همکاری استراتژیک مزدا و شرکت چینی CATL برای توسعه نسل جدید خودروهای برقی

آخرین خودرو/ کمپانی مزدا موتور ژاپن در یک حرکت استراتژیک برای تسریع مسیر برقیسازی وارد همکاری با بزرگترین تولیدکننده باتری خودروهای الکتریکی در جهان، یعنی شرکت چینی CATL شده است. این همکاری به صورت غیرمستقیم بوده و از طریق جوینت ونچر چانگان مزدا خواهد بود.
در این همکاری، بر توسعه نسل بعدی خودروهای برقی مزدا بر پایه پلتفرم انقلابی CIIC (برگرفته از عبارت Cell to Chassis) تأکید شده است؛ پلتفرمی که گفته میشود تحول چشمگیری در طراحی و تولید خودروهای برقی ایجاد خواهد کرد.
تمرکز بر ادغام شاسی و همکاری تولیدی
پلتفرم CIIC در دسامبر سال گذشته توسط CATL معرفی شد. در این پلتفرم بخش فوقانی و تحتانی بدنه خودرو از یکدیگر مجزا هستند. چنین ساختاری امکان استفاده از سیستمهای زیرمجموعه ماژولار و رابطهای استاندارد را فراهم میکند و در نهایت به انعطافپذیری بالاتر در طراحی سختافزار و نرمافزار، کاهش زمان توسعه مدلهای جدید و افزایش انطباق با نیازهای در حال تغییر بازار خودروهای انرژی نو (NEV) منجر میشود.
مزدا با بهرهگیری از پلتفرم CIIC و ترکیب آن با زیرساختهای تولید خودروی چانگان مزدا قصد دارد روند توسعه مدلهای الکتریکی را تسریع کرده و همزمان استانداردهای عملکرد، ایمنی و میزان اعتمادپذیری را ارتقا دهد.
چشمانداز گسترش همکاریها
دو شرکت مزدا و CATL قصد دارند دامنه همکاری خود را به توسعه فناوریهای نوین در زمینه خودروهای انرژی نو گسترش دهند. هدف نهایی این دو کمپانی مطرح، تولید خودروهایی با استانداردهای بالا در زمینه ایمنی، عملکرد و قابلیت اطمینان برای بازارهای داخلی و بینالمللی است. این اقدام در راستای روند جهانی همکاری خودروسازان با تأمینکنندگان باتری برای پاسخگویی به مقررات جدید زیستمحیطی و نیازهای فزاینده بازار خودروهای الکتریکی انجام میشود.
تحرکات مزدا در بازار خودروهای برقی چین
مزدا در ماههای اخیر با جدیت بیشتری به بازار چین که بزرگترین بازار خودروهای برقی جهان به حساب میآید، ورود کرده است. این حضور با بازدید اخیر رئیس شرکت، ماساهیرو مورو، از نمایشگاه خودرو شانگهای ۲۰۲۵ و معرفی شاسی بلند تمام برقی EZ-60 و سدان 6e در شهر نانجینگ همراه بوده است.
مزدا تعهد داده ۱۰ میلیارد یوان (معادل ۱.۳۷ میلیارد دلار) در چین سرمایهگذاری کند. بر اساس توافقات، این شرکت تا سال ۲۰۲۷ ظرفیت تولید خود را باید دو برابر کرده و به ۳۰۰ هزار دستگاه در سال برساند. از این تعداد، ۹۰ درصد محصولات برقی یا هیبریدی خواهند بود. پایگاه نانجینگ این شرکت، وظایف تحقیق و توسعه، تولید و صادرات را بر عهده دارد و قرار است تا سال ۲۰۲۷ دو مدل تمام برقی دیگر نیز به بازار عرضه کند.