
«دست پنهان» اسرائیل در اروپا

فرارو/متن پيش رو در فرارو منتشر شده و انتشار آن به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
"آسا وينستينلي*" نويسنده و تحليلگر "پايگاه خبري ميدل ايست مانيتور" در گزارشي، ضمن استناد به يک پرونده واقعي، به نفوذِ هشدار دهنده و منفي نهادهاي جاسوسي رژيم صهيونيستي در کشورهاي اروپايي پرداخته و به طور خاص، اين مساله را به مثابه يک رسوايي بين المللي توصيف کرده است.
آسا وينستينلي در اين رابطه مينويسد: «مدت هاست که کشورهاي غربي به اسرائيل اجازه داده اند تا هر آنچه ميخواهد انجام دهد و هر خط قرمزي را نيز ناديده بگيرد. اسرائيل دهه هاست که با حمايتهاي اروپا و آمريکا، خود را به مثابه بازيگري متمدن در "جنگلِ روابط بين الملل" معرفي کرده است.
به گزارش فرارو، بسياري از ناظران و تحليلگران بر اين باورند که سقوط تاريخي امپراطوريهاي غربي موجب شده تا آنها به اسرائيل به مثابه يکي از آخرين و مهمترين پروژههاي اسکان خارجي مهاجران و همچنين رويههاي استعماري خود بنگرند. در اين راستا، اسرائيل مدت هاست که توانسته نژادپرستي سيستماتيک حاکم در کشورهاي اروپايي را به خود جذب کرده و در مقابلِ آن، از حمايتهاي سياسي، نظامي و اطلاعاتي دولتهاي اروپايي برخوردار شود.
از اين رو، سياستمداران غربي اغلب و به وضوح، اسرائيل را دوست و متحد خود خطاب ميکنند. با اين حال در محافل و جمعهاي خصوصي، مخصوصا در ميان مقامهاي اطلاعاتي غربي، داستان تا حد زيادي متفاوت است.
براي مثال، اسناد افشا شده از آژانس امنيت ملي آمريکا (توسط "ادوارد اسنودن" در سال ۲۰۱۳) نشان داد که نهادهاي ضدجاسوسي آمريکا، اسرائيل را به ندرت در ميان متحدان اين کشور تصور ميکنند و حتي آن را به مثابه يکي از خطرات اساسيِ جاسوسي، عليه امنيت ملي آمريکا نيز در نظر ميگيرند. در اين راستا، ديگر کشورهايي که آمريکا، آنها را به مثابه تهديداتي اساسي عليه خود ارزيابي ميکند، همانهايي هستند که اين کشور به وضوح و آشکارا، آنها را "دشمن" خطاب ميکند که از جمله آنها ميتوان به چين، ايران، کوبا و ونزوئلا اشاره کرد.
چندان سخت نيست که بفهميم چرا نهادهاي اطلاعاتي آمريکا، اسرائيل را به مثابه تهديدي مستقيم عليه امنيت ملي اين کشور در نظر ميگيرند. به طور خاص، محاکمه "جاناتان پولارد" جاسوس اسرائيلي ساکن در آمريکا، اين مساله را کاملا توضيح ميدهد.
پولارد به عنوان يک افسر اطلاعاتي نيروي دريايي آمريکا، از موقعيت خاص امنيتي خود سواستفاده کرد و اطلاعات قابل توجهي را از آمريکا به اسرائيل منتقل کرد. وي قبل از اينکه از سوي رئيس جمهور وقت آمريکا "باراک اوباما" فرمان عفو بگيرد، به مدت ۳۰ سال در زندانهاي آمريکا در حبس بود.
پولارد پس از آزادي از زندانهاي آمريکا در سال گذشته ميلادي، با جت اختصاصي ميلياردر سرشناس صهيونيست "شلدون ادلسون"، راهي اسرائيل شد. جاناتان پولارد که در آمريکا، فردي "خائن" خطاب ميشد، در "فرودگاه بنگورين" اسرائيل، با گرمي تمام از سوي "بنيامين نتانياهو" نخست وزير اسرائيل مورد استقبال گرفت و نتانياهو به او لقب قهرمان ملي اسرائيل را نيز داد.
پولارد حتي پس از آزادي نيز از جاسوسي خود در خاک آمريکا به نفع اسرائيل ابراز پشيماني نکرد و در مصاحبه با يک روزنامه اسرائيلي گفت" حتي اگر يکبار ديگر در موقعيتش قرار گيرد، در خاک آمريکا دست به جاسوسي براي اسرائيل ميزند". او حتي ديگران را نيز تشويق کرد تا دقيقا همان کاري را انجام دهند که وي انجام داده است. او گفت کاري که براي رژيم اسرائيل کرده، ارزشش را داشته است و براي او، امنيت و منافع اسرائيل، بر همه چيز اولويت دارد (او اين صحبتها را به عنوان يک شهروند آمريکايي به زبان آورده است).
جداي از همه اين ها، مداخلات گسترده و مکرر اسرائيل در انتخابات آمريکا و انگلستان نيز، بارها و به وضوح، از سوي نخبگان و جريانهاي رسانهاي صهيونيست (يا وابسته به صهيونيست ها) حاکم در اين کشورها، مخفي شده و چندان به آنها پرداخته نشده است.
با اين حال، يکي از همکاران روزنامه نگار من، به تازگي در گزارشي، در روايتي شگفت انگيز، از فعاليتهاي جاسوسي دستگاه اطلاعاتي اسرائيل در خاک کشورهاي اروپايي، پرده برداشته است. "معاض حامد" روزنامه نگار فلسطينيِ مستقر در اسپانيا ميگويد: "اخيرا پليس محلي اسپانيا وي را به دليل يک اتهام واهي فراخوانده است. زماني که وي در اداره پليس بوده، يک مامور امنيتي موساد، از وي و فعاليتهاي روزنامه نگاري اش بازجويي کرده و او را تهديد کرده که اگر بخواهد همچنان عليه اسرائيل قلم بزند، امنيتش به خطر خواهد افتاد".
شايد براي برخي اين ماجرا، فانتزي و متوهمانه به نظر برسد. با اين حال بايد گفت که معاض حامد يک روزنامهنگار سرشناس فلسطيني است که تاکنون بارها و بارها به افشاي عملياتهاي دستگاه جاسوسي اسرائيل جهت جذب نيروهاي فلسطيني، در راستاي اهداف و منافع جاسوسي خود در اروپا پرداخته است. "کميته حراست از روزنامهنگاران" در رابطه با تهديدات موساد عليه معاض حامد، به دولت اسپانيا اعلام هشدار کرده است با اين حال، دولت اسپانيا عميقا به اين هشدارها بي تفاوت بوده است.
حامد معاض به طور خاص به اين مساله تاکيد ميکند که به فردي که او را بازجويي ميکرده مشکوک شده است. او ميگويد: "فرد مذکور سعي داشته خود را بلژيکي (اما با عقبه فلسطيني) معرفي کند با اين حال زمانيکه سعي کرد با من عربي سخن بگويد، ميتوانستم به خوبي بفهمم که او لهجه عبري دارد". حامد معاض نيز به اين فرد و در جريان بازجويي، با زبان عبري پاسخ داده که اين اقدام او، آن فرد را شگفت زده و شرمنده کرده است.
جاسوس اسرائيل که خود را "عمر" ناميده، اندکي بعد اعتراف کرده که براي اسرائيل کار ميکند. وي سپس در مورد فعاليتهاي روزنامه نگاري حامد معاض، از او بازجويي کرده و به نوعي با او سخن گفته که نشان ميداده تلفن همراه او نيز شنود شده است. اين عاملِ اسرائيل سپس حامد معاض را تهديد کرده که ديگر به فلسطين برنگردد (حامد معاض از سال ۲۰۱۴، رام الله را ترک کرده بود) و ضمنا در فعاليتهاي ژورناليستي خود نيز عميقا تجديد نظر کند و عليه اسرائيل، مطلبي کار نکند.
از زمان وقوع اين حادثه، خانواده حامد معاض در اسپانيا عميقا در ترس و وحشت زندگي ميکنند. حتي همسر او نيز به شدت از باز کردن درب خانه به روي هر فردي به وحشت افتاده است. سوالهاي بي پاسخ زيادي در مورد اين حادثه و بازجويي از يک شهروند فلسطيني در قلب اروپا توسط عوامل صهيونيست وجود دارد. سوالهايي که در نوع خود ميتوانند نشان دهنده يک رسوايي گسترده بين المللي باشند. به گزارش فرارو، با اين حال مهمترين اين سوالها ميتواند اين باشد: چرا دولت اسپانيا به عوامل موساد اجازه ميدهد تا آزادانه در خاک اين کشور اقدام کنند و حاکميت آن را زير سوال ببرند؟ آيا حامد معاض و خانواده اش ميتوانند در جاي ديگري از دنيا، رنگ آرامش را ببينند و از اقدامات موساد در امان باشند؟ سايه سياه نفوذ اسرائيل در کشورهاي اروپايي، روز به روز گسترده ميشود. امري که بايستي به مثابه يک دغدغه و نگراني جدي بين المللي تحليل و تفسير شود».
*آسا وينستينلي، وي نويسنده و تحليلگر پايگاه خبري "ميدل ايست مانيتور" است.