نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
تحلیل ها

عقب‌نشینی از ظریف

منبع
آرمان ملي
بروزرسانی
عقب‌نشینی از ظریف

آرمان ملی/متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست

سیاوش پورعلی| پس از هر ادعایی زمان اثبات آن هم فرا می‌رسد. این جمله را در مورد وضعیت این روزهای طیف تندرو و پرسروصدای بهارستان می‌توانیم مثال بزنیم، ادعاها و اتهاماتی که یکی پس از دیگری یا کارکردش را از دست می‌دهد و یا حقیقت خود را نمایان می‌کند، روند تخریب اما همچنان ادامه دارد.
  
 این جریان سیاسی که خود را حاکم بر دولت سیزدهم معرفی می‌کردند حالا با کناررفتن از پاستور خود را در نهادهای دیگری می‌بینند که شاید چندبرابر نهاد ریاست جمهوری ثروت‌وقدرت داشته باشد ولی به‌نظر آن جذابیت را برایشان ندارد. در ادامه این گزارش عقب‌نشینی یک نماینده مجلس از اتهامات‌زنی به دولتی‌ها را بررسی خواهیم کرد. شاید امروز این طیف سیاسی نتوانستند اتهامات خود را به کرسی بنشانند و آنها را در حالت عقب‌‍نشینی مشاهده می‌کنیم ولی احتمالا به روند تخریبی خود روی همین ریل ادامه خواهند داد. کامران غضنفری، نماینده تهران در تجمع حامیان دولت سایه در میدان پاستور که بر تخریب جواد ظریف تاکید داشت حالا بنابر گفت‌وگویی که در رسانه‌ها منتشر شده از گفته‌های خود عقب‌نشینی کرده است و حتی تجمع آزاد، بدون سلاح و... را مجاز دانسته است.
 
ظریف تخریب نمی‌شود
کمال‌الدین ‌پیرموذن، تحلیلگر اصلاح‌طلب در واکنش به عقب‌نیشی از اتهام‌زنی به معاون راهبردی رئیس‌جمهوری به‌ خبرنگار «آرمان ملی» می‌گوید: «این شیوه و روش آنهاست، ابتدا اتهام می‌زنند و سپس عقب‌نشینی می‌کنند. اگر بخواهیم عملکرد آنها را بررسی کنیم باید بگوییم که هیچ تحرکی غیر از مخالفت با ظریف ندارند و همواره تلاش می‌کنند تا بتوانند در فضای کنونی که جایی برای تندروها وجود ندارد خود را مطرح کنند. آنچه مشخص است شیوه ناکارآمدی همین دوستان کشور به این روز دچار کرده و با ناترازی‌ها دست به‌ گریبان هستیم. فراموش نکنید ما پیش از دولت سیزدهم هم در شرایط تحریمی زندگی می‌کردیم ولی تا این حد چالش‌ نداشتیم. باید به دوستان گفت که به‌جای اینکه در تجمعات حداقلی حضور پیدا کنند تا خود را به جامعه پاسخگو نشان دهند باید به‌دنبال ارائه راه‌کاری برای برون‌رفت از وضعیت کنونی باشند. انتقادها از وضعیت اقتصادی بسیار بالا است و خود پزشکیان هم به‌خوبی بر وضعیت اشراف دارد ولی باید بدانیم که در فضای جنجالی و اتهام‌زنی هیچ‌کسی نمی‌تواند کاری انجام دهد. ما مشاهده کردیم که همین تندروها بودند که مرحوم رئیسی را تصمیم‌گیری‌ها با چالش روبه‌رو می‌کردند. » او در همین مورد و با اشاره به اینکه تندروها به‌دنبال تخریب جریان حاضر در پاستور هستند، ادامه می‌دهد: «محمدجواد ظریف یک چهره دیپلماسی است و از نیروهای انقلابی محسوب می‌شود که کارنامه خود را پس داده است و مهم‌ترین مسئولیت‌ها را برعهده داشته به‌همین دلیل تخریب او باعث افزایش شکاف در جامعه می‌شود. شکافی که توسط کاسبان ‌تحریم ایجاد شده و روزبه‌روز ملت را از دولت دور می‌کند. تندروها می‌خواهند دولت را ناکارآمد جلو دهند و به همین دلیل است که ظریف را تخریب می‌کنند. اطمینان داشته باشید اگر ظریف نبود آنها چیز دیگری را بهانه‌ قرار می‌دادند. اگر پشت‌پرده این تجمعات حداقلی را دنبال کنید به کاسبان تحریم می‌رسیم.»

ادعای ساواکی بودن ظریف
کامران غضنفری، نماینده تندرو تهران در مجلس شورای اسلامی در تجمع جنجالی تندرو‌ها که در میدان پاستور برگزار شد 2 اتهام نسبت به معاون راهبردی رئیس‌جمهوری مطرح کرد، اول اینکه گفت «ظریف سال ۵۵ در ۱۷ سالگی با پشتیبانی ساواک به آمریکا رفت» و همچنین در ادامه اشاره کرد که «او (ظریف) مورد اعتماد دستگاه اطلاعاتی آمریکا است.» پس از این ادعا بود که مرکز اسناد انقلاب اسلامی اعلام کرد هیچ‌گونه سندی دال بر همکاری و ارتباط آقای ظریف با ساواک در این مرکز وجود ندارد. ظریف در حاشیه جلسه هیات دولت که چهارشنبه‌ها برگزار می‌شود، در پاسخ به سوالی در خصوص ادعای ارتباط با ساواک که نماینده تندروی مجلس در تجمعات اخیر بیان کرده بود، گفت: «من وقتی می‌خواستم به‌خاطر مشکلی که در ایران داشتم، خارج بشوم، پدرم یک رفیقی داشت که به مراسم دعای ندبه می‌آمد و به او گفت کمکی بکند. بعدها که انقلاب شد فهمیدیم این آقا ساواکی بوده است. حتما کسی‌که این را گفته است جوابی برای خدا دارد، حداقل برود کتاب را بخواند.» غضنفری، عضو فراکسیون انقلاب اسلامی در واکنش به اینکه گفته می‌شود اظهاراتش درباره تحصیل معاون راهبردی رئیس‌جمهوری در خارج از کشور برخلاف واقعیت است، بیان داشت: «من ۱۰ سال پیش یعنی سال ۱۳۹۳ مقاله‌ای در مورد ظریف منتشر کردم و بر روی سایت خودم گذاشتم عنوان مقاله «آقای ظریف در یک نگاه» است که در آن استنادات بسیاری به کتاب خاطرات او کردم، یعنی کدها را از کتاب خاطرات خود او آوردم.» این نماینده اصولگرا در پاسخ به اینکه ظریف در کتابش در مورد اخذ ویزای تحصیلی آمریکا نوشته و با آنچه شما می‌گویید تفاوت دارد و شما به نحوی گفتید که انگار ظریف با ساواک همکاری کرده و یا ارتباطی دارد، ادامه داد: «من نگفتم ظریف ساواکی بوده، کجا گفتم خود ظریف ساواکی است؟» او در پاسخ به اینکه در تجمع ۶ بهمن‌ماه علیه ظریف از کدام نهاد مجوز گرفته شده بود، اضافه کرد: «این سوال را باید از کسانی‌که تجمع را برگزار کردند، پرسید. من فقط چند دقیقه‌ای برای آنها صحبت کردم.» آنچنان که خبرآنلاین نوشته غضنفری در پاسخ به اینکه به‌عنوان نماینده‌ای که در تجمع مذکور حضور داشتید از عوامل اجرایی سوال نکردید که آیا مجوز دارید یا خیر؟ ادامه داد: «خیر من چنین سوالی نپرسیدم. قانون هم اجازه می‌دهد تجمعاتی که بدون سلاح، مسالمت‌آمیز و بدون شعارهای ضدانقلابی است به‌صورت آزاد برگزار شود. لذا قانون ما از این نظر محدودیت و ممنوعیتی نگذاشته که یک نفر، ده نفر، صد نفر، هزار نفر در جایی مسالمت‌آمیز تجمع کنند.» او در پاسخ به اینکه آیا تجمع مذکور از طرف سعید جلیلی و یا با حمایت او برگزار شده است؟ اضافه کرد: «خیر جلیلی نقشی نداشته اما هوادارانش یعنی افراد حزب‌الهی و انقلابی این تجمع را برگزار کردند. برخی افراد را من می‌شناختم. افرادی که داخل تجمع بودند و من می‌شناختم نیروهای دلسوز و انقلابی بودند.»

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

00:00/00:00

عقب‌نشینی از ظریف

عقب‌نشینی از ظریف
00:00
00:00
عقب‌نشینی از ظریف
1 / 1
عقب‌نشینی از ظریف
00:00
00:00
0 MB