سد دلار شکسته میشود؟

دنياي اقتصاد/متن پيش رو در دنياي اقتصاد منتشر شده و انتشار آن به معني تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
بازارها در پنجمين روز هفته نتوانستند از کفهاي قيمتي بلند شوند و به سوي نقاط حمايتي جديدي حرکت کردند. دلار از همان ابتداي روز قصد کرد که مرز ۲۵ هزار توماني را مورد آزمون قرار دهد. تا ساعت ۳ بعدازظهر مرز يادشده شکسته نشد؛ ولي دلار با ۱۵۰ تومان کاهش نسبت به روز سهشنبه به عدد ۲۵ هزار تومان رسيد. برخي از معاملهگران فني همواره از مرز ۲۵ هزار توماني بهعنوان سد بتني دلار ياد کردهاند و اعتقاد دارند، اين ارز به راحتي به زير آن نخواهد رفت. با اين حال، نبايد از خاطر برد که در ابتداي هفته، کمتر معاملهگري تصور ميکرد که قيمت دلار از مرز ۲۶ هزارتومان پايين بيايد يا پس از برخورد به نقطه ۲۵هزار و ۵۰۰ توماني، افزايشي نشود.
در کنار اين گفته ميشود که پس از ساعت ۳ بعدازظهر در برخي معاملات پشت خطي، دلار در حوالي ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان مورد خريد و فروش قرار گرفته است. امري که ميتواند روند بازار در روز جاري را تحتتاثير قرار دهد. ديروز در بازار متشکل ارزي هم معاملات در کانال ۲۴ هزار توماني انجام شد و در حوالي ۲۴ هزار و ۳۰۶ تومان قرارداشت. ممکن است بازار آزاد در روزهاي آزاد به سوي نرخهاي بازار متشکل حرکت کند.
کاهش حجم خريد و فروش دلار
بازار ارز در هفته جاري کم معامله بوده است و رکود بر خريد و فروشها سايه انداخته بود. در همين بازه زماني، صرافيهاي بانکي فعاليت عادي خود را در بازار انجام ميدادند و در نتيجه اجازه نوسانگيري به سفتهبازان را ندادند. صرافيهاي بانکي روز چهارشنبه ساعت۲ بعدازظهر با قيمت ۲۴ هزار و ۹۷۰ تومان اقدام به عرضه ارز ميکردند. اين قيمت ۸۰ تومان کمتر از روز قبل بود و همينطور تمايل بازارساز براي نزول دلار به کانال پايينتر را نشان ميداد. يکي از مهمترين عواملي که موجب ميشد بازيگران بازار ارز داخلي تمايل بيشتري براي فروش داشته باشند، نزول بهاي حواله درهم به زير مرز ۷ هزار توماني بود. به باور تحليلگران فني، خط ۷ هزار توماني در بازار درهم از اهميت زيادي برخوردار بود و در صورتي که بازار زير آن پايدار بماند، علامتي از احتمال نزول بيشتر ساير ارزها خواهد بود.
ديروز در بازار سکه هم خبري از معاملهگران افزايشي نبود و بيشتر معاملهگران در موقعيت فروش قرار داشتند. سکه در چنين روزي ۴۰۰ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و حدود ساعت ۳ بعدازظهر روي مرز ۱۱ ميليون تومان قرار گرفت. فلز گرانبهاي داخلي از يکسو تحت فشار کاهش بهاي دلار قرار داشت و در سوي ديگر، ادامه ريزش بهاي اونس طلا حداقل تا ساعت ۲ بعدازظهر به اندازهاي بود که کمتر سکهبازي تصور خريد را به ذهن خود بياورد.
البته بازار سکه به حمايت مهم مرز ۱۰ ميليون توماني رسيده است که بيشتر معاملهگران انتظار دارند به آساني شکسته نشود؛ با اين حال، در صورت رفتن دلار به کانال ۲۴ هزار توماني و ماندن اونس طلا در کف هزار و ۸۰۰ دلاري، دور از انتظار نيست که سکه به کمترين قيمت خود از انتهاي تابستان برود. سکه براي اينکه يکي از ارقام خود را از دست ندهد و به زير ۱۰ ميليون تومان نرود، نياز است که توسط دلار و حتي اونس طلا مورد حمايت واقع شود. در شرايط کنوني دلار خطر ورود به کانال ۲۳ هزار توماني را بر شانههاي خود حمل ميکند و اونس طلا هم براي لحظاتي به زير هزار و ۸۰۰ دلار رفته است. ثبت چنين قيمتهايي براي نزول سکه به زير ۱۰ ميليون تومان کفايت ميکند. با اين حال، بسياري از معاملهگران باور دارند که سکه ميتواند حمايت ۱۰ ميليوني را حفظ کند. از نگاه آنها، معاملهگران بزرگ به راحتي شکست مرز يادشده را نخواهند پذيرفت. در کنار اين، ازنگاه آنها گشايش خاصي اتفاق نيفتاده است که در انتظار قيمتهاي پايين تر باشيم. در مقابل، کاهشيها اعتقاد دارند بازار درحال استقبال از افت احتمالي قيمتها در آينده است. از نگاه آنها با آغاز به کار دولت بايدن تنشها بين ايران و آمريکا کاهش خواهد يافت و آزاد شدن برخي از داراييهاي بلوکهشده ميتواند سمت عرضه ارز را تقويت کند. آنچه مسلم است آينده بازار در ماههاي آتي از يکسو به اخبار سياسي بستگي خواهد داشت و از سوي ديگر، معاملهگران به متغيرهاي کلان اقتصادي توجه خواهند کرد.