فرجام نيوز/ متن پيش رو در فرجام نيوز منتشر شده و انتشار آن به معني تاييد تمام يا بخشي از آن نيست.
هيچ ارگاني حق اخراج بيماران اچآيوي را ندارد و در مورد استخدام اين افراد هم خللي ايجاد شود.
دکتر مينو محرز آمار رسمي مبتلايان ايدز در ايران را حدود 29هزارنفر دانست و گفت: در حالت خوشبينانه حدود 90 هزار نفر، مبتلا به ايدز در ايران داريم. يعني فقط حدود يک سوم مبتلايان شناسايي شدهاند و بزرگترين علت ناشناس بودن دو سوم بقيه، بي اطلاعي اين افراد از بيماري خودشان است.
وي افزود: آمار تجمعي تا اين لحظه نشان مي دهند که هنوز هم معتادان در صدر مبتلايان هستند ولي در دو سال اخير نمودار ابتلا از طريق تماس جنسي رشد روزافزوني (30 برابر) داشته است. همچنين در آمار گزارش شده مردان بخاطر اعتياد آمار بيشتري را نسبت به زنان دارند. در دو سال گذشته رشد ابتلا در زنان 10 برابر گذشته شده است.
رئيس مرکز تحقيقات ايدز بيمارستان امام خميني با بيان اينکه ترس از طرد شدگي در بيماران ايدزي يکي از مهمترين دلايل عدم مراجعه ي اين بيماران به مراکز درماني مخصوص است افزود: آگاهي بخشي رسانهها در اين موضوع موجب از بين رفتن اين ترس در مردم ميشود.
محرز ادامه داد: بيماراني که خود را معرفي مي کنند دچارهيچ محدوديتي از طرف دولت نخواهند شد و از آنجاييکه اين بيماري از راه تماسهاي معمولي سرايت نمي کند طبق قانون نبايد مشکلي در استخدام و شغل اين افراد در مراکز عمومي وجود داشته باشد. در محيط هاي شغلي نيز غذاخوري و سرويس و محيط کاري مشترک بههيچ عنوان باعث انتقال بيماري نخواهد شد. حدود هفت سال پيش معاون رئيس جمهور وقت(آقاي عارف) بخشنامهاي را ابلاغ کرده بودند که طبق آن هيچ ارگاني حق اخراج بيماران اچآيوي را ندارد و در مورد استخدام اين افراد هم نبايد خللي ايجاد شود. اما متأسفانه قانون عدم تبعيض هنوز بهطور کامل بهخاطر نگرش منفي اجرا نشده است.
وي همچنين آموزش درست و به موقع را مهمترين و بهترين راه کنترل اين بيماري مزمن دانست و با تأکيد بر آموزش مؤثر و مستمر دربارهي اين بيماري اظهار داشت: جوانان ما درمورد مهارت هاي زندگي آموزش کافي نديدهاند و نميدانند چگونه با اين مسئله کنار بيايند. جوانان در حال حاضر رفتار هاي پرخطر و کم خطر را نمي شناسند.
وي تصريح کرد: اگر اين ايده ي غير علمي را که مي گويد «اگر درمورد يک موضوع ممنوعه صحبت کنيم، ديگران به انجام آن ترغيب مي شود». را تصحيح کنيم قدم درستي را در مسير پيشگيري ايدز برداشته ايم.
محرز آموزش و زمينههاي پيشگيري از ايدز را وظيفهي يک نهاد خاص ندانست و با تأکيد بر اجتماعي بودن اين موضوع، آنرا وظيفهي همگاني دانست و افزود: هم بيماري اچآيوي بر جامعه اثر ميگذارد هم جامعه روي اين بيماري اثر مستقيم خواهد داشت. اما نمي توان منکر شد که «آموزش پرورش» و «رسانه ها» نقش کليدي در اين قضيه ايفا ميکنند.
وي با انتقاد از مناسبتي بودن تبليغات پيشگيري و رسانهاي اين بيماري گفت: نبايد تنها به روز جهاني ايدز اکتفا کنيم؛ درحال حاضر از چند روز قبل از اين روز جهاني فعاليت ها پررنگ مي شود و بعد از آن دوباره به خلسه فرو مي رويم.
اين عضو انجمن حمايت از بيماريهاي عفوني در مورد اظهارنظر اخير يکي از پزشکان مبني بر اينکه سفرهاي سهل الوصول خارج از کشور مانند سفر به کشورهاي دبي امارات و تايلند موجب افزايش ابتلاء مردم به بيماري ايدز مي شود، گفت: اين نگاه بسيار ساده انگاري و تک بعدي است و سفر کردن به اين کشورها، بهنسبت عوامل ديگر، تأثير بهسزايي در سرايت ايدز ندارد.
رئيس مرکز تحقيقات ايدز بيمارستان امام خميني با اشاره به شايع بودن اين بيماري در کشور تايلند بيان داشت: تا وقتي که آموزش هاي عميق و کاربردي در مورد پيشگيري از ايدز براي سنين مختلف نداشته باشيم، امکان شيوع اين بيماري در کشور شيب صعودي خواهد داشت.
وي در پايان اشاره کرد: ايدز يک بيماري عفوني، مزمن است و با درمان قابل کنترل است و اگر افراد رفتارهاي پرخطر را بشناسند و در صورت انجام اين رفتارها به کلينيکهاي «مشاورهي بيماريهاي رفتاري» که در تمام شهرها وجود دارد مراجعه کنند مي توانند بصورت رايگان تست داده و تحت مشاوره قرار بگيرند و بدون هيچ محدوديت اجتماعي و شغلي زندگي کاملاً نرمالي نيز داشته باشند.