بزرگترین دروغ دولت بایدن
صبح نو/متن پيش رو در صبح نو منتشر شده و انتشار آن به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
حنيف غفاري/ جن ساکي، سخنگوي کاخ سفيد بدون اعلام موضع در قبال حمله تروريستي به سايت هستهاي نطنز، هرگونه دخالت آمريکا را در اين حادثه رد کرده است! وي در اين خصوص مدعي شده است :
«نميخواهيم هيچ گمانهزني درباره علت، تاثيرات يا مسوول آن مطرح کنيم. تمرکز ما بر مسير ديپلماتيک و مذاکرات وين است.»
مقامات دولت بايدن عملاً ادعا کردهاند که به «ديپلماسي جزءگرايانه» معتقد هستند و تمرکزي بر روي متغيرهاي بيروني دخيل در يک پديده ديپلماتيک ندارند! اين ادعا به اندازهاي در نظام بينالملل منسوخ و مضحکانه است که جاي بحثي در نادرست بودن آن وجود ندارد. اما ماجرا به اين نقطه ختم نميشود!
واقعيت امر اين است که اتفاقاً مقامات آمريکايي حمايت پشت پرده خود از رژيم اشغالگر قدس در خصوص اقدام خرابکارانه در نطنز را با تمرکز بر «مذاکرات وين» صورت دادهاند. رايزنيهاي مکرر «جيک ساليوان» مشاور امنيت ملي آمريکا و «کامالا هريس» معاون رييسجمهوري آمريکا با مقامات رژيم صهيونيستي و موساد، حکايت از يک «بازي هماهنگ شده» دارد که خروجي آن، حمله اخير به نيروگاه نطنز بوده است. در چنين شرايطي اظهارات جن ساکي نه تنها مخدوش، بلکه به مثابه آدرس غلطي است که مقامات کاخ سفيد همواره در قبال اقدامات تروريستي خود در جهان صورت ميدهند. بيترديد در جريان عمليات خرابکارانه اخير در نطنز نيز ميان مقامات امنيتي-سياسي واشنگتن و تلآويو نوعي همپوشاني عملياتي و تاکتيکي وجود داشته است.مقامات آمريکايي درصدد تضعيف موقعيت ايران در مذاکرات وين هستند و صهيونيستها نيز بر روي هدف اصلي خود مبني بر جلوگيري از پيشرفت ايران در حوزه فناوري هستهاي هستند.
همپوشاني امنيتي و تروريستي مقامات آمريکايي و رژيم صهيونيستي هيچگاه و در هيچ عملياتي (در طول هفت دهه اخير) متوقف نشده و طرفين قبل از انجام هرگونه عمليات يا اقدامي عليه يک کشور يا مجموعه، بارها منافع مشترک خود را مورد ارزيابي و تعريف (و احياناً بازتعريف) قرارمي دهند. تفکيک نقش واشنگتن و تلآويو از يکديگر در ماجراي خرابکاري اخير در نطنز،نه تنها مصداق يک «خطاي تاکتيکي» ، بلکه نوعي «خطاي راهبردي» محسوب ميشود که آثار و تبعات سلبي و بازدارندهاي براي کشورمان خواهد داشت. مقامات دولت بايدن سعي دارند سيکل «تروريسم هستهاي» را با اسم رمز «ديپلماسي» عليه کشورمان به جريان بياندازند.چنانچه بارها تاکيد شده است، بازي برجامي دموکراتها به مراتب از جمهوريخواهان پيچيدهتر است. تحليل اين بازي در قالب «نگاه شبکهاي» و «سيستماتيک»، قطعاً به کشورمان قدرت مواجهه مطلوب با چنين اقدامات و تاکتيکهاي وقيحانهاي را خواهد داد. در هر حال، اميدواريم مسوولان حوزه سياست خارجي کشورمان چشمان خود را بر روي سخنان مضحکانه و دروغين سخنگوي کاخ سفيد و ديگر مقامات دولت بايدن نبندند!