نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
تحلیل ها

روابط واشنگتن- مسکو در دوره بایدن

منبع
دنياي اقتصاد
بروزرسانی
روابط واشنگتن- مسکو در دوره بایدن

دنياي اقتصاد/کرملين و برخي ديگر در مسکو با خوش‌بيني محتاطانه به روابط آمريکا و روسيه مي‌نگرند اما دو طرف هنوز بايد به دنبال زمينه‌هاي مشترک در مورد طيف گسترده‌اي از اختلافات سياسي باشند. «مارک اپيسکوپوس» در گزارش ۱۹ ژوئن براي نشنال‌اينترست نوشت؛ در هفته‌هاي منتهي به اجلاس ۱۶ ژوئن ميان روساي‌جمهوري آمريکا و روسيه در ژنو، مقام‌هاي کرملين در مورد انتظارات حداقلي از اين نشست به همقطاران آمريکايي خود پيوستند.
 عکس: AFP
دميتري پسکوف، سخنگوي کرملين در يک کنفرانس خبري با خبرنگاران گفت: «روشن است که جنبه‌هاي منفي که طي اين سال‌ها بر روابط ما سايه افکنده همچنان وجود دارد، بنابراين رسيدن به درکي مشترک بر روي طيف گسترده‌اي از اختلافات در يک نشست دشوار است.» اما پيام پسکوف بعد از اين نشست مثبت‌تر بود: «ما از همان آغاز در مورد انتظارات غيرمعقول در مورد اين نشست هشدار داده بوديم اما اکنون مي‌توانيم بگوييم که – ابتدا بر اساس ارزيابي‌هاي رئيس‌جمهور- اين نشست با نشانه‌ها و پالس‌هايي مثبت به پايان رسيد.» پوتين هم به نوبه خود نه‌تنها از محتواي اين نشست ابراز رضايت کرد بلکه برداشت شخصي و تحسين‌آميز خود را هم از همتاي آمريکايي‌اش ارائه داد.

پوتين گفت: «تصويري که در رسانه‌هاي ما و حتي رسانه‌هاي آمريکايي ارائه شده هيچ ارتباطي با واقعيت ندارد.» پوتين اتهامات روانه شده به سوي او از جانب بايدن و منتقدان روس را رد کرد. همچنين اتهاماتي که نصيب رئيس‌جمهور آمريکا مي‌شود را هم رد کرد؛ اتهاماتي که باعث شده برخي بايدن را «گيج و سردرگم» بنامند. پوتين اما در پاسخ به منتقدان گفت: «او سفري طولاني داشته؛ يک اقيانوس را پشت‌سر گذاشته و از مناطق زماني مختلف عبور کرده است. پس حتي اگر من هم چنين پروازي داشته باشم، اين پرواز مي‌تواند من يا هر فرد ديگر را هم از حالت تعادل براي مدتي خارج سازد.»

او همتاي آمريکايي خود را فردي «حرفه‌اي» ناميد. پوتين افزود: «وقتي با او کار مي‌کنيد بايد دقيق و محتاط باشيد تا چيزي را از قلم نيندازيد. مي‌توانم اطمينان دهم که او شوکه نمي‌شود و آرامش دارد و اين براي من کاملا روشن بود.» رئيس جمهور روسيه در بخش ديگري از سخنان خود تصريح کرد: «بار ديگر مي‌گويم که او مي‌داند چه مي‌خواهد و اين کار را هم ماهرانه انجام مي‌دهد.» فراتر از تحسين بايدن، ناظران روس به نتايج مذاکرات ميان دو رهبر واکنشي نه چندان گرم و نه چندان سرد نشان دادند.

«دميتري آبزالف»، دانشمند و عالم سياسي روس مي‌گويد امروز ديگر دهه ۹۰ نيست. او افزود: «آنها امروز بايد با ما مذاکره کنند. اگر اين يک ضرورت نبود، هيچ‌کس چنين نمي‌کرد.» روزنامه‌نگار ديگر روس «الکسي نائوموف» مي‌گويد اين مذاکرات منجر به «reset‌» در روابط دو کشور نخواهد شد بلکه بيشتر موجب «relaunch» بر مبناي احترام متقابل ميان سطوح بالاي رهبري روسيه و آمريکا خواهد بود.

همچنين يک برداشت عمومي وجود دارد مبني‌بر اينکه پوتين به دليل تاييد صريح حمايت واشنگتن از «مينسک» به يک پيروزي تاکتيکي دست يافت هرچند ناظران روس با بدبيني به اين مساله مي‌نگرند. سناتور روس «الکسي پوشکوف» توافق دو رهبر براي آغاز مذاکره در مورد امنيت سايبري را ستود اما ابراز نگراني کرد که مسکو ممکن است اجلاس هلسينکي در سال ۲۰۱۸ را تکرار کند.

او گفت: «ترامپ در هلسينکي ايجاد يک گروه کاري در مورد امنيت سايبري را مورد بحث قرار داد. ما آماده آن بوديم‌ اما وقتي ترامپ پس از ديدار با پوتين به واشنگتن بازگشت، دموکرات‌هاي کنگره و رسانه‌ها يک هيجاني را به‌راه انداختند: چطور مي‌تواني با دشمن مذاکره کني؟ ترامپ هم از اين مذاکره پا پس کشيد. اکنون به‌نظر مي‌رسد که اين ايده درست بود.»



به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar