احتمال کشیده شدن نتایج انتخابات آمریکا به دیوان عالی

انتخاب/متن پيش رو در انتخاب منتشر شده و انتشار آن به معني تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
ترامپ اخيرا اعلام کرد: «يا در انتخابات پيروز خواهيم شد يا اينکه تقلب خواهد شد.» يک کارشناس مسائل آمريکا معتقد است، در نگاه ترامپ هيچ احتمالي مبني بر شکست خوردن او وجود ندارد لذا او وارد عرصه رقابت نشده، بلکه اساس کار او مبتني بر پيروزي از هر طريق ممکن است. اگر با آراء مردمي پيروز شد که ديگر مشکلي وجود ندارد اما اگر در آراء الکترال بازنده باشد، مساله به ديوال عالي آمريکا کشيده ميشود.
امير علي ابوالفتح، کارشناس مسائل آمريکا در ارتباط با احتمال موکول شدن اعلام نتايج انتخابات به ديوان عالي، به خبرنگار «انتخاب» گفت: «اظهارات اخير دونالد ترامپ را ميتوان در ارتباط با دو مساله يا دليل اساسي مورد ارزيابي قرار داد. يکي در ارتباط با ماهيت و قوانين انتخاباتي در ايالات متحده و شيوه انتخابات پستي در اين کشور است. ديگري در ارتباط با ويژگيهاي شخصيتي و روانشناختي دونالد ترامپ است که به هيچ عنوان آمادگي لازم را براي پذيرش شکست ندارد.»
وي افزود: «در انتخابات پستي، زمينه بروز تقلب يا مهندسي انتخابات مهيا است و اين يک واقعيت غيرقابل انکار بوده که شايد براي همگان پذيرفته شده باشد. در گذشته نيز شاهد برگزاري انتخابات پستي و طرح شکايتهايي مبني بر وقوع تقلب بودهايم. در گذشته همواره شکايات طرح ميشدند اما چون تاثير چنداني در نتيجه انتخابات نداشتند، بررسي نميشدند. در مقطع جديد با توجه به شيوع کرونا، برخي از ايالتها به شهروندان اجازه مشارکت در انتخابات از طريق رايگيري پستي را مطرح کردهاند. روال مشارکت نيز اين است که چند هفته قبل از روز سوم نوامبر واجد شرايط، برگههاي رايگيري را دريافت و راي خود را وارد و آن را پست خواهند کرد. در نهايت نيز همزمان با روز رايگيري اين آراء مورد شمارش قرا ميگيرد.»
اين کارشناس مسائل آمريکا تصريح کرد: «در اين فرآيند اين امکان وجود دارد که پاکتهاي پستي گم شوند، با تاخير تحويل داده شوند يا دستکار شوند، وجود دارد. اگر چه در گذشته نيز رايگيري پستي انجام شده اما اکنون بر خلاف سابق، تعداد آراء بسيار گسترده هستند به حدود 70 تا 80 ميليون برگه ميرسند. اکنون به نظر ميرسد اداره پست آمريکا توان چنين کار سنگيني را ندارد و دولت ترامپ نيز از طريق نزديکان خود در اداره پست، در پي مانعتراشي براي پيشبرد اين طرح است. به نظر ميرسد اداره پست با سونامي از نامهها مواجه خواهد شد که اساس قابليت و توانايي رسيدگي به همه آنها را ندارد.»
ابوالفتح در ادامه اظهار داشت: «در سطحي ديگر بايد به شخصيت دونالد ترامپ نيز توجه داشت. او به صراحت نشان داده که حاضر نيست، شکست خود در انتخابات را بپذيرد. ترامپ اخيرا اعلام کرد: «يا در انتخابات پيروز خواهيم شد يا اينکه تقلب خواهد شد.» در نگاه ترامپ هيچ احتمالي مبني بر شکست خوردن او وجود ندارد لذا او وارد عرصه رقابت نشده، بلکه اساس کار او مبتني بر پيروزي از هر طريق ممکن است. اگر با آراء مردمي پيروز شد که ديگر مشکلي وجود ندارد اما اگر در آراء الکترال بازنده باشد، مساله به ديوال عالي آمريکا کشيده ميشود؛ حتي او اگر توان داشته باشد، گزينه کودتاي نظامي را هم در دستور کار قرار ميدهد.»
اين کارشناس مسائل آمريکا در بخش ديگري از گفتههاي خود پيرامون تعيين جايگزين براي قاضي گينزبرگ در ديوان عالي قضايي، تاکيد کرد: «قبل از مرگ خانم گينزبرگ، ترکيب ديوان عالي 5 به 4 به نفع جمهوريخواهان يا محافظهکاران بود. با مرگ قاضي ليبرال، اکنون ترکيب به حالت 5 به 3 به نفع محافظهکاران تغيير کرده است اما ترامپ از اين امر واهمه دارد که يکي از قضات محافظهکار راي منفي عليه خواست او صادر کند و همين امر موجب شود که رايها 4 به 4 برابر شود و خلاءي قانوني اتفاق بيافتد. لذا اکنون خواست ترامپ اين است که با تعيين سريع جايگزين گينزبرگ، زمينه را براي پيروزي در دعواي احتمالي در ديوان عالي بعد از انتخابات ايجاد کند.»
وي افزود: «اکنون مساله اين است که روند تعيين قاضي جديد طولانيتر از آن است که سريعا انجام بگيرد. در ابتدا براي نامزد معرفي شده کميته استماع جلسه تشکيل دهد و کميته قضايي سنا بايد راي مثبت بدهد. اکنون ترامپ خواهان آن است که جلسه استماع تشکيل نشود و سريعا راي گيري به صحن علني سنا کشيده شود. حال مشخص نيست که واکنش پل گراهام در مقام رئيس کميته قضايي سنا چه خواهد بود.»
ابوالفتح در پايان تصريح کرد: «با توجه به شرايط فعلي و با نظر به وضعيت نامزدهاي حزب جمهوريخواه و دموکرات، به نظر ميرسد دونالد ترامپ از شانس بيشتري براي پيروزي در انتخابات برخوردار است. هر چند بايد براي جو بايدن نيز همچنان شانس پيروزي در انتخابات را قائل بود.»