کيهان/ متن پيش رو در کيهان منتشر شده و انتشار آن به معني تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
درحاليکه نظام سلطه در حال جنگ تمامعيار عليه ايران است و صريحاً و علناً از اختلاف و چنددستگي ايرانيها حمايت ميکند، چه بايد کرد؟ و اساساً چه اقدامات و مواضعي، تفرقهآفرين و به عبارتي وحدتشکن است؟
تحولات اخير داخلي و خارجي بهويژه اوجگيري فتنهها و خباثتهاي بيگانگان حاکي از اين واقعيت است که نظام سلطه در حال راهاندازي و عملياتي کردن يک جنگ تمامعيار سازمانيافته عليه نظام جمهوري اسلامي است.
جنگ تمامعيار نظام سلطه عليه ايران
ارديبهشتماه سال جاري يعني يک ماه بعدازآنکه 3 کشتي جنگي آمريکايي همراه با ناو هواپيمابر «آبراهام لينکلن» و بمبافکنهاي بي۵۲ با هدف اعمال فشار بر ايران و ارعاب و القاي حمله نظامي عازم خاورميانه شدند، رهبر معظم انقلاب در ديدار معلمان و فرهنگيان با بيان اينکه «آرايش دشمن، آرايش جنگي است» فرمودند: «ملت و مسئولان خود را آماده کنند و وارد ميدان شوند»
دشمنان نظام به سرکردگي آمريکاييها در طول يک سال گذشته با تشديد تحريمها، تهديدها و خيانتها در موضوعاتي مانند برجام و اقداماتي مانند تشکيل گروه اقدام عليه ايران، اعزام پهپاد جاسوسي غولپيکر به حريم هوايي ايران، توقيف کشتي ايراني، راهاندازي ائتلاف نظامي دريايي در منطقه خليجفارس، تحريم وزير خارجه کشورمان و... وضعيت خود را در همان آرايش جنگي حفظ کردند حالآنکه پادوهاي داخلي آنان هرازگاهي از مذاکره و مصالحه سخن گفتند و ملت و مسئولان را از ورود به ميدان جنگ بر حذر داشتند.
اکنون نزديک دو هفته است که آمريکاييها در عمليات ناجوانمردانه و تروريستي، سپهبد حاج قاسم سليماني، فرمانده نيروي قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامي را به شهادت رساندند.
بعدازآن، وزارت دفاع آمريکا در بيانيهاي اعلام کرد ارتش اين کشور به دستور ترامپ به کاروان سردار سليماني حمله کرده است! خود رئيسجمهور جنايتکار آمريکا هم در توييتي رسماً اعلام کرد که خودش دستور ترور فرمانده نيروي قدس سپاه را صادر کرده است.
رئيسجمهور آمريکا، سه روز بعد از اقدام جنايتکارانه خود اعلام کرد که 52 نقطه مهم براي ايران و فرهنگ ايران هدف حملات آمريکا خواهد بود. وي در توييتي نوشت: «در صورت اقدام تلافيجويانه [انتقامِ ترور سردار سليماني] از جانب ايران، ايالاتمتحده عليه 52 هدف، اقدام خواهد کرد و شامل مراکز فرهنگي هم خواهد شد»
لازم به ذکر است که ترامپ بعد از سيلي موشکي سپاه به پايگاههاي نظامي آمريکا در عراق، در اولين نطق رسمي خود از هرگونه تهديد نظامي عليه ايران عقبنشيني کرد و با صدايي لرزان از لزوم صلح با ايران و لزوم کاهش حضور آمريکا در منطقه غرب آسيا و منفعت مشترک آمريکا و ايران در مبارزه با داعش سخن گفت!
البته رئيسجمهور آمريکا بعدازآنکه به خيال خام خود فکر کرد انتقام سخت، تمام شده است! دوباره دست به توييت شد و هجمه و توهين و تهديد عليه مردم و نظام جمهوري اسلامي را از سر گرفت. از ديگر سو، اروپاييها هم به کمک يار غار خويش آمدند و در روزهاي اخير براي تحتفشار قراردادن جمهوري اسلامي دستبهکار شدند.
دو روز بعدازآنکه سفير انگليس در تهران، در اقدامي مفتضحانه در تجمع اعتراضي معدودي از دانشجويان حضور پيدا کرد، اروپاييها موضوع «مکانيسم ماشه» را مطرح کردند.
آلمان، انگليس و فرانسه روز سهشنبه با انتشار بيانيهاي در بروکسل، مکانيسم حل اختلاف در برجام را فعال کردند. تروئيکاي اروپايي در بيانيهاي نوشتند: «اقدامات ايران با مفاد توافق هستهاي و معيارهاي غيرقابلبازگشت منع گسترش تسليحات اتمي ناسازگار است» و «ما اين استدلال که ايران حق دارد تعهداتش را کاهش دهد را نميپذيريم» و بنابراين «برنگردد ما چارهاي جز اقدام در چارچوب برجام، ازجمله شروع مکانيسم حل اختلاف، نداريم»
دلخوشي دشمن به عدم وحدت ملت ايران
رهبر معظم انقلاب در همان سخنراني ارديبهشتماه امسال که به آناشاره شد، فرمودند: «دشمن عليالظاهر در زمينه نظامي آرايش جنگي ندارد که البته نظاميان ما حواسشان جمع است.» بديهي است که سرنگون کردن پهپاد جاسوسي غولپيکر آمريکايي و توقيف متقابل کشتي انگليسي توسط سپاه و البته حملات موشکي و نقطهزن عليه پايگاههاي نظامي آمريکا در عراق نمونههايي از آمادگي کامل سپاه پاسداران و رزمندگان جانبرکفي است که حافظ امنيت و نگاهبان کيان نظام اسلامي هستند اما يکاشتباه و خطاي نيروي انساني باعث شد تا پادوهاي داخلي دشمنان، آن را بهانه کنند و براي عرضاندام مفتضحانه سفير انگليس در تهران و توييتهاي مشمئزکننده ترامپ عليه سپهبد حاج قاسم سليماني صحنهآرايي کنند.
معدودي از دانشجويان اوايل هفته جاري در دانشگاه بهشتي تهران در اعتراض به خطاي انساني در سرنگوني هواپيماي مسافربري اوکراين تجمع کردند. در ويديوي کوتاهي که طي روزهاي اخير از اين تجمع منتشر شد برخي دانشجويان معترض از پاگذاشتن روي پرچمهاي آمريکا و اسرائيل خودداري کردند.
ذوقزدگي و خوشحالي ترامپ از اختلافها
نانسي پلوسي: وحدت ايرانيها برايمان جالب نبود!
نکته جالبتوجه ماجرا آنجاست که رئيسجمهور آمريکا با برجستهسازي اين بخش از جامعه 83 ميليوني ايران به ستايش بيست يا سي دانشجو پرداخت و در توييتي نوشت: «معترضان معرکه ايراني از پا گذاشتن روي پرچم بزرگ آمريکا، يا از لکهدار کردن آن به هر شکل ديگري خودداري کردند. اين پرچم روي خيابان نقش بسته بود تا آن را لگد کنند، اما آنها از کنار آن رد شدند. پيشرفتي بزرگ!»
ترامپ دو روز پيش هم در توييتي خطاب به مردم ايران نوشت: «ما اعتراضات شما را از نزديک دنبال ميکنيم. شجاعت شما الهامبخش است.»
گرچه بسياري از دانشجويان هم با لگدمال کردن پرچم آمريکا و اسرائيل انزجار و نفرت خود را از دشمنان نظام اسلامي به نمايش گذاشتند اما رئيسجمهور آمريکا و رسانههاي بيگانه و اپوزيسيون نخواستند آنها را ببينند و ترجيح دادند به بزرگنمايي و باورسازي اختلاف و چنددستگي بپردازند.
نانسي پلوسي رئيسدموکرات مجلس نمايندگان آمريکا هم در مصاحبهاي در پاسخ به سؤال مجري درباره اعتراضهاي پراکنده در ايران گفته بود «پيشتر معترضاني در خيابان بودند که عليه رژيم اعتراض ميکردند... بعد از ترور [سپهبد شهيد حاج قاسم] سليماني معترضاني بودند که -همانطور که ميدانيد - عليه ما به هم ميپيوستند. اين جالب نبود.»
علاوهبر اينها، به حذف گسترده پستهاي مربوط به «سپهبد شهيد حاج قاسم سليماني» توسط اينستاگرام! هم توجه کنيد. به دنبال شهادت فرمانده نيروي قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامي، فضاي مجازي از 13 ديماه تاکنون (قريب به دو هفته) هنوز که هنوز است شاهد انتشار تصاوير، ويدئوها و يادداشتهايي در اين رابطه است. اين در حالي است که وحدت و همدلي ايرانيها حتي در فضاي مجازي هم به مذاق دشمنانمان خوش نيامده و آنها را مجبور به تن دادن به اين رسوايي کرده است.
چه اقدامات و مواضعي وحدتشکن است؟
قابلتأمل آنکه درحاليکه نظام سلطه در حال جنگي تمامعيار عليه ايران است و صريحاً و علناً از اختلاف و چنددستگي ايرانيها حمايت ميکند، چه بايد کرد؟ و اساساً چه اقدامات و مواضعي، تفرقهآفرين و به عبارتي وحدتشکن است؟
حجتالاسلام روحاني، رئيسجمهور روز گذشته در سخناني در جلسه هيئت دولت در کنار موضعگيري چندخطي در مورد «بيانيه اخير اروپاييها» بيشتر صحبتهايش معطوف به 2 مسئله «انتخابات و تأييد صلاحيتها» و «مسئله خطاي انساني در سقوط هواپيماي مسافربري» بود. وي در اين جلسه از رد صلاحيتها انتقاد کرد و گفت: «مردم را ناراحت نکنيد، به مردم نگوييم که در برابر يک صندلي مجلس ۱۷ نفر، ۱۷۰ و يا ۱۷۰۰ نفر کانديدا هستند، ببينيم از چند جناح ۱۷۰۰ نفر کانديدا هستند؟ ۱۷ نفر از چند جناح، از يک جناح؟ اينکه انتخابات نميشود.»
وي گفت: «مردم تنوع ميخواهند. بگذاريد در ميدان انتخابات همه احزاب و گروهها شرکت کنند، قطعاً ضرر نميکنيد. با يک جناح نميشود، کشور را اداره کرد.»
از همين رو بود که عباسعلي کدخدايي سخنگوي شوراي نگهبان در صفحه شخصي خود در توييتر نوشت: «جنجال براي تأييد افراد فاقد صلاحيت تازگي ندارد، اما پيشگامي رئيسجمهور در اين پروژه ضدملي تأسفبار است.
البته نميدانستيم عدمتأييد بستگان به معني حذف جناحهاي ديگر است.»
جناب روحاني به سانحه هواپيما هم پرداخت و با بيان اينکه «در تاريخ ايران چنيناشتباهي رخ نداد» گفت: «بايد با پيگيري صحيح و درست قضايي که دولت قوه قضائيه و نيروهاي مسلح با هم مشارکت کنند يک اقدام قضايي انجام دهند»
رئيسجمهور روز سهشنبه هم در همايش تجليل از نمونههاي ملي بخش کشاورزي، بخش قابلتوجهي از سخنانش را به سانحه سقوط هواپيما اختصاص داد و گفت: «براي بررسي سانحه سقوط هواپيما بايد دادگاه ويژه تشکيل شود.»
بايد از آقاي روحاني سؤال کرد که مگر کسي از مسئوليت خطاي انساني در سقوط هواپيما و شهادت مسافران اين حادثه فرار کرده است؟ يا مگر قرار است ماجرا پيگيري و بررسي نشود؟
به نظر ميرسد بايد از جناب رئيسجمهور سؤال کرد که آيا وقتي در ميدان جنگ، سربازي خطا ميکند، منطقي است که جنگ را تعطيل کنيم و بگوييم بايد اول سرباز را محاکمه کنيم؟ پاسخ آن روشن است. بديهي است همانطور که رهبر معظم انقلاب و ستاد کل نيروهاي مسلح و ساير فرماندهان سپاه پاسداران تأکيد کردهاند، ابعاد حادثه بررسي خواهد شد و مسببان و مقصران آن حتماً به مجازات خواهند رسيد.
اما مسئله اصلي اين است که در اين شرايط کشور بايد با حفظ وحدت و همدلي در ميدان جنگ ايستاد نه اينکه مواضع دشمن را ناديده گرفت و اولويتهاي اساسي کشور را جابهجا کرد. لازم به تأکيد است که مسئله خطاي رخداده در سقوط هواپيما بايستي از منظر نظامي، حقوقي و کيفري مورد بررسي و پيگرد قرار گيرد اما نبايد به ابزاري براي سوءاستفاده دشمنان نظام و پادوهاي داخلي آنها تبديل شود.
وحدت؛ گزارهاي مهم براي مقابله با دشمن
بدون ترديد، همدلي و انسجام ملي يکي از گزارههاي مهم عزت و ابهت يک کشور در نظام بينالمللي و البته يکي از مؤلفههاي پيشبرنده در توسعه، پيشرفت و آباداني کشور و صدالبته مهمترين گزاره يک ملت براي مقابله با دشمنان است.
ازاينرو مطرح کردن موضوعاتي مانند ضرورت استعفاي مسئولين، برگزاري تجمعات اعتراضي و يا چندقطبي کردن جامعه به بهانه انتخابات و رد صلاحيتها و... از سوي همه گروهها و جريانات سياسي، موضوعات و حواشي تفرقهافکني هستند که کشور را به ورطههاي خطرناکي سوق ميدهد. اين روزها بايدگريبان آمريکا و اروپا را بگيريم چه آنکه دليل اصلي هرچه تلخي که بر ما و کشورمان ميگذرد، سياستهاي استکباري و استعماري يانکيها و تروئيکاي اروپايي است. اين روزها نبايد اجازه دهيم عدهاي، «خطاي انساني» را براي حمله به سپاه و زير سؤال بردن کساني که در خط دفاع از ميهن هستند، دستآويز خدعه و نيرنگهاي خود کنند. نبايد اجازه دهيم شيطنتهاي رسانهاي – و شايد در بدبينانهترين حالت، سطحينگريهاي فلان مجري يا کارشناس تلويزيون- باعث شود تا برخي معاندين بهصورت عمدي و برخي سلبريتيهاي حاشيهساز خواسته يا ناخواسته، فضاي مجازي را مسموم کنند و آب به آسياب دشمن بريزند تا از رهگذر آن، دشمنان قسمخورده ميهن اسلامي براي جسارت به ملت و جمهوري اسلامي ايران جريتر شود.
بازار