نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
خودرو

2FUN اولین ماشین اسپرت ایرانی

منبع
دنده
بروزرسانی
دنده/ روز چهارشنبه 28 فروردين 1392 شرکت آريا ديزل از روي اولين ماشين ساخت خود که يک ماشين دو نفره تفريحي است پرده برداري کرد. طراحي اين ماشين از دو سال قبل و بعد از اجراي پروژه ناموفق ماشين هيبريدي شروع شد که حدود 14 ماه آن مراحل طراحي و تحقيقاتي و مابقي ساخت آن بوده است و اين در حالي بود که بعضي از اعضاي هيئت مديره شرکت بخصوص پس از اجراي ناموفق طرح قبلي اميد زيادي به اين پروژه نداشتند. از آنجا که من شخصاً به مهندس مهرداد سيد کريمي و کارهايش اعتقاد داشتم و گوکارت هاي ساخته شده توسط وي را آزمايش کرده بودم به ريسک خودم و اينکه اگر اين پروژه موفق نشد شخصاً مخارج آن را مي پردازم جواز شروع کار را صادر کردم.
اولين ماشين موتور عقب، طراحي شده در ايران
مهندس سيد کريمي کار خود را با طراحي شاسي شروع کرد و قرار اين بود که يک پژوي دست دوم 206 را خريده و از موتور آن براي ساخت اين اتومبيل استفاده نمايد. طراحي شاسي و دقت ايشان در ميزان بودن هر ميليمتر از شاسي باعث شد که اين طراحي و ساخت بيشترين زمان را ببرد. پس از ساختن شاسي مراحل نصب موتور، سيستم تعليق، فرمان و ساير قطعات آغاز شد. هدف اين بود که ماشين داراي اربگ باشد که در صورت لزوم براي گرفتن استانداردها براي توليد انبوه بتوان از آن استفاده کرد. با توجه به موتور 1600 سي سي و وزن 600 کيلوگرمي به نظر مي رسيد که اين ماشين بايد داراي شتابي زير شش ثانيه براي رسيدن به سرعت يکصد کيلومتر در ساعت داشته باشد. بالاخره در تاريخ بيست فروردين ماشين براي سواري حاضر شد و از همان لحظات اول هنر مهندسي آقاي سيدکريمي را به نمايش گذاشت به اين معني که هيچ تغييري در هيچ مورد لازم نبود و هيچ سورپرايزي وجود نداشت. ماشين همانطور که طراحي شده بود عمل مي کرد و شتاب فوق العاده اي داشت. البته هنوز نصب چراغ ها و بدنه فايبرگلاس انجام نشده ولي ماشين کار خود را به خوبي انجام مي داد. ساخت شاسي در ماشين مانند ساخت بال در هواپيما است يعني مهم ترين قسمت ساخت در ماشين است و من فکر مي کنم که اين اولين ماشيني باشد که شاسي آن کاملاً ايراني است و نه از روي ماشين خارجي برداشته شده و نه تغيير شکل يک شاسي خارجي است. در ضمن اولين ماشين موتور عقب ساخت ايران نيز مي باشد. اين ماشين علاوه بر رکوردهاي فوق پرشتاب ترين ماشين ساخت ايران نيز مي باشد. به نظر مي رسد که اين ماشين مفهومي اگر به توليد دائمي برسد يک ماشين هفتاد ميليون توماني تفريحي خواهد بود و ماشين پورشه اي براي آنها که پول خريد يک پورشه را ندارند ولي طالب شتاب آن هستند. مرحله بعدي نصب سوپرشارژر در اين اتومبيل است که مي تواند شتاب آن را به زير شش ثانيه برساند و خود سوپرشارژر الکتريکي نيز طراحي آقاي مهندس سيدکريمي مي باشد. اين ماشين تا آخر خرداد ماه 1392 تکميل خوهد شد و به هيچ نوع کمک دولتي براي توليد انبوه احتياج ندارد زيرا اگر طرح خوب و پول درآوري باشد که سرمايه گذاران حاضر به سرمايه گذاري در آن خواهند بود و اگر پروژه پول دربياوري نباشد نيز بهتر است که اصلاً توليد نشود. سرنوشت اين پروژه هنوز به شکل دقيق مشخص نيست اما اميدواريم که در آينده نزديک شاهد توليد انبوه اين خودرو جذاب و جوان پسند باشيم.
**شما کاربران گرامي مي توانيد مطالب جذاب و خواندني ما را در شبکه هاي اجتماعي فيس بوک، گوگل پلاس و توييتر در صفحه «باشگاه آخرين خبري ها» به آدرس هاي زير دنبال کنيد** و در اينستاگرام هم ما را با عنوان akhareenkhabar جستجو کنيد.