نماد آخرین خبر

سرمقاله فرهیختگان/ ایده بایدن برای غرب آسیا

منبع
فرهيختگان
بروزرسانی
سرمقاله فرهیختگان/ ایده بایدن برای غرب آسیا

فرهيختگان/ « ايده بايدن براي غرب آسيا » عنوان يادداشت روزنامه فرهيختگان به قلم مهدي قمي است که مي‌توانيد آن را در ادامه بخوانيد:

از ديدگاه سياسي و در مسائل بين‌المللي وقتي خلأ قدرت اتفاق مي‌افتد ساير قدرت‌ها تلاش مي‌کنند آن را به‌نفع خود مصادره کنند. با فروپاشي شوروي، آمريکايي‌ها در چارچوب دکترين بوش پدر طرح نظم نوين جهاني را مطرح کردند که طبق اين راهبرد رهبري جهاني بايد با محوريت آمريکا باشد. به‌زعم آمريکايي‌ها قدرتي که بتواند مانعي براي اجراي اين طرح باشد، ديگر وجود نداشت، به همين دليل از طرفي تلاش خود را براي تضعيف شوراي امنيت سازمان‌ملل انجام دادند و از طرف ديگر تصدي بر اين شورا را برعهده بگيرند. حمله نظامي به عراق آن‌هم بدون دريافت مجوز از شوراي امنيت گواهي بود بر اين تصدي‌گري. در همان زمان آمريکايي‌ها در تلاش بودند زمينه حضور ساير کشورها را در عراق (و با محوريت و رهبري آمريکا و در چارچوب طرح نظم نوين جهاني) فراهم کنند که با مخالفت بعضي از کشورها ازجمله چين، آلمان، فرانسه و... مواجه شدند.

ظهور عواملي همچون 11سپتامبر که خود باعث شک و شبهه دولت‌ها نسبت به وقوع اين حادثه از طرف تروريسم بود، بهانه‌اي شد تا آمريکا به مردم دنيا نشان دهد صلح و امنيت جهاني به‌دليل وجود تروريسم در خطر است و با اين نگاه رهبري مقابله با اين پديده را به دست گيرد و طبق دکترين مورد اشاره، به افغانستان لشکرکشي کند.

آمريکا در تلاش است معادلات سياسي خود را با نام خاورميانه جديد ايجاد کند اما کشورهاي منطقه ازجمله جمهوري اسلامي ايران با درک اين خطر به‌دنبال ناکام گذاشتن آمريکا در منطقه هستند. تشکيل و حمايت از گروه‌هاي مقاومت در کشورهايي مانند لبنان، عراق، يمن و... و حضور در جنگ‌هاي نيابتي با تروريست‌هاي تحت حمايت آمريکا در سوريه و... نشان‌دهنده اين موضوع است که رهبري منطقه توسط آمريکا امري محال است.

در طول سال‌هاي اخير هيچ‌گاه شاهد اعلام رسمي تجزيه يک کشور ازسوي آمريکا و متحدان غربي‌اش نبوده‌ايم، بلکه با استقلال بخشيدن به عده‌اي داخل يک کشور، سياست تجزيه را دنبال مي‌کنند.

در سال 2006 براي اولين‌بار طرحي با عنوان تفکيک عراق (فدراليسم) به سه اقليم شيعه، سني و کرد مطرح شد که گفته مي ‌شود طراح اصلي اين تجزيه جو بايدن بوده و در سال 2015 در زمان تصدي معاونت رياست‌جمهوري آمريکا آن را پيگيري و تقويت کرده است.

مديريت فدرالي طرح‌شده توسط بايدن، اهداف آمريکا ازجمله:

• جلوگيري از اسلام‌گرايي و مديريت آن
• تضعيف احزاب و گروه‌هاي مقاومت
• جلوگيري از اتحاد مسلمانان و تضعيف آنها
• تسلط بر خليج‌فارس
• تامين منافع اقتصادي آمريکا
را دنبال مي‌کند.

از اين‌رو براي تجزيه کشورها کليدواژه‌هايي با عنوان: حمايت از استقلال قوميت‌ها و اشاعه فدراليسم (به‌عنوان ابزار مدرن حکومت در دولت‌هاي منطقه) مورد استفاده آمريکا قرار مي‌گيرد. اين موضوع نشانگر آن است که در انتخابات اخير آمريکا برنده هرکسي که باشد (دموکرات يا جمهوري‌خواه) تغييري در سياست‌هاي کلي آنها نسبت به خاورميانه اتفاق نخواهد افتاد.

امروزه تشکيل و حضور پررنگ نيروهاي جبهه مقاومت و صف‌آرايي آنها در برابر نظاميان آمريکا و گروه‌هاي تروريستي تحت حمايتش در منطقه، نه‌تنها باعث خنثي‌سازي طرح بايدن که باعث از دست رفتن جايگاه آمريکا در دولت‌هاي اسلامي و دخالت‌هاي سودجويانه اين کشور در منطقه خواهد شد.

همانطور که رهبر انقلاب در 13 آبان امسال فرمودند: «درمورد آمريکا سياست ما يک سياست حساب‌شده و مشخصي است و اين سياست با رفت‌وآمد اشخاص تغيير پيدا نمي‌کند.»

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar