نماد آخرین خبر

عضو اخراجی حزب کمونیست چین: شی همه چیز را نابود کرد

منبع
دنياي اقتصاد
بروزرسانی
عضو اخراجی حزب کمونیست چین: شی همه چیز را نابود کرد

دنياي اقتصاد/متن پيش رو در دنياي اقتصاد منتشر شده و انتشار آن در آخرين خبر به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست

کاي شيا، با سرپيچي از انتظارات غريبه نيست. اين استاد سخنور طي سال‌ها حضورش در مرکز آموزش‌هاي عالي و انديشکده حزب کمونيست چين در کمال شگفتي از بسياري از ايده‌هاي ليبرالي و اصلاحات دموکراتيک دفاع مي‌کند. به گزارش سي‌ان‌ان، اخيرا او به مبارزه با احکام بدخواهانه حزب حاکم و شي جين‌ پينگ پرداخته و همين موضوع موجب شده است تا وي اوايل هفته جاري از حزب حاکم اخراج شود.
 
وي در مصاحبه‌اي که اخيرا با شبکه سي‌ان‌ان از داخل آمريکا- جايي که نزديک به يک سال گذشته زندگي مي‌کرده – داشته است، از دولت آمريکا خواسته است رويکرد سختگيرانه‌اش عليه پکن را دو برابر کند. کاي گفت او از ترامپ به دليل ممنوعيت استفاده از تجهيزات ارتباطي هوآوي به شدت حمايت مي‌کند. واشنگتن پيش‌تر گفته بود به دليل مشکلات امنيتي که مي‌تواند اين تجهيزات براي آمريکا به‌وجود آورد، استفاده از آن براي شرکت‌هاي ارتباطي آمريکا ممنوع است. البته هوآوي چنين ادعايي را رد مي‌کند اما واشنگتن ممنوعيت استفاده از اين تجهيزات را رسمي کرده است.

در اين راستا کاي از دولت آمريکا مي‌خواهد مقامات ارشد چين را تحريم و از جامعه جهاني نيز مي‌خواهد در مقابل نفوذ حزب کمونيست در نهادهاي بين‌المللي و جهاني ايستادگي کند، چرا که شي جين پينگ در پي توسعه ديدگاه‌هاي تماميت‌خواهانه خود است. کاي به سي‌ان‌ان گفت: «رابطه بين دو کشور چين و آمريکا، اختلاف بين دو ملت به حساب نمي‌آيد، بلکه يک رقابت و رويارويي بين دو سيستم و دو ايدئولوژي است.» کاي در اين مصاحبه گفت که وي سال گذشته به‌عنوان توريست وارد ايالات‌متحده شد و در زمان پاندمي ويروس کرونا نيز ايزوله شده است. با اين حال وي از جزئيات زندگي فعلي و برنامه کاري آينده‌اش چيزي نگفت. اين پنهانکاري به‌دليل حفاظت از جان استاد سابق دانشگاه مرکزي حزب کمونيست صورت مي‌گيرد.

شي جين پينگ که از سال ۲۰۱۲ روي کار آمده در پي افزايش اقتدار خود در درون حزب بوده است. حزب کمونيست با ۹۰ ميليون عضو، بزرگ‌ترين حزب سياسي در دنيا به حساب مي‌آيد. از زماني که او روي کار آمده است، مخالفان سياسي، جامعه مدني و اقليت‌هاي اويغور را که مسلمان هستند، به شدت سرکوب کرده است. او همچنين کنترل خود را بر هنگ‌کنگ که مستعمره سابق بريتانيا بوده، افزايش داده است. اين در حالي است که در معاهده بين دو کشور تضمين شده بود که آزادي‌هاي هنگ‌کنگ در پي جدايي از بريتانيا سر جاي خود باقي بماند. اما به گفته کاي در حال حاضر حزب کمونيست به‌دنبال هدف قرار دادن سيستم آزاد و دموکراتيک ايالات‌متحده است و قصد دارد ارزش‌هاي خود را جايگزين سيستم آمريکايي کند که حامي صلح، دموکراسي و آزادي و عدالت است. اظهار نظر کاي در شرايطي بيان مي‌شود که رابطه بين دو کشور در بدترين حالت خود طي چندين دهه گذشته است. دو اقتصاد بزرگ جهان تقريبا در هر جنبه‌اي از روابط دوجانبه خود، از جمله تجارت، فناوري، حقوق بشر و جريان‌هاي مالي ستيزه و مشاجره شديد دارند.

دولت ترامپ اخيرا تلاش‌هايي را براي کم کردن وابستگي‌هاي اقتصادي آمريکا به چين آغاز کرده و دستور داده است تا ارائه محبوب‌ترين نرم‌افزار چيني يعني تيک‌تاک روي گوشي‌هاي آمريکايي ممنوع شود. مايک پمپئو، وزير خارجه ايالات‌متحده، چين را اخيرا مهم‌ترين خطر موجود براي آمريکا تلقي کرده و گفته است دنياي آزاد به اين استبداد جديد غلبه خواهد کرد. او تصريح کرد که آن پارادايم قديمي کورکورانه را ديگر آمريکا دنبال نمي‌کند و اين مسير نبايد ادامه پيدا کند. کاي ۶۷ ساله است و از مدت‌ها پيش منتقد حزب و مدافع اعطاي آزادي سياسي محسوب مي‌شود. تدريس در دانشگاه حزب قطعا کار ساده‌اي نيست، چرا که اين نهاد مستقيما تحت نظارت کميته مرکزي اداره مي‌شود. بنابر زندگي‌نامه‌اي که از او در وب‌سايت انديشکده فويو منتشر شده است، خانم کاي از ۱۹۸۵ تا به امروز در تعدادي از پروژه‌هاي تحقيقاتي اين مدرسه نقش ايفا کرده است که به حيطه‌هايي نظير «ايدئولوژي حزبي» و «ساختار حزب حاکم» مربوط بوده‌اند. بنيان‌گذاران اين انديشکده جمعي از استادان و فارغ‌التحصيلان دانشگاه فودان در شانگهاي بودند.

کاي چهار تک‌نگاشت و بيش از ۱۰۰ مقاله منتشر کرده است و به سبب بعضي از آنها در سطح ملي از او تقدير به عمل آمده است. او در عين حال عضو «شبکه آموزش از راه دور توسعه چين» نيز بود. در وب‌سايت اين شبکه آمده است: «بسياري از مقاله‌هاي او در روزنامه‌ها، گاهنامه‌ها و سايت‌هاي اينترنتي چاپ مجدد شده است. مقالات و نظرات او در موضوعاتي چون «قوانين ناگفته در حزب» و «رهبران محلي پس از دهه ۶۰» تاثير زيادي در داخل و خارج به‌جا گذاشته و مباحث داغي پيرامون آنها در اينترنت و شبکه‌هاي اجتماعي شکل گرفته است. کاي در مصاحبه‌اش گفته است که شي جين‌ پينگ با تغيير قانون اساسي چين و حذف محدوديت دوره رهبري در سال ۲۰۱۸ به تنهايي يک حزب و يک کشور را نابود کرده است؛ اقدامي که به شي جين پينگ اجازه مي‌دهد براي هميشه در قدرت بماند. کاي تصريح کرد: شي جين پينگ اين تصميم را به زور در جلسه سوم کنگره ملي به اعضاي حزب قبولاند. ابتدا همه جزئيات را تنظيم کرد و سپس بقيه را مجبور به پذيرش آن کرد. اين مشخصا يک پسرفت سياسي است. هيچ صداي مخالفي درباره اين دو مساله مهم به گوش نرسيد. وقتي کسي نمي‌تواند با او مخالفت کند يعني نظارتي بر قدرتش وجود ندارد. در نظام سياسي چين، از زمان مائو به بعد، کسي نمي‌تواند قدرت بلندمرتبه‌ترين رهبر را محدود کند. براي همين است که فجايعي نظير انقلاب فرهنگي پيش آمد.

کاي در اين مصاحبه همچنين تاکيد کرده است که شي جين پينگ، چين را به دشمن شماره يک دنيا تبديل کرده است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره