نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
تحلیل ها

چالش «لایو» وزیر و نماینده

منبع
شرق
بروزرسانی
چالش «لایو» وزیر و نماینده
شرق/ متن پيش رو در شرق منتشر شده و انتشار آن به معني تاييد تمام يا بخشي از آن نيست اختلاف وزير و نماينده مجلس محدود به اين روزها نيست؛ اين روزها که حميده زرآبادي، نماينده قزوين، در ادامه انتقاداتش آذري‌جهرمي را به اختصاص رانت فاميلي متهم کرده است و آذري‌جهرمي هم در بخش زنده «اينستاگرام» در پي پاسخ بر آمده است. اما زرآبادي به گفته خودش، به دليل بازديد از روستا‌هاي حوزه انتخابيه خود قزوين و اينترنت ضعيف نتوانست در اين مناظره اينترنتي شرکت کند. هر چند او يک روز قبل از دعوت جهرمي براي مناظره در نشستي خبري در خبرگزاري «آنا» به بيان مواضع خود درباره موضوع «ارزش افزوده» اپراتورها و وزير ارتباطات پرداخت. اما اختلاف وزير و نماينده مجلس از سال 96 و معرفي کابينه دولت دولت دوم حسن روحاني آغاز مي‌شود. حميده زرآبادي، نماينده قزوين، از جلسات بررسي صلاحيت جهرمي در فراکسيون اميد در صف مخالفان او قرار گرفت. زرآبادي همان زمان در جلسه رأي اعتماد در نطقي مخالف با جهرمي به سابقه کار او در وزارت اطلاعات اشاره کرد و گفت او در حوزه ارتباطات تخصص ندارد. اين اختلاف ادامه پيدا کرد و هنگامي که مهرماه سال جاري زرآبادي براي نطق ميان‌دستور پشت تريبون مجلس رفت،‌ بار ديگر بالا گرفت. زرآبادي در آن مقطع گفت جهرمي از زمان نطق او مطلع شده و براي برهم‌زدن آن تلاش‌هاي زيادي کرده است. ‌ 
‌کدام نهاد با موضوع ارزش افزوده برخورد کرد؟ نشست خبري زرآبادي اما جايي جنجالي شد که او از خواهر همسر جهرمي نام برد. زرآبادي گفت: ثنا اسديان، خواهرخانم وزير ارتباطات، در طول سه سال، دو ميليارد و 300 ميليون تومان کارمزد داشته است که به‌طور متوسط ماهي 69 ميليون تومان مي‌شود و کارمزد اين شخص در برخي از ماه‌ها تا 137 ميليون تومان هم رسيده است». زرآبادي ادعا کرد اين ارقام از قراردادهاي بيمه اين اشخاص با شرکت رايتل به دست آمده است. اما اختلاف از آغاز ماجرا بود. زرآبادي، نماينده قزوين، گفت برخورد با موضوع ارزش افزوده را نمايندگان مجلس آغاز کردند. اما آذري‌جهرمي نظري خلاف اين را دارد و ابتکار برخورد با ارزش افزوده اپراتورها را براي خود مي‌داند. نماينده قزوين در نشست خبري در خبرگزاري «آنا» در اين‌باره گفته است: «کساني که با تخلفات ارزش افزوده براي اولين بار مقابله کردند، نمايندگان مجلس بودند نه وزارتخانه ارتباطات. در دي‌ماه سال 96 تا خرداد 97، هفت شرکت بودند که با اپراتورها همکاري داشتند و عضوگيري اجباري داشتند که ما نمايندگان مجلس اين موضوع را اعلام کرديم». او توضيح داد: «پرونده اين شرکت‌هاي ارائه‌کننده خدمات ارزش افزوده بررسي شد و کل مبلغ کلاهبرداري‌شده از مردم حدود 35 ميليارد تومان بود. از اين هفت شرکت شش شرکت لغو قرارداد شدند و پرونده‌شان به قوه قضائيه ارجاع شد و رؤساي آنها احضار و بازجويي شدند و مبالغ به مردم بازگردانده شد». اما جهرمي در پاسخ به اين بخش از صحبت‌هاي زرآبادي، گفت: «سال گذشته ما يک موردي را شناسايي کرديم که پنج شرکت در آمار دست‌کاري کردند. آنها مردم را به‌اجبار و بدون اطلاع آنها عضو خدمات ارزش‌هاي افزوده کرده بودند که ما ۳۳ ميليارد تومان به مردم بازگردانديم و پيامک داديم اين پول‌ها بدون اطلاع‌تان از حساب‌تان کسر شده است و پرونده اين شرکت‌هاي متخلف را به دادگاه فرستاديم». نماينده قزوين در نشست خبري خود توضيح داد سؤال‌هايي از وزير ارتباطات در اين‌باره در جلسات کميسيون صنايع مجلس مطرح کرده است و از او خواستار ارائه مستندات شده؛ اتفاقي که به گفته زرآبادي تاکنون نيفتاده است.
‌پاسخ وزير در اينستاگرام يک روز بعد از اين نشست خبري يعني چهارشنبه هفته گذشته آذري‌جهرمي از توضيح درباره آنچه اتهام عليه خود مي‌دانست، در بخش زنده شبکه «اينستاگرام» خبر داد. او در توييتي از زرآبادي نيز خواست در اين شبکه حضور پيدا کند. جهرمي گفت قصد داشته است پاسخ زرآبادي را در مجلس بدهد اما به دليل اينکه او مسائل را در نشست خبري مطرح کرده، اين تصميم را گرفته است. به گفته جهرمي، در مجموع حدود صد هزار نفر پخش زنده اينستاگرام را ديدند. وزير ارتباطات در بخش‌هايي از اين جلسه به موضوع حقوق ۶۹ ميليون‌توماني براي ثنا اسديان، خواهر همسرش، که زرآبادي مطرح کرده بود، پرداخت. او در اين بخش از علي نواب‌زاده، همسر او، براي شفاف‌سازي اين موضوع دعوت کرد. نواب‌زاده درباره فعاليت‌هاي خود و همسرش گفت: «با شرکت‌ در فراخوان‌ها و مناقصه‌هايي، موفق به جذب قرارداد رايتل شديم. مبلغ ۶۹ ميليون تومان حقوقي است که به همسر من تعلق مي‌گيرد، در حالي که همه با شغل نمايندگي بيمه آشنا هستند و مي‌دانند چنين شرکت‌هايي هزينه‌هايي مانند اجاره دفتر، حقوق کارمند، بازارياب و هزينه جاري دارند به همين دليل اطلاق درآمد به شکل حقوق در ادعاي مطرح‌شده اصلا درست نيست». نواب‌زاده گفت در زمان انعقاد قراردادها جهرمي وزير ارتباطات نبوده و شرکت‌هاي طرف قرارداد آنها مسئوليت نداشته است. او در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود هم گفت که «با توجه به شرايط موجود، من مي‌گويم درآمد مطرح‌شده تقريبا درآمد ماست اما به ريال، نه تومان». نکته ديگر اينجا بود که جهرمي در ادامه اشاره کرد که «من در سال ۹۴ که قراردادها منعقد شده است، اصلا وزير نبودم. ضمن اينکه من تيرماه به عضويت هيئت‌مديره شرکت رايتل در آمدم و مهرماه نيز استعفا دادم، بنابراين مباحثي که مطرح شده است، درست نيست». 
به نظر مي‌رسد اين پايان ماجراي ارزش افزوده و اختلاف زرآبادي و جهرمي نيست. نماينده قزوين اعلام کرده است آمادگي مناظره با جهرمي را در حضور رسانه‌ها دارد و اسنادي را هم براي انتشار در دست دارد. هر چند وزير ارتباطات معتقد است پاسخ اتهامات نماينده مجلس را داده اما در آينده ممکن است که آنها براي مناظره روبه‌روي يکديگر بنشينند.
ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد