فعال اصلاحطلب: رادیکالهای داخلی به دنبال افزایش تنش بینالمللی هستند
اعتماد/متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
علی باقری، فعال سیاسی اصلاحطلب در واکنش به صحبتهای دیروز وزیر امور خارجه در خصوص آمادگی ایران برای آغاز مذاکرات شرافتمندانه با طرفهای مقابل میگوید: «یکی از وعدههای آقای پزشکیان در ایام انتخابات ریاستجمهوری این بود که در عرصه روابط بینالملل، دیپلماسی فعال، تنشزدایی و مذاکره را مبنای حرکت خود قرار بدهد. این پیشزمینه با شرایطی که در منطقه به وجود آمد و حساسیتها و مخاطراتی که منطقه خاورمیانه با آن مواجه شد، سیاست اعلامی رییسجمهور را ضروریتر از قبل کرده است.»
باقری با اشاره به مخالفان حل مشکلات ارتباطی ایران با غرب ادامه داد: « به نظر میرسد جریاناتی در منطقه هستند که برافروخته شدن جنگ و درگیری در منطقه را عامل بقای خود میدانند، حیرتانگیز اینکه در داخل کشور هم این رویکرد رادیکال طرفدارانی دارد. جریانات تندروی داخلی بهشدت به دنبال درگیر کردن ایران در منازعات منطقهای و بینالمللی هستند. خوشبختانه باید گفت، مشی حاکمیت و دولت پزشکیان دور کردن کشور از تنازعات زیانبار و پر آسیب برای کشور است. به هر حال این مشی از داخل و خارج کشور در حال پیگیری است.»
این تحلیلگر سیاسی در ادامه یادآور شد: «در این شرایط جایگزین منطقی و قابل قبول تنازع، تنشزدایی و تلاش برای درگیر کردن کشور در منازعات نظامی و دیپلماتیک، رفتن به سمت مذاکره و گفتوگو با طرفهای مختلف در عرصه بینالمللی است. این سیاست در دولت پزشکیان یک سطح منطقهای دارد که از دل روابط با کشورهای منطقه تبلور مییابد و یک سطح بینالمللی و مذاکره برای پایان دادن به تحریمها. حضور اخیر رییسجمهور در مصر و مذاکرات سازندهای که با کشور میزبان و سایر کشورهای حاضر در اجلاس دی- 8 داشت، بخشی از سیاست منطقهای دولت چهاردهم است. بخش بینالمللی و جهانی راهبرد تنشزدایی دولت از طریق مذاکره با کشورهای اثرگذار و قدرتهای جهانی معنا پیدا میکند. کشورهایی که ایران با آنها تنشهایی ریشهدار و قدیمی دارد به خصوص امریکا در راس کشورهایی قرار دارد که باید برای مذاکره با آنها برنامهریزی کرد.»
باقری با اشاره به اینکه مذاکرات و تفاهمهای جهانی که امریکا در آنها غایب باشد، مذاکرات و توافقات پایداری نخواهد بود، میگوید: «به نظرم اینکه دولت جدید بدون لکنت و با انجام هماهنگیهای لازم در سطوح بالای حاکمیتی از مذاکره صحبت میکند و دامنه این مذاکرات را در محدودههای ملتهبی که قبلا در زمره نقاط غیر قابل دسترس قرار داشته، گسترش میدهد، نویدبخش دستیابی دولت چهاردهم به دستاوردهای قابل توجهی است. این مذاکرات در صورت انجام میتواند مطالبات مردم را تا حد زیادی محقق کند.»
او میگوید: «قید شرافتمندانهای هم که برای مذاکرات در نظر گرفته شده، مذاکراتی است که مبتنی بر تامین منافع ملی و حفظ هویت ایران و ایرانی باشد. در مذاکرات حفظ شرافت ملی و مردم بزرگ ایران شرط اساسی و قیدی است که دولت به آن اهتمام خواهد داشت. مجریان دستگاه سیاست خارجی طی یک دهه گذشته نشان دادهاند مذاکرهکنندگانی هستند که قطعا حفظ اعتبار و جایگاه رفیع کشور در مذاکرات خارجی برای آنها دارای اهمیت است. این دیپلماتها اجازه نخواهند داد، ایران و ایرانی مورد تحقیر و تخفیف قرار بگیرد و قطعا در راستای منافع ملی، تلاش میکنند تحریمها را لغو ساخته یا کاهش بدهند.»