جنجال یک عروسی در هتل اسپیناس پارسیان!
آرمان ملی/متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
مطهره شفیعی| شایعه در همه فرهنگهای بشری وجود دارد و پدیدهای است که براساس شنیدهها و زمینه قبلی افکار عمومی شکل میگیرد. بشر در زندگی روزمره خود با دوستان، آشنایان، همکاران و مانند آنها شایعات زیادی را میشنود و یا منتشر میسازد.
لیکن با توجه به ویژگیهای فرهنگی و اجتماعی هر جامعه برخی شایعات زمینه مناسبی برای نقل و انتشار مییابند. بارها پیش آمده که شایعاتی درباره شخصیتهای سیاسی مطرح شده که بعضا چالشهایی برای آن شخصیت ایجاد کرده و یا در مواردی جامعه با توجه به شناخت قبلی از آن شخصیت، به رد شایعه پرداختهاند. البته برخی از آنها هم صحت دارد. از چند روز گذشته شایعاتی درباره ازدواج دختر شمخانی منتشر میشود. به نوشته «فراز»، برگزاری یک جشن عروسی در این هتل حدود یک میلیارد و چهارصد میلیون تومان آب میخورد. پس از آن علیاکبر رائفیپور، سخنران جنجالی به برگزاری عروسی دختر علی شمخانی، دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی در هتل اسپیناس پلاس واکنش نشان داد. او نوشت: «اگر متهم به سیاهنمایی نمیشویم اجازه داریم بپرسیم چطور برای مردم از صبوری در مقابل تحریمهای اقتصادی بگوییم وقتی مراسم عروسی دختر دبیر سابق شورای عالی امنیت در یکی از مجللترین و گرانترین تالارهای کشور برگزار میشود؟ دوم آنکه آیا در مقابل این هتل هم «ون»های گشت ارشاد مستقر میشوند.» مرتضی دانایی (خبرنگار) با انتشار تصویری از کارت این عروسی به کنایه نوشت: «دم طراح کارت عروسی دختر این آقا گرم که از طرحهای آماده و رایگان Canva استفاده کرده و حتی فونت فارسی هم نریخته و احتمالا میلیونها تومان بابت این چرت و پرت از آنها پول گرفته.» یک نماینده مجلس هم مدعی شد: همین چند شب گذشته یکی از مسئولان عالی سابق کشور مراسم دختر خود را در هتل اسپیناس پالاس برگزار کرد که در آنجا باید گشت ارشاد مدیران ورود پیدا میکرد. با این روشها ما نمیتوانیم مطلوب را حاصل کنیم. سیره امامین انقلاب و حاج قاسم سلیمانی نیز این چنین نبوده است و امروز هم دفتر مقام معظم رهبری نیز به این نوع رفتارها تذکر جدی دادند. معینالدین سعیدی با اشاره به اینکه حجاب یک واجب شرعی است، بیان داشت: من معتقد هستم حجاب یک واجب شرعی و سیاسی است اما در کنار آن تقویت سفرههای مردم یک واجب شرعی، سیاسی و تقویت ارزش پول ملی هم یک ضرورت شرعی است و اینکه اصلاح نظام بانکداری باید اتفاق بیفتد و اینها اولویتهای مهمتر مردم هستند.
روزی که شمخانی پول شیرینی هم نمیدهد
برگزاری ازدواج در هتل پارسیان با ادعاهای سابق شمخانی در تناقص است. محمد درودیان، پژوهشگر تاریخ جنگ اخیرا کتابی را تحت عنوان «نقبی بر درسها و دستاوردهای جنگ» منتشر کرده که شامل گفتوگو با ۲۴ شخصیت نظامی و سیاسی است. شمخانی در گفتوگویی که در این کتاب منتشر شده، گفته است: «ما هیچوقت بر اساس مسائل شخصی که بهترین آن جان است تصمیم نمیگرفتیم، این روحیه موتور اصلی ما در تمام مسئولیتهایی است که پس از انقلاب پذیرفتیم و بهراحتی انتقادپذیریم، منعطفیم، تکبر نداریم، با حداقلها میسازیم، احساس برتری قومی و خویشی بر کسی نداریم. به همین دلیل وقتی میگویند مشکل بودجه دارید، صرفهجویی کنید، در مسائل تشریفاتی بدون اینکه کسی به ما بگوید، در این گرانی یک ریال پول میوه و شیرینی و گل نمیدهم، یعنی نمیگذارم بدهند. همیشه هم میوه را از خونهام میآورم. اینها تازه میخواهند این را دستورالعمل کنند.»
شایعات سال 98 درباره ثروت شمخانیها
طبیعی است این خبر میتواند از سوی برخی بدخواهان شمخانی مطرح شده باشد و جالب است که در سال 98 هم شایعاتی درباره خانواده شمخانی مطرح شد، از جمله اینکه هزینه دانشگاه حسین شمخانی فرزند علی شمخانی در لبنان 10 هزار دلار است. اخبار دیگر نشان میداد موعود شمخانی و محمدهادی شمخانی برادرزادههای علی شمخانی در پستهای بالا مشغول شدهاند. یکی در سفارت ایران در روسیه و دیگری سازمان منطقه آزاد اروند. در آن زمان یک منبع مطلع نزدیک به دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: «خبر سازیهای مغرضانه و هدفمند که طی ماههای گذشته علیه دریابان شمخانی و خانواده ایشان انجام شده، ناشی از برخی اغراض سیاسی بوده که در صورت لزوم سرشاخههای داخلی و خارجی آن معرفی شده و به اطلاع رسانهها خواهد رسید.» اما اکنون درباره ازدواج دختر شمخانی در هتل گرانقیمت توضیحی داده نشده است.
مروری بر ازدواجهای سیاسی
شایعه درباره ازدواج فرزندان سیاسیون ویژگیهای منحصر به خودش را دارد، چنانکه هویت عروس و داماد، محل برگزاری جشن عروسی، میزان هزینه برگزاری جشن عروسی و... مدنظر است. ازدواج دختر محمود احمدینژاد با مهدی خورشیدیآزاد یا ازدواج پسر احمدینژاد با دختر مشایی، ازدواج پسر محمدعلی رامین با مهناز افشار از جمله ازدواجهای خبرساز در دو دهه اخیر بوده است. ازدواج سیاسیون گذشته اما حواشی کمتری داشت و آنچنان محل بحث نبود مانند ازدواج علی لاریجانی با دختر شهید مطهری. علی لاریجانی در ۲۰ سالگی با دختر شهید مرتضی مطهری بهنام فریده که ۱۵ سال داشت ازدواج کرد. ازدواج آیتا... صادق آملی لاریجانی با دختر آیتا... وحید خراسانی بر اساس سنت پیامبر (ص) و بر پایه ساده زیستی بنا شد. ازدواج فائزه و فاطمه ۲ دختر مرحوم آیتا... هاشمی رفسنجانی با پسران آیتا... لاهوتی از دیگر ازدواجهای دوران انقلاب اسلامی به شمار میرفت. مرحوم هاشمی رفسنجانی و آیتا... حسن لاهوتی هر دو از مبارزان سیاسی با رژیم پهلوی بودند و همین سوابق و مناسبات سبب شد که فرزندان آنها با هم ازدواج کنند. سیدیاسر خمینی فرزند میانی سیداحمد خمینی و نوه امام خمینی (ره) محسوب میشود که با دختر سیدمحمد صدر ازدواج کرده است. سیدمحمدرضا خاتمی در نیمه دهه ۶۰ خورشیدی با زهرا اشراقی نوه امام خمینی (ره) ازدواج کرد. حاصل این ازدواج دو فرزند بهنامهای فاطمه و علیرضا است. نعیمه اشراقی سومین فرزند شهابالدین اشراقی داماد امام راحل و صدیقه خمینی هفتمین نوه امام خمینی (ره) با سید محمد حسن طاهری پسر آیتا... طاهری اصفهانی امام جمعه سابق اصفهان ازدواج کرده و صاحب ۲ فرزند به نام حسین و نعیما است. ازدواج صدیقه خمینی فرزند سوم امام راحل با آیتا... شهابالدین اشراقی که در نخستین روزهای انقلاب از همراهان صدیق امام خمینی (ره) محسوب میشد. حجتالاسلام رسولی محلاتی دختران خود را به عقد حجتالاسلام علیاکبر ناطق نوری رئیس مجلس چهارم و پنجم و عباس آخوندی وزیر اسبق راه و شهرسازی درآورده است. ناطق نوری دارای هشت فرزند است که ۲ پسر به نامهای مصطفی و مجتبی مشهورترین آنها هستند. حسن خمینی نوه ارشد امام خمینی (ره) با ندا موسوی بجنوردی دختر مرحوم آیتا... سید محمد موسوی بجنوردی عضو سابق شورای عالی قضائی و عضو ارشد مجمع روحانیان مبارز ازدواج کرد که حاصل این ازدواج فرزندانی با نامهای احمد، نرگس، فرشته و محمدهادی است. ازدواج سیدابراهیم رئیسی با جمیله علمالهدی، دختر آیتا... سیداحمد علمالهدی امام جمعه مشهد یکی دیگر از ازدواجهای سیاسی تاریخ انقلاب به حساب میآید که حاصل این ازدواج دو دختر است.