سیاستهای ترامپ، فقط ایران را قویتر کرده است

کيهان/ متن پيش رو در ترامپ منتشر شده و انتشار آن به معني تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
سناتورهاي دموکرات آمريکايي با بيان اينکه سياستهاي دولت اين کشور فقط باعث تقويت ايران شده است، گفتند کارزار فشار حداکثري نيز واشنگتن را منزوي کرده، نه تهران.
جلسه استماع کميته روابط خارجي مجلس سناي آمريکا با حضور «اليوت آبرامز» نماينده ويژه رئيسجمهور اين کشور در امور ايران، با انتقادهاي شديد سناتورهاي دموکرات از سياستهاي کاخ سفيد در قبال تهران همراه شد.
به نوشته وبگاه المانيتور، چند نفر از سناتورهاي دموکرات در اين جلسه در واکنش به اظهارات آبرامز مبني بر اينکه تحريمهاي جديدي قرار است عليه ايران وضع شود، گفتند کارزار فشار حداکثري دولت کنوني آمريکا نه تنها در برابر ايران بازدارندگي ايجاد نکرده بلکه آن را تقويت نيز نموده است.
سناتور باب منندز، عضو ارشد کميته روابط خارجي مجلس سناي آمريکا، با اشاره به توضيحات اخير «فرانک کنث مککنزي» فرمانده سازمان تروريستي سنتکام درباره افزايش چند برابري حملات به نظاميان آمريکايي در عراق، ادعاي کاخ سفيد درباره منزوي شدن و تضعيف ايران را رد کرد.
بر اين اساس، سناتور «کريس مورفي» نيز با پيش کشيدن روابط ايران با دولت سوريه و ادعاي کمک کردن به جنبش مقاومت «انصارالله» يمن، گفت اينها نشان ميدهد که ايران اکنون در مقايسه با زماني که دوره رياستجمهوري «باراک اوباما» به پايان رسيد، در منطقه غرب آسيا قويتر شده است.
شکست سياست فشار حداکثري
به نوشته المانيتور، مورفي در اينباره ادعا کرد: «آنها اکنون روابط نزديکتري با حوثيها در مقايسه با چهار سال پيش دارند. آنها روابط نزديکتري با قطريها در مقايسه با چهار سال پيش دارند. نايب آنها در سوريه اکنون به کنترل اکثريت [خاک] اين کشور نسبت به چهار سال پيش، نزديک شده است. اين استدلال که ايران شکست خورده و نفوذ کمتري در منطقه بهدليل کارزار فشار حداکثري ما دارد، معتبر نيست».
تحريم ۲ فرد و۴ نهاد ايراني
آمريکا پنجشنبه هفته گذشته تحريمهاي جديدي عليه ايران اعمال کرد.
در بيانيه وزارت خزانهداري آمريکا نام ۲ فرد و ۴ نهاد به فهرست SDN دفتر کنترل داراييهاي خارجي وزارت خزانهداري آمريکا اضافه شده است.
اسامي نفرات و سازمانهاي تحريمشده به اين شرح است: سيد محمود ساداتي، محمد سلطاني، زندان عادلآباد شيراز، شعبه يک دادگاه انقلاب شيراز، زندان اروميه، زندان وکيلآباد مشهد. در اين بيانيه تصريح شده اين تحريمها به موجب «قانون مقابله با دشمنان آمريکا از طريق تحريمها» (کاتسا) عليه اين نفرات و سازمانها اعمال شدهاند. اين قانون، پس از تصويب در مجلس سنا و مجلس نمايندگان آمريکا، روز ۲ اوت سال ۲۰۱۷ با امضاي «دونالد ترامپ»، رئيسجمهور آمريکا به قانون تبديل شد. اليوت آبرامز، نماينده ويژه آمريکا در امور ايران روز پنجشنبه مدعي شده بود که ايالات متحده برخي نهادها و مقامات ايراني از جمله يک قاضي ايراني را که در محاکمه، زنداني کردن و قصاص «نويد افکاري» نقش داشتهاند تحريم خواهد کرد.
وبگاه شبکه خبري فاکسنيوز نيز پيش از اين به نقل از آبرامز نوشته بود، مايک پمپئو، وزير امور خارجه آمريکا پنجشنبه عصر (به وقت محلي) تحريمهايي را عليه «سيد محمود ساداتي»، رئيس شعبه اول دادگاه انقلاب شيراز و زندان عادلآباد شيراز تحميل خواهد کرد.
نويد افکاري در هفتههاي گذشته به دليل قتل عمد و به درخواست اولياء دم به قصاص محکوم شد.
به گزارش فارس، 56 قانونگذار مجلس نمايندگان آمريکا در نامهاي به رئيسجمهور اين کشور خواستار تحريم تمام بخشهاي نظام مالي ايران شدند.
علاوه بر اين، منابع خبري گزارش دادهاند دولت آمريکا طرحي را پيشنهاد کرده که خواستار کاهش مدت اعتبار رواديد تحصيلي به ۲ سال براي شهروندان ۵۹ کشور از جمله ايران است.
کلي کرافت، نماينده آمريکا در سازمان ملل متحد در اظهارنظري گستاخانه گفت که کشورش خواستار اعمال فشار حداکثري عليه ايران است و مهم نيست ۱۳ عضو شوراي امنيت چه نظري در اين خصوص دارند.
عليرغم فشارها، ايران پاي ميز مذاکره نيامد
پايگاه خبري تحليلي هيل در يادداشتي به قلم «دنيل دِپِتريس» به بررسي رويکرد دولت آمريکا به رياست «دونالد ترامپ» عليه جمهوري اسلامي ايران موسوم به سياست «فشار حداکثري» و همچنين برخي اظهارات مقامات آمريکايي مبني بر خروج نظاميان اين کشور از سوريه و عراق پرداخته و تحليل کرد رويکرد ضدايراني مذکور مانع خروج کامل آمريکاييها از منطقه ميشود.
دپتريس که عضو انديشکده «ديفِنس پراياريتيز» و ستوننويس نشريه «واشنگتن اگزمينر» نيز هست در ابتداي اين يادداشت با اشاره به تحريمهاي جديدي که کاخ سفيد دوشنبه هفته گذشته بر تعدادي از اشخاص ايراني فعال در صنايع دفاعي، هستهاي و موشکي اعمال کرد، نوشت: «اين دستور اجرايي، مکملي براي تصميم چند روز قبل واشنگتن براي اجرايي کردن مکانيسم اسنپبک و بازگرداندن تمام تحريمهاي لغو شده سازمان ملل است».
اين تحليلگر آمريکايي توضيح داد: عليرغم فشار حداکثري بر اقتصاد ايران، تهران هنوز هم براي آمدن به پاي ميز مذاکره و گفتوگو با آمريکا بيعلاقه است.
خبرگزاري روسي اسپوتنيک در گزارشي با اشاره به تمامي اقدامات ايالات متحده عليه ايران و ونزوئلا نوشت که هيچيک از ابزارهاي سياست خارجي آمريکا عليه ايران يا ونزوئلا از جمله سياست تحريم و تلاش براي تغيير نظام کارساز نبوده است.
مذاکره با ايران با موضوع افغانستان
زلماي خليلزاد، نماينده ويژه دولت آمريکا در امور افغانستان روز پنجشنبه خواستار گفتوگو با ايران درخصوص افغانستان شد.
خليلزاد نماينده آمريکا در گفتوگوهاي تحت حمايت سازمان ملل درخصوص افغانستان است.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، خليلزاد روز پنجشنبه در نشست مجازي «مؤسسه صلح ايالات متحده» گفت: ايران مايل است تا زماني که توافقي ميان آمريکا و ايران حاصل شود ما را بدون اينکه پيروز شويم يا شکست بخوريم در داخل اين درگيري نگاه دارد تا بهاي سنگيني در افغانستان بپردازيم.
وي اضافه کرد: ولي ما پيشنهاد دادهايم با ايرانيها درخصوص اين مسئله ديدار کنيم. [ايرانيها] بايد براي رايزني درباره آينده افغانستان به نشستهاي مختلفي که ما و آنها حضور داريم ملحق شوند.
به گزارش خبرگزاريها، آوي برکوويتز نماينده ويژه رئيسجمهور آمريکا در امور مذاکرات بينالمللي مدعي شد کشورهاي عربي در منطقه غرب آسيا بايد بين دو راه سازش با رژيم صهيونيستي و جنگ با ايران، يکي را انتخاب کنند.