کپی کاری جدید چینی ها؛ اسکای ورث سامر با طراحی شبیه ون فولکس واگن

آخرین خودرو/ در حالی که بسیاری از برندهای باسابقه خودروسازی غربی بیش از صد سال قدمت دارند و میتوانند با رجوع به گذشته پُر زرق و برق خود برای محصولات جدید الهام بگیرند، شرکتهای نوپای چینی از این مزیت بی بهرهاند. به همین دلیل، برخی از آنها مستقیماً دست به کپیبرداری میزنند؛ درست مثل آنچه در مینی ون جدید اسکای ورث سامر (Skyworth Summer) میبینیم! این خودرو شباهت بسیار زیادی به به ون کلاسیک فولکس واگن تایپ ۲ که در دهه ۵۰ و ۶۰ میلادی تولید میشد، دارد.
بازگشت به آینده با ظاهری آشنا
تصاویر اسکای ورث سامر در سایت وزارت صنعت و فناوری اطلاعات چین (MIIT) منتشر شده است. با دیدن این تصاویر بلافاصله ون کلاسیک فولکس واگن در ذهن تداعی میشود. هرچند چراغهای جلو در ارتفاعی بالاتری نصب شدهاند و جلو پنجره آن V شکل نیست، اما فرم سقف، سپرها و پنجرههای جانبی همگی یادآور تایپ ۲ هستند. در نمای مقابل هم، سامر شیشهای با خط میانی دارد که تقلیدی مستقیم از طراحی دوتکه شیشه جلوی ون فولکس واگن تایپ ۲ است.
بزرگترین تفاوت این دو مدل در قسمت عقب قابل مشاهده است، جایی که اسکای ورث از درهای دوقلوی بازشونده به طرفین استفاده کرده است. در فولکس واگن تایپ ۲ به دلیل نصب موتور هواخنک در پشت، خبری از این نوع درها نیست.
قوای محرکه اسکای ورث سامر؛ ترکیبی از بنزین و برق
این مینی ون چینی به یک پیشرانه هیبریدی شارژی مجهز است. موتور بنزینی ۱.۵ لیتری ۱۵۴ اسب بخار قدرت دارد، یک موتور الکتریکی نیز ۹۴ اسب بخار قدرت تولید میکند. با این حساب باید گفت قدرت پیشرانه اسکای ورث سامر در مجموع به ۲۱۵ اسب بخار میرسد. حداکثر سرعت این مینی ون ۱۰۳ مایل بر ساعت (معادل ۱۶۵ کیلومتر بر ساعت) اعلام شده است.
یکی از نکات جالب درباره سامر، فاصله محوری ۳۲۵۰ میلیمتری آن است. با چنین رقمی، سامر نسبت به فولکس واگن ID.Buzz با فاصله محوری ۲۹۸۹ میلیمتر و هوندا اودیسه با فاصله محوری ۳۰۰۰ میلیمتر پیشی میگیرد. با توجه به این میزان، مینی ون چینی فضای کافی برای هفت سرنشین (شامل راننده) را فراهم میکند.
آیا فولکسواگن باز هم وارد میدان میشود؟
طراحی این مینیون احتمالاً باعث نارضایتی مقامات فولکس واگن خواهد شد؛ چرا که این برند پیشتر هم در مقابل کپیبرداریهای مشابه واکنش نشان داده بود. برای نمونه، در سال ۲۰۲۱ خودروی «Punk Cat» از برند اورا (زیرمجموعه گریتوال) بهدلیل شباهت بیش از حد به بیتل، با شکایت فولکس واگن مواجه شد. کمپانی آلمانی پیشتر فروش یک ون کوچک ژاپنی با طراحی شبیه به تایپ ۲ را نیز در آمریکا متوقف کرده است.
بنابراین، دور از انتظار نیست که اسکای ورث سامر هم با واکنش حقوقی فولکس واگن روبرو شود. گرچه اسکای ورث با تولید خودرویی کاربردی، جادار و مقرون به صرفه وارد میدان شده، اما الهامگیری بیش از حد از طراحی نوستالژیک یک برند بزرگ جهانی شاید برایش دردسرساز شود.