گزارش عملکرد معاونت قوانين مجلس در دوره نهم/ تصويب 56 طرح و 42 لايحه دولتي در دولت نهم
مهر
بروزرسانی
مهر/ معاون امور قوانين مجلس شوراي اسلامي در جلسه امروز به ارائه گزارش عملکرد اين معاونت در دوره نهم پرداخت.
به گزارش خبرنگار پارلماني مهر در جلسه روز يکشنبه مجلس شوراي اسلامي اميدوار رضايي معاون قوانين مجلس شوراي اسلامي به ارائه گزارش از عملکرد اين معاونت در دوره نهم مجلس پرداخت.
وي با اشاره به اينکه از زمان تشکيل مجلس ملي در ايران تاکنون 9 هزار و 935 قانون در ايران تصويب شده است گفت: از اين ميان پنج هزار و 528 فقره مصوبه مجلس ملي و دو هزار و 825 فقره مصوبه قانون مجلس شوراي اسلامي در 9 دوره بوده است.
وي افزود: در دوره نهم تاکنون 444 طرح و 76 لايحه تقديمي به مجلس مورد تصويب قرار گرفته است.
رضايي با اشاره به عملکرد امور تقنيني اين معاونت گفت: در دوره نهم مجلس 197 جلسه علني به مدت 805 ساعت برگزار شد که مجموع اعلام وصول ها 444 مورد، مجموع طرح هاي ارائه شده 305 مورد، مجموع طرح شوراي عالي استان ها 15 مورد و مجموع لوايح دولتي 124 مورد بوده است.
وي ادامه داد: مصوبات صورت گرفته در مجموع 98 مورد بوده که 56 مورد آن طرح نمايندگان و 42 مورد لوايح دولتي بوده است.
رضايي با اشاره به مصوباتي که براي رفع ايراد به مجمع تشخيص مصلحت نظام يا شوراي نگهبان ارسال شده است گفت: اين موارد در مجموع 19 مورد بوده که 13 مورد آن طرح و 6 مورد از لوايح دولتي بوده است، بر اين اساس بيش از دو برابر لوايح دولتي به عنوان طرح نمايندگان براي رفع ايراد به شوراي نگهبان و مجمع تشخيص مصلحت نظام ارسال شده است.
وي در مورد وضعيت رسيدگي عادي و يک فوريتي به طرح ها ادامه داد: در دوره نهم مجلس 352 طرح عادي 70 طرح يک فوريتي و 18 طرح دوفوريتي مورد بررسي قرار گرفت.
معاون قوانين مجلس درباره تصويب لوايح بودجه 92 و 93 کل کشور گفت: در فرآيند رسيدگي به بودجه 92 و 93 کل کشور 26 جلسه در صحن علني مجلس برگزار شد و علاوه بر آن در بودجه 92 کل کشور 458 ساعت در کميسيون ها و در بودجه 93 کل کشور 236.5 ساعت در کميسيون ها زمان صرف شد.
رضايي ادامه داد: در بودجه 92 کل کشور 4723 مورد پيشنهاد نمايندگان و در بودجه 93 کل کشور 5345 مورد پيشنهاد نمايندگان مطرح شد که تک به تک مورد بررسي قرار گرفت.
رضايي در خصوص پاسخ به استعلامات و نامه هاي حقوقي نمايندگان وزرا و دستگاه ها گفت: در مجموع 342 مورد به اين معاونت عرضه شده که 120 مورد آن مربوط به نمايندگان، 150 مورد مربوط به دستگاه هاي اجرايي، 87 مورد اشخاص غير حقوقي و 73 مورد اشخاص حقوقي بوده اند؛ 70 درصد نظرات تقنيني اين معاونت نيز از سوي کميسيون ها مورد تاييد قرار گرفته است.
وي درباره تهيه و تدوين قوانين پيشنهادي افزود: 50 مورد پيشنهادي از سوي نمايندگان و 2150 مورد پاسخگويي تلفني بوده است.
وي درباره مشروح مذاکرات صحن علني مجلس گفت: 805 ساعت ميزان مذاکرات علني مجلس بوده است، اصلاح ايرادات 2487 ساعت و امضاي بيانه ها 52 مورد از سوي اين معاونت انجام گرفته است.
رضايي ادامه داد: تشکيل شعب و کميسيون هاي مجلس، بررسي اعتبارنامه ها و دريافت آن از وزارت کشور و در نهايت پشتيباني از کميسيون تا استقرار نمايندگان در کميسيون هاي مورد علاقه شان از ديگر وظايف و عملکرد اين معاونت بوده است.
رضايي در خصوص اخبار منتشر شده در سايت داخلي کميسيون ها گفت: کل اخبار درج شده 12672 فقره بوده که از اين ميان اخبار هفتگي کميسيون ها 6246 فقره و اخبار صحن 176 فقره بوده است.
رضايي با بيان اينکه 68 روز و 543 ساعت ماموريت کميسيون ها بوده است گفت: در حال حاضر 205 طرح و لايحه در کميسيون ها در حال بررسي است.
وي با اشاره به تنقيح قوانين درباره سياست هاي کلي اقتصاد مقاومتي گفت: جلسات متعددي درباره اقتصاد مقاومتي برگزار کرديم که در مجموع 21 کليد واژه براي سياست هاي کلي اقتصاد مقاومتي از قوانيني که تاکنون تصويب شده استخراج کرديم.
رضايي افزود: از ميان اين کليدواژه ها 1036 عنوان قانون را شامل مي شود که 205 مورد کشاورزي، 142 مورد در حوزه صنعت و معدن و ... که همگي نياز به قانون گذاري هستند در حقيقت ما ضوابط و اصول تنقيح و مراحل آن را به تصويب رسانده ايم.
معاون قوانين مجلس خاطرنشان کرد: در مجلس نهم سير طرح هاي فوريتي رو به افزايش است.
وي با اشاره به اينکه در اصلاح قوانين موارد متعددي وجود دارد که اين براي مجلس يک هشدار است ادامه داد: 18 مورد اصلاح در 11 سال انجام شده به طور مثال 13 مورد اصلاح در قانون محاسبات انجام شده است.
رضايي با اشاره به اينکه شانس طرح ها نسبت لوايح براي تبديل شدن به قانون نصف است گفت: بيش از 70 درصد لوايح در مجلس نهم طرح و به قانون تبديل شده که اين ميزان در چهار دوره قبل 30 درصد بوده است.
به گزارش مهر پس از پايان گزارش معاون امور قوانين مجلس شوراي اسلامي نسبت به عملکرد اين معاونت در مجلس نهم محمدحسن ابوترابي فرد نايب رئيس اول مجلس شوراي اسلامي گفت: اميدواريم در اين معاونت کار مهم تنقيح که از مجلس هشتم آغاز و در اين دوره هم با اراده جدي دنبال خواهد شد به يک سامانه مطلوبي برسد.