پدال/ واکسهال کورسا يکي از پرفروشترين خودروها در بازار بريتانيا بوده و جوانان، خانوادهها و سازمانها اين خودرو را دوست دارند؛ اما هاچبک اوپل انقلابيترين قدم خود در عصر مدرن را برداشته است.
اوپل کورسا الکتريکي
اين کورسا الکتريکي است و همانگونه که نامش نشان ميدهد نسخهاي تمام الکتريکي از اين سوپرميني محبوب ميباشد. اين خودرو جايگزيني بدون آلايندگي است که مستقيماً خريداران کورساي استاندارد را هدف گرفته است.
اوپل کورسا الکتريکي
کورسا الکتريکي جزو خانواده رو به رشد خودروهاي الکتريکي کوچک است که در بازارهاي اروپايي عرضه ميشوند؛ اما برخلاف آن خودروها، کورسا الکتريکي مزيت نامي آشنا را نشان ميدهد. اين خودرو بر پايه جديدترين نسل کورسا بنا شده و جزو فرزندان ارشد خانواده است.
اوپل کورسا الکتريکي
دو نسخه فول در دسترس بوده که يکي SE Nav با قيمت ۲۷۶۶۵ پوند و ديگري Elite Nav است که ۳۰۳۱۰ پوند قيمت داشته و ما هم همين نسخه را تست کردهايم. اين قيمتي هنگفت براي خودرويي است که همواره با ارزش بالا در مبلغ پرداختي شناخته شده اما خب کورسا الکتريکي اولين محصول واقعي از همکاري پژو-سيتروئن و اين برند ميباشد.
اوپل کورسا الکتريکي
با انتقال مالکيت اوپل/واکسهال به اين خودروساز فرانسوي، پلتفرم جديدي با نام CMP در اختيار ژرمنها قرار گرفته است. اين معماري در خودروهاي گوناگون گروه پژو-سيتروئن از جمله پژو ۲۰۸، شاسيبلند ۲۰۰۸ و دي اس ۳ کراس بک بکار رفته است. اين پلتفرم در دومين نسل موکا و سيتروئن C4 نيز ديده ميشود.
اوپل کورسا الکتريکي
پلتفرم CMP باعث شده کورسا الکتريکي در همان خط توليد نسخههاي بنزيني و ديزلي مونتاژ شود و اين امر باعث ايجاد انعطاف در زمينه توليد و پاسخگويي به نيازهاي مشتريان ميشود. مجموعه باتري ۵۰ کيلووات ساعتي اين خودرو زير کف قرار گرفته و يک پيشرانه الکتريکي ۱۳۴ اسب بخاري نيز اکسل جلو را به حرکت درميآورد. البته افزايش وزن اين خودرو نسبت به نسخههاي بنزيني سه سيلندر تنها حدود ۳۰۰ کيلوگرم بوده است. البته اين اختلاف وزن تفاوت زيادي ايجاد کرده است. ما جديدترين نسل کورسا را به خاطر وزن کم خود ستايش کردهايم اما اضافه شدن باتري سنگينوزن باعث شده سواري و هندلينگ نسخه الکتريکي اين خودرو تحت تأثير قرار گيرد.
اوپل کورسا الکتريکي
اوپل تنظيمات سيستم تعليق را براي هماهنگي با وزن بيشتر تغيير داده و فاصله بين محوري کورسا الکتريکي نيز کمي بيشتر است. کيفيت سواري خودرو در سرعتهاي پايين خيلي تغيير نکرده اما وقتي سرعت افزايش يابد کيفيت آن کاهش خواهد يافت.
اوپل کورسا الکتريکي
شتاب گيري اوليه خودرو شايد باعث لبخند شما شود اما در پيچها هيجان چنداني نخواهيد داشت. مرکز ثقل خودرو هم به خاطر باتريها پايينتر آمده و تکان هاي بدنه نيز به خوبي کنترل شده است. موقعيت رانندگي کورسا الکتريکي نيز مشابه نسخههاي استاندارد است؛ اما وزن بيشتر قطعاً روي عملکرد خودرو در پيچها تأثير گذاشته است. اين خودرو زودتر از مدلهاي استاندارد شروع به نشان دادن کم فرماني ميکند. البته اين ويژگيها براي يک خودروي الکتريکي کوچک عادي هستند.
اوپل کورسا الکتريکي
فرمان هم بازنگري شده اما همانند فرمان نسخه استاندارد کورسا کاملاً بيحال و کرخت است. ميزان ترمز احيا شونده را نيز ميتواند با استفاده از انتخابگر سواري تغيير داد. البته حس پدال ترمز کورسا الکتريکي کاملاً طبيعي ميباشد.
اوپل کورسا الکتريکي
اما آنچه که بيش از هر چيزي ما را تحت تأثير قرار ميدهد هسته اصلي اين خودرو يعني قواي محرکه الکتريکي و تکنولوژي شارژ آن است. باتري ۵۰ کيلووات ساعتي کورسا الکتريکي بزرگترين باتري براي خودرويي با اين ابعاد و قيمت نيست اما احتمالاً نيازهاي اکثر افراد را تأمين خواهد کرد. اين خودرو شعاع حرکتي ۳۳۶ کيلومتري دارد و پشتيبان آن نيز پيشرانه الکتريکي قوي و آرام است که نيازهاي راننده را برطرف ميکند.
اوپل کورسا الکتريکي
سه حالت رانندگي وجود دارد که حالت نرمال بهصورت پيشفرض انتخاب شده و شما ميتوانيد در دنياي واقعي به برد حدود ۲۹۰ کيلومتر دست پيدا کنيد. در حالت نرمال قدرت پيشرانه به ۱۰۸ اسب بخار محدود ميشود. اين حالت توازن خوبي بين راندمان و قدرت ايجاد کرده و بنابراين شما ميتوانيد بدون حس کمرمقي خودرو را به پيش ببريد.
اوپل کورسا الکتريکي
در حالت اسپورت شما به قدرت ۱۳۴ اسبي دست پيدا ميکنيد اما خب برد خودرو کمتر ميشود. اين حالت باعث ميشود سبزترين نسخه کورسا به سريعترين نسخه آن بدل شود و شتاب صفر تا ۹۶ کيلومتر در ساعت ۷.۶ ثانيهاي را بر جاي بگذارد. اگر بيشتر سفرهاي کوتاه ميرويد و شارژر نيز در دسترس شما هست حالت اسپورت ميتواند سفرهاي سريعتر و هيجانانگيزتري را رقم بزند.
اوپل کورسا الکتريکي
سومين حالت نيز اکو است که قدرت را به ۸۱ اسب بخار محدود کرده و روي پاسخ پدال گاز تأثير ميگذارد. در اين حالت بيشترين برد ايجاد شده اما خب سرعت گرفتن نيز سختتر خواهد شد.
اوپل کورسا الکتريکي
بهترين حالت اين است که کورسا الکتريکي را در حالت نرمال قرار داده و به تکنولوژي شارژ استاندارد آن تکيه کنيد. با استفاده از شارژر ۱۰۰ کيلوواتي ميتوانيد ۸۰ درصد باتري را در حدود نيم ساعت شارژ کنيد. استفاده از شارژر خانگي نيز باعث خواهد شد باتري در حدود هفت و نيم ساعت شارژ شود.
اوپل کورسا الکتريکي
کابين کورسا الکتريکي همان مشخصات نسخههاي استاندارد را داشته و بنابراين فضاي زيادي در بخش جلو وجود دارد. البته صندليهاي رديف عقب کمي تنگ هستند. فضاي بار ۳۰۹ ليتري نيز با خوابيدن صندليها به ۱۱۱۸ ليتر افزايش پيدا ميکند.
اوپل کورسا الکتريکي
اگرچه قيمت نسخه الکتريکي اين خودرو بالاتر از نسخههاي بنزيني و ديزلي است اما کيفيت کابين خيلي تغيير نکرده است. فضاي کابين محيط خوشايندي است اما در مقايسه با پژو ۲۰۸ الکتريکي چنگي به دل نميزند. بخشي از صندليها و فرمان پوشش چرمي دارند اما براي خودرويي با قيمت ۳۰ هزار پوند حس نااميد کنندهاي دارند.
اما خب از نظر تکنولوژي و قيمت هماهنگي وجود دارد. تريم Elite Nav به صفحه لمسي ۱۰ اينچي، پشت آمپرهاي ديجيتال ۷ اينچي، صندليهاي جلو و فرمان گرم شونده، چراغها و برفپاککنهاي خودکار، دوربين دندهعقب، کروز کنترل تطبيقي و سيستمهاي کمکراننده متعدد مجهز شده است.
اگرچه اين خودرو تجهيزات خوبي دارد اما از اين حقيقت که کورسا الکتريکي شرايط اقساطي گرانبهايي دارد نميتواند فرار کرد. با اقساط ماهانه کمتر پژو ۲۰۸ الکتريکي در دسترس است که لوکستر حس شده و برد و شارژرهاي مشابهي دارد.
اوپل کورسا الکتريکي خودرويي با تکنولوژي سطح بالا و آشناست که بسياري از خريداران را به خود جذب خواهد کرد؛ اما اين سوپرميني جديد فاقد ارزش بالا در مقابل مبلغ پرداختي بوده و به سختي ميتوان رقيب همخانواده آن يعني پژو ۲۰۸ الکتريکي را فراموش کرد خودرويي که لوکستر حس شده و شرايط اقساطي بهتري دارد.
مشخصات اوپل کورسا الکتريکي Elite Nav
قيمت: ۳۰۳۱۰ پوند
پيشرانه: تک واحد الکتريکي، باتري ۵۰ کيلووات ساعتي
قدرت/گشتاور: ۱۳۴ اسب بخار/۲۶۰ نيوتون متر
گيربکس: تک سرعته اتوماتيک، ديفرانسيل جلو
شتاب صفر تا ۱۰۰ کيلومتر در ساعت: ۷.۶ ثانيه
حداکثر سرعت: ۱۵۰ کيلومتر در ساعت
شعاع حرکتي: ۳۳۶ کيلومتر
بازار