نماد آخرین خبر

پیام ترامپ، آل سعود را شوکه کرد

منبع
اطلاعات
بروزرسانی
پیام ترامپ، آل سعود را شوکه کرد

اطلاعات/متن پیش رو در اطلاعات منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست

پی‌آمد رفتارهای ترامپ از یک هفته گذشته تنش‌زدایی نیست؛ بلکه ایجاد تنش‌های جدید در روابط دولت‌ها است.

ابوالقاسم قاسم‌زاده| ترامپ در دور جدید از ریاست جمهوری به جای ارائه برنامه همه جانبه سیاست خارجی‌اش، به صورت موردی شعارهای مشخص می‌دهد. برجسته‌ترین آن این است که یکباره خواهان تغییر نام تاریخی کانال «پاناما» و مالکیت آمریکا بر این آب راه بین‌المللی شد! از سوی دیگر تغییر نام مرزی تثبیت شده از مرزهای دو کشور کانادا و آمریکا را رد کرد! همزمان برای حل بحران جنگی در فلسطین اشغالی پیشنهاد کوچ دادن فلسطینیان به مرزهای مصر و به داخل کشور اردن را داد.

با علنی شدن این مواضع جدید ترامپ، مجامع خبری بین‌المللی واکنش نشان دادند که رئیس جمهوری جدید آمریکا حافظه تاریخی درباره کانال «پاناما» و مرزهای آمریکا و کانادا ندارد! و جایگاه قانونی مرزها در سازمان ملل متحد را نمی‌داند! افکار عمومی جهان این اعلان مواضع مرزی و برقراری تعرفه‌های جدید مالی از سوی ترامپ را ناآگاهی و تثبیت قدرت براساس «قلدری»  دید اولین پی‌آمد اعلان این تصمیم‌گیری ترامپ،‌به هم ریختن میزان تعرفه‌های تجاری میان دولت کانادا و پاناما با آمریکا است که از دیروز خبری شده است.

بسیاری از نظرپردازان در آمریکا و اروپا این اعلان ترامپ را به هم خوردن توازن رقابت‌های دوحزبی در کنگره نمایندگان آمریکا و سیاست قلدری در کاخ سفید ارزیابی کرده‌اند. کشورهای اروپایی و کانادا، کلید خوردن جنگ جدید مالی ـ اقتصادی از سوی ترامپ را پیش‌بینی کرده‌اند.

برای پایان دادن به بحران جنگ در خاورمیانه از سوی «نتانیاهو» نیز ترامپ یکباره شعار کوچ فلسطینیان به حاشیه مرزی کشور مصر و پذیرش آنها در کشور اردن را داد. 

از سوی دیگری، «نتانیاهو» به واشنگتن می‌رود تا به نمایندگی از دولت اسرائیل با ترامپ دیدار و ملاقات رسمی داشته باشد. آن هم در حالی که «نتانیاهو» با شکست در ادامه «نسل‌کشی» در فلسطین اشغالی مواجه است و به انزوای سیاسی هم در داخل اسرائیل و هم در سراسر خاورمیانه دچار شده است!

در هفته گذشته تماس تلفنی «ملک بن سلمان» سعودی برای تبریک دوره جدید ریاست جمهوری ترامپ نیز خبرساز شد. ترامپ در پاسخ به او گفت: «شما باید فعلاً ۶۰۰ میلیارد دلار به حساب کاخ سفید که بهتر است هزار میلیارد باشد واریز کنید که هزینه حمایت از شما است!» این خبر و پیام را دفتر ریاست جمهوری در کاخ مخابره کرد! و در رسانه‌های آمریکا منعکس شد.

پی‌آمد رفتارهای ترامپ از یک هفته گذشته تنش‌زدایی نیست؛ بلکه ایجاد تنش‌های جدید در روابط دولت‌ها است. دولت‌های انگلیس، فرانسه و آلمان نگران دورنمای جدید سیاست‌های خارجی ترامپ‌ هستند. در خاورمیانه نیز سیاست «نسل‌کشی» نتانیاهو حتی از نگاه شهروندان اسرائیلی دچار بن‌بست شده است؛ اما ترامپ همچنان بر ادامه کشتار و سرکوب فلسطینیان اصرار دارد.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar