خودرو بنزینی یا گازسوز | کدام یک انتخاب بهتری است؟

خبرآنلاين/ عمر خودروهاي گازسوز در کشور ما به دهه ۸۰ شمسي باز ميگردد. در اوايل دهه ۸۰ و با افزايش قيمت سوخت، راه حل گازسوز کردن خودروها به عنوان يک راه مقرون به صرفه پيش روي رانندگان قرار گرفت.
با گذشت سالهاي زياد و البته حوادث مختلف اکنون زمان مناسبي است که يکبار ديگر و بر اساس آمار به سوال رايج مخاطبان پاسخ دهيم: خودرو بنزيني يا گازسوز؟
گريزي به فراز و فرودهاي خودروهاي گازسوز در ايران
سالهاي ابتدايي دهه ۸۰ يادآور خودروهاي گازسوز و جايگاههاي CNG در کشورمان است. يکي از دلايل اصلي استقبال رانندگان از خودروهاي گازسوز قيمت بسيار پايين گاز نسبت به بنزين بود. امري که به سرعت عبارت خودرو گازسوز را بر سر زبانها انداخت. در آن سال ها داشتن خودرو دوگانه سوز يک مزيت مهم بود. مسالهاي که موجب افزايش توليد و فروش خودروهاي گازسوز شد. همين مساله فروش اقساطي خودرو سايپا و ايران خودرو را افزايش و خودروسازان را به توليد خودرو گازسوز يا دوگانهسوز ترغيب کرد.
اما برخي اتفاقات مانند عملکرد پايينتر خودروهاي دوگانهسوز نسبت به بنزينيها و البته حوادث تلخ آتشسوزي و انفجار باعث شد که بسياري از خير خريد خودروهاي گازسوز منصرف شوند. با گذشت بيش از ۲۰ سال از ورود خودروهاي گازسوز ميخواهيم ۵ عامل را که در انتخاب شما تاثيرگذار هستند معرفي کنيم. در حقيقت بررسي اين عوامل از ديد خود شما به سوال خودرو بنزيني يا گازسوز پاسخ ميدهد.
خودرو گازسوز براي همه بهصرفه نيست!
اولين عامل در انتخاب خودرو دوگانهسوز يا گازسوز بهصرفهبودن آن است. خودرو گازسوز براي همه به صرفه نيست. اگرچه قيمت ۷۰۰ تومان گاز CNG نسبت به قيمت بنزين ۱۵۰۰ و ۳۰۰۰ توماني بسيار کمتر است. اما دقت داشته باشيد که استهلاک خودروهاي گازسوز بيشتر و عملکرد پايينتري دارند. بنابراين اگر شما کمتر از ۵۰۰ کيلومتر در سال رانندگي ميکنيد، خريد خودرو گازسوز براي شما مناسب نيست. به عبارت بهتر رانندگي در کلانشهرها نيازي به خودرو گازسوز ندارد. حتي خريد خودرو گازسوز براي کساني که بيش از ۱۰۰۰ کيلومتر رانندگي ميکنند، گزينه جذابي نيست. اگرچه ميتواند تا حدي هزينه مصرف سوخت را کاهش دهد. خودروگازسوز در صورتيکه شما بيش از ۱۵۰۰ کيلومتر رانندگي ميکنيد، يک انتخاب بهصرفه و مطمئن است.
ايمني؛ از گازسوز کردن خودرو خودداري کنيد
خبر انفجار خودروهاي گازسوز شده در مراکز غيرمجاز بخشي از حوادث تلخ رانندگي و مرگ را در اوايل دهه ۸۰ يادآوري ميکند. جداي از خودروسازان داخلي بسياري از کارگاهها و مکانيکها اقدام به گازسوز کردن خودروها ميکردند. مسالهاي که بعضاً منجر به انفجار خودرو ميشد. اگر به فکر گازسوز کردن خودرو هستيد، پيشنهاد ميکنيم اين گزينه را به صورت کامل فراموش کنيد. خودروي گازسوز فقط در صورتي مطمئن است که از خودروسازان معتبر کشور خريداري شود.
دقت داشته باشيد که گاز به دليل ماهيت شيميايي خود، پتانسيل بسيار بيشتر براي احتراق دارد و ميتواند به يکباره يک خانواده را عزادار کند.
هزينه نگهداري خودروگازسوز بيشتر است
اگر خودرو شما گازسوز يا دوگانهسوز است بايد هزينه بيشتري براي نگهداري پرداخت کنيد. اولين مساله استهلاک بالاي اين خودروها است. در حقيقت اکثر موتورها براي بنزين طراحي شدهاند و مصرف گاز به عملکرد موتور آسيب ميزند. از طرف ديگر وسايل مربوط به پيشرانه و باک خودروهاي گازسوز بايد در فواصل زماني معين بررسي و در صورت لزوم تعويض شوند. در يک کلام بايد بگوييم که عمر خودروهاي گازسوز کمتر از اتومبيلهاي بنزيني و هزينه نگهداري اين خودروها بيشتر است.
دسترسي کمتر به گاز در کشور
در همه شهرها پمپ بنزين وجود دارد. اما جايگاههاي CNG در همه شهرها نيست. از طرف ديگر براي دسترسي به گاز CNG بايد زمان زيادي را در صفهاي طولاني سپري کنيد. مسالهاي که در کلان شهرها به شدت مشاهده ميشود.
گازسوز يا بنزين سوز؛ شما بهترين خودرو را انتخاب کنيد!
در اين مقاله فاکتورهاي موثر براي انتخاب و خريد خودرو گازسوز و بنزين سوز را بررسي کرديم. در انتهاي مقاله بايستي بر يک مساله مهم تاکيد کنيم. جمع بندي ما اين است که اگر شما مسافت زيادي را با خودرو طي ميکنيد، خودروگازسوز براي شما بهصرفه خواهد بود. اما اگر فقط براي رانندگي در داخل شهر به دنبال يک اتومبيل هستيد، خودروهاي گازسوز شتاب کمتر، هزينه بالاتر و عمر پايين تري دارند. از طرف ديگر مصرف خودروهاي گازسوز براي شهر مناسب نيست. به همه اينها ماندن در صفهاي طولاني گاز را هم اضافه کنيد.