نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
تحلیل ها

نظر مجمع درمورد اف‌ای‌تی‌اف تغییر نکرده است

منبع
فرهيختگان
بروزرسانی
نظر مجمع درمورد اف‌ای‌تی‌اف تغییر نکرده است

فرهيختگان/متن پيش رو در فرهيختگان منتشر شده و انتشار آن به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست

اشکالاتي بر مساله اف‌اي‌تي‌اف وارد است و به طورکلي صلاح نيست که ما به اين کنوانسيون‌ها بپيونديم. تا جايي که اطلاع دارم، نظر اکثريت اعضاي مجمع هم همين است.
 ‌محسن مجتهدشبستري عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام در نشستي از سلسله‌جلسات راهبرد اتحاديه‌هاي انجمن‌هاي اسلامي دانشجويان مستقل با موضوع بررسي زواياي جديد بررسي اف‌اي‌تي‌اف در مجمع تشخيص توضيحاتي درخصوص چرايي عدم پذيرش اين لوايح ارائه کرد که مشروح آنها در قالب گفتار در ادامه از نظر مي‌گذرد.

  نظر مجمع درمورد اف‌اي‌تي‌اف تغيير نکرده است

 درمورد احتمال تصويب کنوانسيون‌هاي مربوط به اف‌اي‌تي‌اف در مجمع تشخيص، فکر نمي‌کنم جاي نگراني وجود داشته باشد، شايد دو يا سه نفر باشند که براساس شرايط فعلي تغيير نظر داده باشند. ولي تا جايي که من اطلاع دارم نظر بيشتر اعضاي مجمع تشخيص همان نظرات سابق است. سوالاتي نيز براي اعضاي مجمع ايجاد شده است، ازجمله اينکه گام بعدي بعد از تصويب و اجراي ۴۱ توصيه اف‌اي‌تي‌اف چيست؟ از دولت خواسته شده که به‌صورت مکتوب به اين سوالات پاسخ دهد و تاکنون که من اطلاع دارم، جواب مکتوبي از سوي دولت ارسال نشده است. هرچند نمايندگان دولت مانند وزير نفت و رئيس بانک مرکزي در مجمع حاضر شدند اما پاسخ قانع‌کننده‌اي ندادند، به اين خاطر مورد موافقت مجمع قرار نگرفت.

  حق شرط را درست نمي‌دانم

بنده مساله‌ شرط تحفظ را درست نمي‌دانم. اگر شروطي مانند ارائه تعريف خودمان از تروريسم در مقدمه يا اصل موارد قائل شويم، مورد قبول قرار نخواهد گرفت. از نظر حقوق بين‌الملل نيز تصويب مصوبه با چنين شرط و شروطي سازگار نيست. اين در فقه اسلام هم نظير دارد، در فقه اسلام نيز اگر عقدي بسته شود درحالي‌که مشروط است، آن شروط نافذ نيست. مثلا فرض کنيد در يک معامله بيع، فروشنده بگويد که به شرطي اين فرش را مي‌فروشم که از آن استفاده نکني، اين شرط باطل است؛ چراکه برخلاف معنا و اقتضاي عقد بيع است.

  پيوستن به اين دو کنوانسيون مانع دور زدن تحريم‌هاست

اگر به اين کنوانسيون بپيونديم بايد تبادل اطلاعات انجام دهيم و آنها مي‌خواهند که از اين طريق بيشتر به مسائل اقتصادي کشور آگاهي داشته باشند. در اين شرايط ديگر دور زدن تحريم‌ها ممکن نخواهد بود و وضع اقتصادي بدتر خواهد شد. نکته ديگر بحث تعيين مصداق تروريسم است، چون اختيار تفسير با آنهاست، ممکن است حزب‌الله و سپاه پاسداران را هم تروريست معرفي کنند که برخلاف نظر ماست؛ چراکه تفسير با آنها خواهد بود نه با ما. اينها البته اشکالات عمده است.

   پيوستن به اين دو کنوانسيون، در مجمع تصويب نخواهد شد

 اشکالات ديگري نيز بر مساله اف‌اي‌تي‌اف وارد است و به‌طورکلي صلاح نيست که ما به اين کنوانسيون‌ها بپيونديم. تا جايي که اطلاع دارم، نظر اکثريت اعضاي مجمع هم همين است. براي تصويب اين مساله راي دوسوم اعضا موردنياز است و خيلي بعيد است که اين تعداد راي موافق در مجمع تشخيص جمع‌‌آوري شود. اعضاي مجمع تحت‌تاثير فشار رسانه‌اي قرار نمي‌گيرند.  در مساله برجام هم همه‌چيز را به سرنوشت اين توافق گره زدند که نتيجه آن تجربه تلخ را هم ديديم. آمريکا از برجام خارج شد و کشورهاي اروپايي نيز با آمريکا هم‌راستا بودند. اگر ادعايي دارند و اگر مي‌خواهند به وعده‌هاي خود عمل کنند، بايد اول تحريم‌ها را بردارند. آن‌وقت ما درمورد اينکه به اين کنوانسيون‌ها بپيونديم يا خير، فکر خواهيم کرد.  بايد براي مردم تبيين شود که بسياري از مسائلي که به اين کنوانسيون پيوند مي‌زنند، در واقعيت ربطي ندارد. اينکه با تصويب اين کنوانسيون‌ها گشايش اقتصادي حاصل مي‌شود، گزاره‌ درستي نيست. خود دولتي‌ها هم اعتراف کردند که معلوم نيست با تاييد اين دو مصوبه، مشکل گراني و تورم از بين برود. صرفا مي‌گويند‌ معاملات بانکي راحت‌تر مي‌شود. ما امروزه براي معاملات بانکي راه‌حل‌هاي ديگري نيز داريم.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar