نماد آخرین خبر

راهکارهای استفاده همزمان LPG و CNG در سبد سوخت

منبع
عصر خودرو
بروزرسانی
راهکارهای استفاده همزمان LPG و CNG در سبد سوخت

عصر خودرو/ يک کارشناس گاز گفت:براي استفاده از LPG به عنوان سوخت خودرو (اتوگاز)، مي توان اين طرح به گونه اي اجرايي شود که باعث جلوگيري از گسترش استفاده از CNG در کشور نشود.
با توجه به افزايش قيمت بنزين در آبان ماه 98 تعداد زيادي از رانندگان که مخارج زندگي خود را از طريق رانندگي کسب مي‌کنند به فکر دوگانه سوز کردن خودرو خود افتادند. در اين ميان عده‌اي CNG را به عنوان سوخت دوم خود برگزيدند و عده‌اي نيز LPG را انتخاب کردند. اکنون تعداد خودروهاي LPG سوز به حدود يک ميليون و 200 هزار دستگاه مي‌رسد. در اين ميان کساني که سوخت دوم شأن CNG است بدون دغدغه و به صورت رسمي از جايگاه‌هاي مجاز، سوخت‌ گيري مي ‌کنند و مشکلي در تأمين سوخت خود ندارد، اما گروه ديگر که از LPG به عنوان سوخت دوم استفاده مي ‌کنند در استاندارد سازي تبديل خودرو، تأمين سوخت و … با مشکلات فراواني رو به رو هستند. کم ياب بودن LPG، نبود جايگاه رسمي و مجاز سوخت گيري، نبود جايگاه‌ هاي فني و استاندارد تبديل خودرو به دوگانه LPG سوز و در نهايت آتش سوزي کپسول‌ ها و مخازن غير استاندارد خودروها، از جمله اين مشکلات است.

اما راه حل چيست؟
رضا رحيمي گفت: اگر جايگاه‌هاي رسمي براي سوختگيري خودروهاي LPG سوز در نظر گرفته شود، در وهله نخست ديگر سوخت‌گيري غير استاندارد و خطرات ناشي از آن اتفاق نخواهد افتاد و از سويي ديگر صاحبين اين خودروها دغدغه تأمين اين سوخت را ندارند.

وي با اشاره به اينکه مقدار توليد LPG در کشور، مازاد بر مقدار مصرف و صادرات آن است، ادامه داد: بنابر اين ايجاد جايگاه سوخت‌گيري گازمايع مشکلي در تأمين اين سوخت ايجاد نخواهد کرد. تحريم‌ها نيز صادرات اين محصول را با مشکل مواجه کرده و در نتيجه محدوديت صادرات باعث شده تا از مقدار 17 ميليون تن توليد LPG در کشور 10 ميليون تن آن در فلرها بسوزد. بنابر اين خودروها محل مصرف مناسبي براي اين سوخت هستند.

رحيمي با بيان اينکه براي استفاده از LPG به عنوان سوخت خودرو (اتوگاز)، مي‌توان اين طرح به گونه‌اي اجرايي شود که باعث جلوگيري از گسترش استفاده از CNG در کشور نشود، اظهار داشت: بنابراين هدف اين طرح جايگزيني LPG با بخشي از مصرف بنزين است نه با CNG.

چه نرخي مناسب است؟
به گفته اين کارشناس حوزه گاز لازم است قيمت LPG به گونه‌اي اصلاح شود که از ميانگين قيمت بنزين سهميه و آزاد کم‌تر و از قيمت CNG بيش‌تر باشد. (با توجه به قيمت ميانگين فعلي بنزين که ليتري 1900 و کيليويي 2,200 تومان است، قيمت 1500 توماني LPG منطقي به نظر مي‌رسد). با اين کار تنها کساني خودروهاي خود را LPG سوز خواهند کرد که به هر دليلي حاضر به CNG سوز کردن آن نيستند.

رحيمي اظهار داشت: براي آساني در اجراي طرح مي‌توان آن را در شهرهاي داراي پالايشگاه و شهرهاي جنوبي کشور اجرا نمود. همچنين اين طرح براي شهرهايي همچون چابهار که از جايگاه CNG برخوردار نيستند بسيار مناسب به نظر مي‌رسد.

وي ادامه داد: در شهرهاي بزرگ داراي پالايشگاه که اتوبوس‌ها باعث آلودگي هواي آن مي‌شوند، LPG را به عنوان جايگزين ديزل در نظر گرفت. به عنوان مثال يکي از بهترين راه هاي کاهش اثر اتوبوس‌هاي ديزلي بر آلودگي هواي تهران، LPG سوز کردن آن‌ها است.

بر اساس گفته‌هاي اين کارشناس گازي با توجه به اين نکته که پيمايش با هر مخزن LPG بيش‌تر از ساير سوخت‌ها است، بنابر اين با ايجاد تعداد جايگاه بسيار کم‌تر نيز مي‌توان اين سوخت را در اختيار خودروهاي LPG سوز قرار داد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره