تجلیل «لومیر» از برادران داردن
![تجلیل «لومیر» از برادران داردن](https://app.akharinkhabar.ir/images/2020/07/17/3297a3ff-e412-4b72-b9ca-8dbbc4f106b7.jpeg)
مهر/ ژانپيير و لوک داردن فيلمسازان بلژيکي جايزه لومير افتخاري ۲۰۲۰ را در جشنواره لومير دريافت خواهند کرد.
اين جشنواره که هر سال پاييز در ليون فرانسه برگزار ميشود به تجليل از استادان سينما و فيلمهاي کلاسيک ميپردازد.
سال پيش اين جايزه به فرانسيس فورد کاپولا اهدا شد تا به جين فوندا، وونگ کار-واي، مارتين اسکورسيزي، پدرو آلمادوار، کلينت ايستوود و کوئنتين تارانتينو بپيوندد که قبلاً اين جايزه را دريافت کرده بودند.
اين جايزه در حين برگزاري جشنواره لومير امسال به برندگانش اهدا ميشود. برتران تاورنيه و تيري فرمو رييس جشنواره کن به عنوان روساي انستيتو لومير فرانسه، بنيانگذاران اين جشنواره هستند.
جشنواره لومير که به عنوان يکي از بزرگترين گراميداشتها از فيلم کلاسيک در جهان محسوب ميشود و هر سال حدود ۲۵۰ هزار مخاطب دارد، از ۱۰ تا ۱۸ اکتبر (۱۹ تا ۲۷ مهر) برگزار خواهد شد.
برادران داردن با تشکر از دريافت اين جايزه از اين جشنواره به عنوان فستيوالي ياد کردند که ايجاد کننده ديالوگي بين ميراث جهاني سينما و مخاطبان امروزي است، ديالوگي که در هيچ کجاي ديگر جريان ندارد. آنها در خاتمه افزودند: دراز باد عمر سينما! دراز باد عمر زندگي!
اين دو برادر سال ۱۹۹۹ اولين نخل طلاي کن خود را براي «روسِتا» دريافت کردند و اين جايزه را بار ديگر در سال ۲۰۰۵ با «بچه» بردند. آنها جوايز ديگري از کن نيز بردهاند که شامل بهترين فيملنامه، سه جايزه ويژه داوران و جايزه بهترين کارگرداني سال پيش براي «احمد جوان» بوده است.
سال ۲۰۱۵ ماريون کوتيار نامزدي اسکار بهترين بازيگر زن را براي بازي در فيلم اين دو برادر با عنوان «دو روز، يک شب» دريافت کرد.
اين دو علاوهبر کارگرداني تهيهکنندگان قابلي هم هستند و ۶ يا ۷ فيلم هر سال ميسازند. از محصولات اخير آنها در اين زمينه ميتوان به تهيه فيلم «برادران سيسترز» ساخته ژاک اوديار، «وزير» ساخته پيير شولر و «فارغ التحصيل» ساخته کريستين ونگيو اشاره کرد.
برتران تاورنيه کارگردان نامدار و رييس انستيتو لومير از اهداي اين جايزه به برادران لومير بهعنوان يک لذت ناب ياد کرد و از شور و شوق آنها، سازگاريشان که يادآور اورول است، همدلي فوقالعادهاي که دارند، خودداري از ديکتههاي تکراري براي فروش و گيشه تجليل کرد و افزود فيلمهاي اين دو به کشف زندگي کساني ميپردازند که قرباني بحرانها ميشوند، قرباني جهانيسازي، زندانيان بي شکيبايي مذهبي، بينوايان ويکتور هوگو و مقاومت به شيوه خود: خشونت، بيدست و پايي يا ظرافت.