط به گوترش و معاونش را توصیف میکنند. این اسناد حاوی مشاهدات صریح گوترش در مورد جنگ در اوکراین و تعدادی از رهبران آفریقایی است.
یکی از اسناد فاش شده بر قرارداد غلات دریای سیاه متمرکز است که با میانجیگری سازمان ملل متحد و ترکیه در ماه ژوئیه بدست آمد.
اسناد سری آمریکا اعلام میکنند که گوترش برای حفظ این توافق حاضر به تامین منافع روسیه حتی اگر این منافع شامل افراد یا شرکتهای تحت تحریمهای غرب باشند، بوده است.
بر اساس ارزیابی واشنگتن، اقدامات دبیرکل سازمان ملل تلاشهای گستردهتر برای پاسخگو ساختن مسکو به خاطر اقداماتش در اوکراین را تضعیف میکند.
سند دیگری از اواسط فوریه گفتگوی صریح بین گوترش و آمنه محمد معاون او را شرح میدهد.
در این اسناد گوترش از درخواست اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا، مبنی بر تولید تسلیحات و مهمات بیشتر در نتیجه جنگ در اوکراین، ابراز ناراحتی میکند.
این دو مقام سازمان ملل همچنین در مورد نشست اخیر رهبران آفریقا صحبت میکنند. طبق اسناد فاش شده آمنه محمد میگوید که ویلیام روتو، رئیس جمهور کنیا، بی رحم است و معاون دبیرکل سازمان ملل به او اعتماد ندارد.
به تازگی اسناد و جزئیات محرمانه طرح آمریکا و ناتو برای تجهیز ارتش اوکراین برای حمله به روسیه و نیز اسناد محرمانه دیگر دولت بایدن، در شبکههای اجتماعی توئیتر و تلگرام منتشر شده که بازتابهای بسیاری داشته و افشا کننده وقایع بسیاری در حوزههای مختلف است.
مقامات آمریکایی در ردههای مختلف برای کنترل پیامدهای داخلی و خارجی افشای این ۱۰۰ سند سری و فوق سری در فضای مجازی همچنان در تکاپو هستند. البته چندین فرضیه و احتمال تاکنون در رابطه با موضوع افشای اسناد محرمانه وزارت دفاع آمریکا که بخشی از آن به جنگ اوکراین مربوط میشود، مطرح شده است که در این میان عدهای از کارشناسان نظامی روس نظریه "جعلی بودن" این اسناد و انتشار "عمدی" آن را محتملتر میدانند.
از سوی دیگر و با هدف کاستن از پیامدهای داخلی و بین المللی افتضاح اطلاعاتی آمریکا، کاخ سفید از خبرنگاران خواست تا در مورد محتوای اسناد لو رفته سیا و پنتاگون گزارش تهیه نکنند.
جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا در پی افشا این اسناد محرمانه تاکید کرد که اطلاعات لو رفته مخاطب عام نداشته و نباید در رسانهها منتشر و در مورد آنها بحث شود.