با مزایا و معایب جک S5 آشنا شوید



خودرو بانک/ پس از اعمال تحريمهاي بين المللي عليه صنعت خودروسازي کشورمان در اوايل دهه نود خورشيدي، بسياري از خودروسازان خصوصي دچار مشکلات شديد شده و ناچار به همکاري با شرکاي چيني شدند. در اين بين کرمان موتور همکاري خود را با شرکاي جديد خود يعني جک و ليفان آغاز کرد که حاصل آن توليد خودروهايي همچون جک S5، جک J5 و ليفان 620 بود.
همزمان با عقد قرارداد همکاريهاي جديد، خودروسازان خصوصي تصميم گرفتند تا محصولاتي مطابق سليقه روز بازار به کشورمان عرضه کنند. در اين زمان ديگر سدانها و هاچبکها از اقبال چنداني برخوردار نبودند و به جاي آن مشتريان علاقه به خريد کراساوورها و هاچبک کراسها نشان ميدادند. جک S5 نيز با چنين رويهاي به بازار کشورمان عرضه شد.
توليد جک S5 در کرمان موتور از سال 1393 و در نسخه دندهاي آغاز شد. در سال 1395 نيز کرمان موتور توليد جک S5 اتوماتيک را آغاز نمود که تاکنون ادامه يافته است. جک S5 اتوماتيک آنقدر در بازار ايران به محبوبيت رسيد که نسخه دندهاي خود را در فروش پشت سر گذاشت و کرمان موتور نيز تصميم گرفت تا توليد جک S5 دندهاي را متوقف کرده و تنها بر توليد جک S5 اتوماتيک تمرکز کند.
عمده رقيب جک S5 در طي اين سالها، چري تيگو 5 از مديران خودرو بوده است و اين دو خودرو بيشترين آمار فروش را در رده شاسي بلندهاي جمع و جور چيني به خود اختصاص دادهاند. با اين وجود طي مدت اخير رقباي ديگري همچون هاوال H2 و هايما S7 توربو نيز به اين رقابت اضافه شدند که البته تاثير چنداني بر فروش و محبوبيت جک S5 نداشتند. در ادامه با مزايا و معايب جک S5 به عنوان محصولي پرطرفدار و پرفروش از کرمان موتور بيشتر آشنا خواهيم شد و اين خودرو را بيشتر مورد بررسي قرار خواهيم داد.
مزيت اول، پيشرانه توربو و پرقدرت
وجه مشترک بسياري از خودروهاي چيني که طي دهه اخير به بازار کشورمان عرضه شدهاند، پيشرانههاي کم حجم و نسبتا ضعيف بوده است. اين پيشرانهها معمولا با وزن خودرو هماهنگي ندارند و براي گذر از جادههاي پرپيچ و خم کشورمان نيز مناسب به نظر نميرسند. با اين وجود مواردي استثنايي در بازار به چشم ميخورد.
پيشرانه نسبتا حجيم و پرقدرت را ميتوان بزرگترين مورد از مزايا جک S5 برشمرد. اين پيشرانه دو ليتري به کمک توربوشارژر خود ميتواند حداکثر 174 اسببخار قدرت و 265 نيوتنمتر گشتاور توليد کند که اين ارقام از طريق گيربکس شش سرعته دستي يا شش سرعته اتوماتيک دوکلاچه به ديفرانسيل جلو منتقل ميشوند.
جک S5 به کمک اين قواي فني قدرتمند ميتواند شتاب و کشش خوبي را ارائه دهد که اين مورد يکي از دلايل علاقه مشتريان ايراني به خريد اين خودرو محسوب ميشود.
مزيت دوم، امکانات رفاهي رنگارنگ در نسخه اتوماتيک
جک S5 همچون بسياري از خودروهاي چيني بازار ايران به انبوهي از امکانات رفاهي و ايمني مجهز است که ارزش خريد اين خودرو را در نظر خريدار افزايش ميدهند. علاوه برآن با خريد نسخه اتوماتيک جک S5 از امکانات بيشتري بهرهمند خواهيد شد که در نوع خود رضايت بخش به نظر ميرسند.
از جمله امکانات جک S5 اتوماتيک ميتوان به مواردي همچون صندلي برقي راننده به همراه حافظه، گرمکن صندليهاي جلو، ترمز پارک، کيسههاي جانبي جلو، استارت دکمهاي، سنسور باران، سنسور جلو، تهويه اتوماتيک و دوربين عقب اشاره کرد که مواردي جذاب براي مشتري هستند و وفور امکانات رفاهي را در ليست مزايا جک S5 قرار ميدهند.
عيب اول، کمبود امکانات در مدل دندهاي
در پاراگراف قبل اشاره شد که وفور امکانات ايمني در جک S5 اتوماتيک را ميتوانيم يکي از نقاط قوت اين خودرو بدانيم. در سوي ديگر اين ماجرا نبود امکانات لازم در جک S5 دندهاي يکي از معايب جک S5 محسوب ميشود و شايد بتوان اين مورد را دليلي براي رويگرداني مشتريان از خريد نسخه دندهاي اين خودرو دانست.
از سوي ديگر حتي در نسخه اتوماتيک جک S5 نيز تجهيزاتي همچون کروز کنترل وجود ندارد و خريدار بايد پس از تحويل خودرو، با صرف هزينه شخصي اقدام به نصب برخي امکانات کند که چندان براي وي رضايتبخش نخواهد بود.
عيب دوم، سيستم تعليق خشک و سواري ناراحت
يکي ديگر از معايب جک S5 به سيستم تعليق خشک آن در عقب باز ميگردد که سواري ناراحتي را براي سرنشينان عقب فراهم ميکند. اين مساله با افزايش بار وارده بر محور عقب، نظير قرار گرفتن پنج سرنشين يا پر بودن صندوق عقب شکل وخيمتري پيدا ميکند. علاوه برآن به نظر ميرسد که گاهي اوقات پايداري تعليق عقب در مواجه با ناهمواريهاي مسير چندان مناسب نيست و برخي از رانندگان از حرکات عرضي بخش انتهايي خودرو گلايهمند هستند. موضوعي که يکي از معايب جک S5 از ابتداي توليد تاکنون بوده است. قيمت جک S5 صفرکيلومتر در حال حاضر حدود 600 ميليون تومان در مدل 98 و 620 ميليون تومان در مدل 99 تعيين ميشود.