اتاق فکر مشترک زنان در آستانه تشکیل!

آرمان ملي/متن پيش رو در آرمان ملي منتشر شده و انتشار آن در آخرين خبر به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
آن روزها گذشت که زنان چشم انتظار تصميمات مردانه براي اداره کشور و سازماندهيها در بخشهاي مختلف بودند؛ آنها سالها تلاش کردند و هزينه دادند تا به همگان اثبات کنند تواناييهايشان همطراز با مردان و در برخي موضوعات حتي بيشتر از آنهاست. شايد چندين سال پيش مطالبه انتصاب معاون وزير يا معاون استاندار زن امري جديد بود که پيشرفت در عرصه اجتماع محسوب ميشد اما سالهاست زنان خود را محق جلوس بر کرسيهاي بالاتري از جمله رياست جمهوري ميبينند. يکي از ويژگيهاي زنان دارا بودن وحدت نظر در مطالبات است و بسيار راحت تر و زودتر از مردان به توافق درباره موضوعاتي مانند معرفي کانديدا و يا انتصابها دست پيدا ميکنند که شايد برخي دليل آن را محدود بودن تشکلها و فعالان حوزه زنان بدانند اما نبايد فراموش کرد که اين بخش جامعه بارها ثابت کرده که رسيدن به آرمانها و اهدافش بيش از جلوس بر کرسي قدرت برايش اهميت دارد بنابراين براي جلوس بر کرسي قدرت با يکديگر مقابله نميکنند. نکته حائز اهميت اينجاست که جنبش زنان و پيشرفت آنها از جريان اصلاحات آغاز شد اما به تدريج زنان جريان اصولگرا به اين جنبش پيوستند و يک صدايي زنان سبب جلب اعتماد و توجه بيشتر به اين قشر شد.
طرح مشترک زنان
شنيده شده با افزايش تاثيرگذاري زنان در فضاي سياسي و اجتماعي کشور قرار است اتاق فکر يا مجمعي با حضور زنان فعال دو طيف اصولگرا و اصلاح طلب تشکيل شود تا ازاين طريق براي تحقق مطالبات زنان تلاش شود. اين موضوع در زماني جدي شد که بار ديگر تشکيل مجمع بزرگان با حضور ناطق نوري در رسانهها کليد خورد که البته ظاهرا هنوز تاييد نشده اما زنان با تجربه سياسي به مرور در حال رونمايي از اتاق فکر زنان اصلاح طلب و اصولگرا هستند. در هر دو جريان سياسي کشور زنان توانمند و شناخته شدهاي حضور دارند که با سازماندهي اين تشکل به پيشرفت زنان در جامعه کمک ميکنند که از جمله آنها ميتوان به معصومه ابتکار، مرضيه وحيد دستجردي، شهيندخت مولاوردي، فاطمه راکعي و... اشاره داشت. ساز و کار اين اتاق فکر بدين صورت است که جلسات هفتگي مستمر برگزار و دستور جلسات مربوط به موضوعات مهم روز بويژه در حوزه زنان خواهد بود. پس از رسيدن اعضا به تصميم نهايي است که نتيجه در اختيار مسئولان قرار ميگيرد. در اين راستا بايد به ديدار اخبر زهرا شجاعي در جايگاه دبيرکل مجمع زنان اصلاحطلب و تعدادي از زنان عضو اين تشکل با انسيه خزعلي معاون رئيس جمهور در امور زنان و حانواده توجه داشت؛ شايد برخي اين ديدار را عادي تلقي کنند اما همگان مي دانند مواضع زنان اصلاحطلب تفاوت زيادي با مواضع خانم خزعلي و همفکران ايشان دارد بنابراين اين ديدار با هدف بحث درباره نقاط اختلاف و چگونگي رفع آنها برگزار و ابهامات زيادي برطرف شد به عنوان نمونه جايگاهي که اکنون انسيه خزعلي در آن حضور دارد پيش از آن در اختيار ابتکار و مولاوردي دو چهره سرشناس اصلاحطلب بود و برخي براي تخريب اصلاحطلبان به ارائه اطلاعات غلط درباره دوره مديريت زنان اصلاحطلب در اين معاونت پرداخته و گفته بودند اقدامات اين معاونت بيشتر تشريفاتي بوده که شجاعي به آگاه سازي خزعلي درباره فعاليتهاي معاونت زنان پرداخت تا او متوجه غرضورزي آناني شود که اتحاد زنان برايشان ضرر دارد. ماحصل اين نشست هم تاکيد بر برگزاري مجدد چنين جلساتي بود که زنان اصلاحطلب بتوانند به خزعلي و ياران اصولگرايش در تحقق اهدافشان کمک کنند.
بيخيال اصولگرا و اصلاحطلب
بدون شک ارتباط زنان اصلاحطلب و اصولگرا در هنگامه انتخابات رياست جمهوري 1400 نمود بيشتري داشت. انتخاباتي که در ابتدا اصلاحطلبان اعلام کردند براي انتخابات 1400 کانديداي زن معرفي ميکنند و به فاصله کوتاهي زنان اصولگرا همين وعده را دادند و البته تعدادي از زنان اصولگرا هم ثبت نام کردند که چهرههاي معروفي نبودند اما همراهي زنان دو طيف در راي گيري براي معرفي افراد واجد شرايط براي کانديداتوري در انتخابات مشخص شد که اصلاحطلبان نام مرضيه وحيد دستجردي اصولگرا را به عنوان گزينه مناسب براي کانديداتوري مطرح کردند هر چند او نتوانست به مراحل نهايي برسد اما نشان داده شد که پيوند و نقاط اشتراک زيادي ميان زنان اصولگرا و اصلاحطلب برقرار است اين ائتلاف نانوشته هنوز هم برقرار است و زنان اصولگرا و اصلاحطلب برخلاف مردان اين جريان راه رسيدن به مطالبات را فراموش کردن اختلافات سياسي و تمرکز بر هدف ميدانند. در آن برهه فائزه هاشمي هم بهخوبي به از ميان رفتن مرزها ميان زنان سياسي اشاره کرد. او گفته بود:« يکي از ويژگيهاي خوبي که در اين جريان اتفاق افتاده است اين است که زنان اصولگراي ما مثل خانم رفعتي از رياست جمهوري زنان حمايت کرده است و اين موضوع فراجناحي است و هر ۲ جناح در اين قضيه متحد القول هستند؛ اگر بخواهم کسي را معرفي کنم فارغ از اينکه اصولگرا باشد يا اصلاحطلب؛ من فکر ميکنم خانمي بايد باشد که سوابق مديريت کلان داشته باشد؛ به نظر من خانم ابتکار يا خانم وحيد دستجردي يا خانمهايي که چند دوره در مجلس بودند اين شرايط را دارند.»