نماد آخرین خبر

سرمقاله اطلاعات/ مدال المپیک به چه قیمت؟

منبع
اطلاعات
بروزرسانی
سرمقاله اطلاعات/ مدال المپیک به چه قیمت؟

اطلاعات/ « مدال المپيک به چه قيمت؟ » عنوان يادداشت روزنامه اطلاعات به قلم داود مختارياني است که مي‌توانيد آن را در ادامه بخوانيد:

کسب مدال در المپيک افتخاري است که کمتر ورزشکاري توانايي رسيدن به آن را دارد. 

مدال المپيک يعني رسيدن به قله قهرماني در بالاترين سطح ورزش جهان. همه کشورهاي دنيا تلاش مي‌کنند ورزشکاراني پرورش دهند که بتوانند در المپيک مدال کسب کنند و باعث خوشحالي و افتخار مردم کشورشان شوند.

ورزشکاران ما همواره در المپيک درخشيده‌اند و خوشبختانه طي چند دوره اخير اين مسابقات، به غير از کشتي، چند رشته ورزشي ديگر هم مدعي کسب مدال شده‌اند.

احسان حدادي ورزشکاري است که توانست در المپيک لندن و در رشته دو و ميداني به اولين مدال المپيکي اين رشته مهم دست يابد.

وي بعد از کسب مدال نقره المپيک لندن، چهار سال بعد يعني در المپيک ريو نه تنها نتوانست روي سکو برود، بلکه در همان مرحله مقدماتي حذف شد تا معلوم شود برنامه ريزي درستي براي حفظ آمادگي خود طي چهار سال نداشته است.

قصد ورود به حواشي پيش آمده براي اين ورزشکار بعد از المپيک لندن را نداريم ولي شکي نيست که دليل عمده افت کيفي حدادي همين حواشي بوده است. بسياري از کارشناسان دو و ميداني بعد از المپيک ريو تذکر دادند که با اين وضع، وي در المپيک توکيو هم حرفي براي گفتن نخواهد داشت و بهتر است فدراسيون به جاي تمرکز روي مدال‌آوري حدادي، روي استعدايابي در دو و ميداني هزينه کند، زيرا کشور ما به دليل تنوع آب و هوايي و اقليمي، داراي استعدادهاي زيادي در شاخه‌هاي مختلف دو و ميداني است.

هرچند مجيد کيهاني رئيس وقت فدراسيون دو و ميداني موافق اين پيشنهاد بود و حتي در مقطعي حمايت فدراسيون از اين ورزشکار به چالش کشيده شد، ولي کسب مدال طلاي بازي‌هاي آسيايي جاکارتا باعث شد تا مديران رده بالاي ورزش و بخصوص کميته ملي المپيک با حمايت همه جانبه خود از حدادي باعث عقب نشيني کيهاني از مواضع خود شوند.

اميد بستن کميته ملي المپيک و وزارت ورزش به تک مدال احتمالي حدادي در مسابقات دو و ميداني المپيک توکيو و نگاه ويژه به وي، حتي باعث دلخوري ساير ورزشکاران دو و ميداني شد. تدارک اردوي بلند مدت آمريکا عليرغم هزينه‌هاي زياد آن به خاطر تغييرات نرخ ارز و اصرار اين ورزشکار براي عمل خار پاشنه‌اش در آلمان، هزينه‌هايي بود که تشکيلات ورزش به آنها تن داد تا حدادي بهانه‌اي براي عدم کسب نتيجه در توکيو نداشته باشد ولي اخيراً ادعاي بروز مشکل ديسک کمر در تمرينات توسط حدادي نگراني‌هايي براي عدم کسب نتيجه در المپيک به وجود آورده است.

به راستي براي به دست آوردن يک مدال در المپيک چقدر بايد هزينه کرد؟ با هزينه‌اي که طي ۸ سال براي اين مدال خاص شده است، چند استعداد بکر و پر انگيزه مي‌توانستيم پرورش دهيم؟ چرا بعضي از مديران براي کسب نتيجه در کوتاه مدت حاضرند هر هزينه‌اي بدهند؟

پشتوانه‌سازي مهمتر است يا کسب احتمالي مدالي پر هزينه و پرحاشيه؟

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar