دلایل ترکیدن باتری خودرو چیست؟
صبحانه آنلاين/ ترکيدن باتري خودرو دلايل مختلفي دارد، اما اصليترين دليل آن اتصال کوتاه مدت در دو سر قطبهاي آن است.
گاهي به دليل تست قدرت ترکيدن باتري خودرو، اتفاق ميافتد. اين امر ميتواند بصورت دستي انجام شود که کاري غلط و فوق العاده خطرناک است.
۱- اتصال کوتاه، اولين دليل ترکيدن باتري خودرو
يکي از اصليترين دلايل ترکيدن باتري خودرو، بوجود آمدن اتصال کوتاه در دو سر قطبهاي آن است. اين امر ميتواند بصورت دستي انجام شود که برخي از تعميرکاران جهت تست قدرت باتري اين کار را انجام ميدهند که کاري غلط و فوق العاده خطرناک است.
مورد بعدي ايجاد اتصال کوتاه در دو سر قطبهاي باتري توسط استارت سيستم، بدليل معيوب و يا کثيف بودن کلکتور سيم پيچ آن است که اين امر با سرويس نمودن استارت و تميز کردن ذغالهاي مابين کلکتورها مرتفع ميگردد؛ لذا يکي از پيشنهادات باز کردن استارت موتور و سرويس نمودن آن است.
۲-دليل ديگر، شارژ بيش از حد مجاز
دليل ديگري که ميتواند باعث بوجود آمدن شرايط ترکيدن باتري شود، شارژ بيش از حد مجاز آن توسط شارژر يا دينام است. اين امر باعث جوش آمدن اسيد و تصاعد بخار اسيد از آن ميگردد که اين بخار قابل انفجار بوده و تجمع آن در باتري اين امر را تشديد ميکند؛ لذا سطح ولتاژ شارژ نگهداري باطري که پيوسته روي آن قرار دارد حائز اهميت است. لازم بذکر است کليه شارژرها مجهز به سيستمي براي تنظيم سطح ولتاژ و همچنين محدود نمودن جريان شارژ باتري با توجه به مشخصات باتري هستند.
۳- مسدود شدن دريچهها و مسدود شدن بخار اسيد در داخل باتريها
کليه باتريهاي اسيدي، براي ايجاد شرايط اطمينان دريچههايي براي خروج بخارات اسيد دارند که اگر بنا به هر دليلي، که قبلاً به آنها اشاره شد، بخار اسيد از آن متصاعد گرديد، از طريق روزنههاي تعبيه شده خارج گردد و از تجمع بخار در داخل باتري جلوگيري شود. در صورتيکه اين دريچهها بنا به هر دليلي مسدود شوند، بخار اسيد در داخل باتري جمع شده و شرايط را براي انفجار باتري مهيا ميسازد؛ لذا بايستي در هنگام نصب باتري به اين نکته توجه نمود و باتريها را طوري در کنار هم قرار داد و يا بست روي باطري را محکم نمود که اين دريچهها مسدود نشوند.
۴- عدم رعايت اصول سرويس و نگهداري باتري
سرويس و نگهداري باتري و سيستم شارژ آن با توجه به مواردي که در قبل به آن اشاره شد بايد در دورههاي زماني مناسب به دقت انجام پذيرد، بخصوص باتريهايي که Sealed نيستند و نياز دارند تا سطح آب باتري آنها کنترل شود تا لايههاي سربي باتري، درون آب اسيد قرار داشته باشند و همچنين قطبهاي باتري و سرباتري که به آن متصل ميباشند تميز باشند و به اصطلاح سولفاته نباشند. بديهيست رعايت اين موارد عمر مفيد باتري را افزايش خواهد داد.
۵- عدم کيفيت و مرغوبيت باتريهاي توليد شده
هميشه يکي از موارد حائز اهميت، مرغوبيت کالاست که بايستي در هنگام خريد مورد توجه قرار گيرد. البته مرغوبيت بيشتر، هزينه بيشتر را در بر خواهد داشت که در مکانهاي حساس اين هزينه به صرفه خواهد بود.