جهان/ متن پيش رو در جهان منتشر شده و انتشار آن در آخرين خبر به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
فضاي سياسي اجتماعي آمريکا اين روزها به شدت بهم ريخته است. بعد از قتل فجيع يک سياه پوست آمريکايي که درجلو دوربين و در ديدگان جهانيان با خونسردي قابل تامل پليس آمريکا انجام شد شهرهاي مختلف اين کشور با خروش مردمي روبرو شد. درواقع آمريکايي ها از اينکه پاي حکومت اين کشور روي خرخره و گلوي مردم مستضعف و ضعيف جامعه است و با شدت هر روز فشارها بر اين قشر با موضوعاتي چون نژادپرستي و سرمايه سالاري بيشتر مي شود. در اين باب آنچه امروز در کشورمان بايستي اتفاق بيفتد واکنش مسئولان دولتي نسبت به اين موضوع است.
آمريکايي ها همواره در دخالت هاي آشکار و پنهان سعي در آسيب رساندن به کشورمان دارند اما حالا که موضوع حقوق بشر بوجود آمده است و پاي آمريکايي ها به ميان است، مسئولان دولتي به جاي اعتراض اقدام به خودزني مي کنند.
جالب است که دنيا معطوف به جنايات ضدحقوق بشري است که در آمريکا اتفاق مي افتد و دايره آن هر روز با برخوردهاي بد پليس اين کشور با معترضان بيشتر مي شود اما برخي در داخل سعي دارند که به هر نحوي با پاک کردن اين موضوع از ذهن افکارعمومي مردم را به سمت حوادث آبان ماه سال 98 معطوف کنند.
در همين رابطه، «عبدالرضا رحماني فضلي» وزير کشور در اين بحبوحه اقدام به صحبت درباره تعداد کشتهگان اعتراضات سال 98 کرده است.
عبدالرضا رحمانيفضلي، وزير کشور، شنبه شب در برنامه «نگاه يک» صداوسيما حاضر شد و درمورد حوادث آبان توضيح داد.
او به درصدي از کشتهشدگان اشاره کرد که نشان ميدهد اگر قرار بر اعلام رسمي اعداد و ارقام باشد احتمالا حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ نفر در جريان اعتراضات آبانماه 98 کشته شدهاند. او در حين اين توضيحات گفت حدود ۴۰ يا ۴۵ نفر يعني حدود ۲۰ درصد کشتهشدگان، افرادي بودند که با سلاحهايي کشته شدند که سلاح سازماني نبوده و بنابراين آنها شهيد اعلام شده و کاملا بيگناه بودهاند.
روزنامه هاي اصلاح طلب هم که چندي است در برابر حوادثي که در داخل آمريکا مي افتد سکوت اختيار کرده اند، در همين راستا به طور همه جانبه ظاهر شده و سعي مي کنند اين موضوع کهنه را دوباره داغ کنند.
براي همين منظور، روزنامه اصلاح طلب اعتماد عکس و تيتر يک خود را به حرف هاي رحماني فضي اختصاص داد و موضوع کشتهگان حوادث آبانماه سال 98 را پررنگ کرد.
روزنامه اعتماد به همين وقفه اشاره مي کند و مي نويسد: «حالا پس از ۶ ماه که از حادثه آبانماه 98 ميگذرد، وزيرکشور در برنامهاي تلويزيوني مدام بخشي از آمار را ارايه کرده است؛ هرچند همچنان چيزي از جزييات نگفته است.»
روزنامه اصلاح طلب آرمان هم در همين زمينه وارد شده و با تيتر يک «پايان ابهام هاي حوادث آبانماه» و وزير کشور قول اعلام آمار دقيق کشته شدگان را داد، روي پيشخوان روزنامه فروشي ها رفت.
روزنامه ابتکار ديگر جريده اصلاح طلب نيز در اين باره با تيتر « تخمين 200 نفري کشتهگان آبان 98 بر اساس سخنان رحماني فضلي» روي دکه روزنامه فروشي ها ظاهر شد تا نشان دهد اصلاح طلبان براي اين موضوع برنامه خاصي دارند و به داغ کردن اين خبر علاقه مند هستند.
اما جالب است که در اين حيطه پايگاه اطلاع رساني آفتاب نزديک به اصلاح طلبان به صورت مطالبه گونه اي بر اساس سخنان وزير کشور بيان مي کند که « چرا به صورت شفاف آمار کشتهگان آبان 98 اعلام نمي شود؟»
اينکه شفاف سازي در اين زمينه صورت بگيرد مسئله اي است که همگان به آن اعتقاد دارند اما اينکه در برهه زماني که آمريکايي ها در حال دست و پنجه نرم کردن با آشوب هاي خياباني هستند، برخي از گروه هاي سياسي و مسئولان دولتي سعي در وارد کردن اين مسئله در داخل کشور دارند بسيار جالب توجه است.
جالبتر اينکه رسانه هاي ضدانقلاب حامي آمريکا نيز که در مورد حوادث اين کشور سکوت کرده اند سعي دارند همين تاکتيک رسانه اي را انجام داده و ذهن افکارعمومي ايران را از حوادث آمريکا دور سازند و موضوعات مربوط به آبانماه 98 را زنده کنند.
البته که شاهکار دولت مدعي تدبير و اميد با مسئوليت وزارت کشور در اجراي شوک آور اعمال سهميه بندي و گراني سه برابر بنزين براي ابد در حافظه ملت ايران ثبت شده است. اقدامي که رئيس جمهور بعد از حدود سه روز از زمان اجراي آن اعلام بي خبري کرد و گفت: «من هم همزمان با مردم متوجه اجراي اين طرح شدم»!
مشخص نيست که هدف وزير کشور از مطرح کردن چنين سخناني در اين برهه زماني چيست. هر چند که اخباري از جريان اصلاحات براي تحت فشار قرار دادن دوباره وي وجود دارد. شايد وزير کشور براي تخليه اين بار انتقادي چنين سخناني را به زبان آورده است اما به هر جهت به نظر مي رسد اصلاح طلبان در اين حوزه که نيازمند عبور از وقايع آمريکا هستند و سعي دارند خود را در فضاي سياسي احيا کنند، موضوع خاص خود را يافته اند.
بازار