نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
تحلیل ها

دوپارگی؛ تشدید دوقطبی و بی‌ثباتی سیاسی در آمریکا

منبع
وطن امروز
بروزرسانی
دوپارگی؛ تشدید دوقطبی و بی‌ثباتی سیاسی در آمریکا

وطن امروز/متن پیش رو در وطن امروز منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست

پرمخاطب‌ترین رسانه اقتصادی ایالات متحده در گزارشی از به راه افتادن موج چشمگیر تمایل شهروندان آمریکایی به مهاجرت  از بیم تشدید بی‌ثباتی در این کشور خبر داد. 
شبکه بلومبرگ فاش کرد بر مبنای داده‌های کارشناسان حوزه مهاجرت، موج بی‌سابقه‌ای از تمایل شهروندان آمریکایی برای ترک کشور خود در پی تشدید بی‌ثباتی سیاسی و دوقطبی شدید جامعه یانکی‌ها در طول کارزار انتخابات ریاست‌جمهوری 2024  به راه افتاده است. 


جن بارنت، موسس شرکت اکسپتسی که در زمینه مشاوره مهاجرت به آمریکایی‌ها برای برنامه‌ریزی واقع‌بینانه برای ترک کشور فعالیت می‌کند، اعلام کرده بعد از مناظره جنجالی اوایل تابستان بین دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‌خواه و جو بایدن، رئیس‌جمهور فعلی که آن زمان نامزد دموکرات‌ها  بود، به یک‌باره شرکتش با افزایش 900 درصدی تقاضا برای استفاده از خدمات مهاجرتی مواجه شد. 
به گفته بارنت، نظرسنجی اکسپتسی در اکتبر (ماه میلادی گذشته) نشان داده، 7000 شهروند آمریکایی به مهاجرت اظهار علاقه کرده‌اند. او اختلافات سیاسی در ایالات متحده را جزو اصلی‌ترین دلایل افزایش تمایل آمریکایی‌ها به مهاجرت خواند و افزود: دلایل بعدی شامل «ماجراجویی» و «رشد شخصی» هستند. باسیل ماهر الزیکی، مدیر شرکت «هنلی‌اند پارتنرز»، در زمینه مشاوره امور مهاجرت هم گفته از سال 2020 درخواست‌های ارائه شده در این مورد برای مهاجرت از آمریکا 500 درصد افزایش یافته و تعداد این درخواست‌ها در 10 ماه اول سال 2024 بیشتر از کل سال 2023 بوده است. 
آرتور سارایوا، موسس یک شرکت دیگر این حوزه موسوم به «گلوبال سیتیزن سولوشنز» تاکید کرد کارزار انتخابات ریاست‌جمهوری امسال نقشی عمده در تشدید تصمیم آمریکایی‌ها برای ترک کشورشان داشته است. 
با آنکه ایالات متحده بر اساس برآوردهای سالانه همچنان یکی از ۳ کشور پیشتاز در مهاجرپذیری در جهان است و سیاست‌های درهای باز دولت بایدن در ۴ سال اخیر برای جذب مهاجران از کشورهای فقیر نیز به این وضع دامن ‌زده اما در عین حال، همین وضع بر ثبات و امنیت جامعه آمریکا تاثیرگذار بوده و انگیزه‌ای برای ترک این کشور توسط طبقات متوسط به بالا، بویژه در میان آمریکایی‌های باسابقه‌تر اروپایی شده است. 
به گزارش بلومبرگ، افزایش قابل توجهی در تعداد شهروندان آمریکایی که به دنبال استفاده از برنامه‌های کسب اقامت کشورهای دیگر با سرمایه‌گذاری هستند مشاهده شده و از جمله محبوب‌ترین مقاصد آنها کشورهای توریستی سرمایه‌پذیر مثل آنتیگوآ و باربودا (جزایر کارائیب)،‌ پرتغال، مالت، یونان و اسپانیا هستند.

90 میلیون آمریکایی آشغال از نگاه ترامپ
در حال حاضر 9 میلیون شهروند رسمی ایالات متحده (‌2.6 درصد جمعیت) در خارج از این کشور پراکنده شده‌اند که عمده آنها یا به کانادا پناه برده‌اند یا تبار مکزیکی، هندی، آلمانی، انگلیسی، ایرلندی، اسکاتلندی، فرانسوی، آلمانی، اسرائیلی، فیلیپینی، کره‌ای، چینی و کاستاریکایی دارند. 
علاوه بر این بسیاری از آمریکایی‌ها بویژه بازنشستگان، برای فرار از مشکلات معیشتی و اجتماعی در ایالات متحده، اقامت موقت در کشورهای ارزان‌تر آسیایی و لاتین را در پیش گرفته‌اند. 
با این حال طبق گزارش بلومبرگ، تاثیری که شکاف اجتماعی و سیاسی ناشی از جنگ انتخاباتی جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها در ماه‌های اخیر بر انگیزه فرار شهروندان از وضع موجود داشته بی‌سابقه است. آنچه بحران مهاجرت معکوس یانکی‌ها را تشدید می‌سازد، تهدیداتی واقعی است که به قدرت رسیدن ترامپ یا هریس، برای طیف‌های مختلف و در حال تخاصم این کشور در پی دارد.  
از یک سو حامیان ترامپ که از ارزش‌های  سنتی مسیحی و سفیدبرترپندارانه حمایت می‌کنند، افزایش مهاجران را تهدیدی برای سبک زندگی و موقعیت‌های اقتصادی خود می‌دانند و از سوی دیگر حامیان ارزش‌های لیبرال و اکثریت سیاه‌پوستان  و رنگین‌پوستان، از به قدرت رسیدن رئیس‌جمهوری که صریحا از اخراج آنها صحبت می‌کند وحشت دارند. 
جدیدترین اظهار نظر ترامپ در این مورد، واقعا هم ترسناک بوده است. او هفته گذشته در جریان حرکت تبلیغاتی مشهورش در پاسخ به توهین بایدن به حامیانش، جمعیت آمریکا را 90 میلیون کمتر از آمار رسمی اعلام کرد.  
او چهارشنبه گذشته در گرین بی‌ویسکانسن، در حالی که لباس رفتگران را به تن داشت سوار بر کامیون حمل زباله، در تجمع انتخاباتی حاضر شد و گفت: «همین ابتدا باید بگویم ۲۵۰ میلیون آمریکایی زباله نیستند... ما آماده‌ایم تا بایدن، هریس و زباله‌های دموکرات را جمع‌آوری کنیم». 
این در وهله اول طعنه‌ای بود به  اظهار نظر روز قبل بایدن که ترامپیست‌ها را زباله خوانده بود اما مساله اینجاست که جمعیت رسمی ایالات متحده، 340 میلیون نفر است و این پرسش به وجود می‌آید: آیا اختلاف آمار 90 میلیون نفری می‌تواند به معنای آن باشد که ترامپ طبق شعارهای همیشگی خود، 90 میلیون مهاجر را زباله‌هایی برمی‌شمارد که باید از خاک آمریکا  اخراج شوند؟

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar