نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
  2. برگزیده
سینما و چهره ها

اشتباهات جنجالی مجری‌های تلویزیون که اصلاح نمی‌شود!

منبع
خبرآنلاين
بروزرسانی
اشتباهات جنجالی مجری‌های تلویزیون که اصلاح نمی‌شود!

خبرآنلاين/ اين‌که بعضي از مجريان تلويزيون، سوال‌هايي از ميهمان برنامه مي‌پرسند که او را ناراحت مي‌کند يا حتي مردم يک شهر و منطقه را مي‌رنجاند، هميشه اين پرسش را پيش آورده که چرا اصول اجرا، از يک استاندارد برخوردار نيست تا باعث ناراحتي کسي نشود؟
  تلويزيون براي بعضي‌ها سکوي پرتاب بوده و براي بعضي ديگر هم جايي که تنها بر سر زبان‌ها بيفتند؛ اين موضوع بيشتر درباره مجريان تلويزيون صدق مي‌کند که با اجراي برنامه‌هاي مختلف، سعي مي‌کنند بيشتر و بهتر ديده شوند و حتي دست به کارهايي مي‌زنند که علاوه بر اين‌که خودشان مورد توجه قرار بگيرند، برنامه‌شان هم در شبکه‌هاي اجتماعي دست به دست شود.

اما در مواقعي، اوضاع بر وفق مراد نيست و يک مجري با يک‌سري الفاظ يا سوالاتي که از مهمان مي‌پرسد، مورد انتقاد قرار مي‌گيرد و سيل واکنش‌ها به او، از مردم عادي گرفته تا چهره‌هاي سياسي و فرهنگي، سراريز مي‌شود. اما نبايد فراموش کنيم که حاشيه هم به عنوان عضوي هميشگي همراه مجريان تلويزيون و همچنين برنامه‌هاي زنده بوده؛ گاهي اين حاشيه خودخواسته بوده و در مواردي هم بدون خواست مجري اتفاق افتاده است. گاهي اين حواشي، منجر به ممنوع‌التصويري مجري برنامه شده و گاهي هم با ارائه توضيحاتي از سوي تهيه‌کننده و عوامل برنامه، ختم به خير شده است.

در ماه‌هاي اخير، مجريان برنامه‌هاي تلويزيوني «دستپخت» و «عصر خانواده» با حاشيه‌هايي روبه‌رو شده‌اند که در يک گزارش، علاوه بر اين موارد، به نمونه‌هايي که در گذشته اتفاق افتاده‌اند و جنجالي بوده‌اند هم اشاره مي‌شود.

نشناختن لباس کردي

محمدجعفر خسروي، يکي از مجرياني است که بيشتر او را با اجراي برنامه‌ «زنده‌باد زندگي» مي‌شناسيم. او در يکي از برنامه‌هاي قديمي‌اش از مهمانش، دکتر فريبرز عزيزي که از اهالي استان کرمانشاه است، پرسيده بود: «اين لباس چوپاني چيه پوشيديد؟» و ميهمان برنامه هم توضيح مي‌دهد: «اين لباس در اصل يادگار زمان کاوه آهنگر و ضحاک مار به‌دوش و نماد آزادي از چنگال ظلم و بيگانگان است.»

پس از دو سال، اين ويدئو و سوال تعجب‌برانگيز مجري برنامه، بارها و بارها در شبکه‌هاي اجتماعي ديده و با عکس‌العمل‌هايي روبه‌رو شد که چرا خسروي از لفظ چوپان براي اين لباس استفاده کرده است. شايد اين سوال هم براي مخاطبان مطرح مي‌شود که چرا مجري برنامه نبايد در استفاده از کلمات دقت بيشتري به خرج دهد؟

اين ويدئوي کوتاه از مجري شبکه دو، با اعتراض نماينده مردم سنندج در مجلس شوراي اسلامي هم روبه‌رو شد. سيدمهدي فرشادان با انتقاداتي نسبت به سوال خسروي گفت: «صحبت‌هاي اخير اين مجري نسبت به لباس کردها درباره اين‌که نماد چوپاني است، از دو حالت خارج نيست يا اين مجري بي‌سواد، ناآگاه و خام است و يا اين‌که اين گفتار، سياست غلط سازمان صدا و سيما را نشان مي‌دهد.  اين اولين‌بار نيست که اين سازمان برخلاف رسالت و کارکرد اصلي خود که همانا ايجاد وحدت و همدلي است، حرکت مي‌کند. من اهانت به مردم نجيب کرد را توسط اين مجري در حقيقت سياست غلط صدا و سيما مي‌دانم که داراي نگاه از بالا به پايين است. به لباس کردي افتخار مي‌کنم زيرا کردها پايه و بنياد تمدن اين سرزمين هستند که در روزهاي سخت حافظ اين کشور بوده‌اند.»

اين اتفاق، باعث شد صدا و سيما توضيحاتي را ارائه دهد که البته نمي‌توان آن را قبول کوتاهي يا حتي عذرخواهي دانست.

دعوت مردم به حرکات موزون در «عصر خانواده»

اگرچه خسروي خودش سوتي داده و حاشيه درست کرده است، برخي مجريان، نقشي در ماجرا ندارند و چوب رفتار و سخنان ميهمانان برنامه را مي‌خورند.

در برنامه شب يلداي «عصر خانواده» با اجراي رزيتا قبادي، مهمان برنامه در بخشي از صحبت‌هايش گفت: «مردم بايد در اين شب بادام بخورند و حرکات موزون انجام دهند که حرکات جسمي باعث مي‌شود شب راحت‌تر بخوابند و شاديِ خانواده‌ها در کنار يکديگر شايد باعث شود تا استرسي که مردم اخيرا براي بيماري کرونا تحمل کرده‌اند، کم‌تر شود.»

اين صحبت‌ها خنديدن مجري برنامه را به همراه داشت، اما روز بعد قبادي در بخشي از برنامه گفت: «در برنامه ما يک اشتباه لفظي اتفاق افتاد و کارشناس برنامه لفظي را به کار بردند که در شان برنامه ما و در شان مخاطبان برنامه نبود و من از همه مردم بابت اين اشتباه لفظي عذرخواهي مي‌کنم.»

حالا خبرهايي از ممنوع‌التصويري رزيتا قبادي به گوش مي‌رسد چرا که او در برنامه «عصر خانواده» حضور ندارد. اما علي‌اکبر کريمي، تهيه‌کننده برنامه تلويزيوني «عصر خانواده»، دو روز پيش در گفت‌وگويي اعلام کرد: «رزيتا قبادي، مجري برنامه «عصر خانواده» ممنوع‌التصوير نيست و هيچ نامه‌اي براي ما نيامده و تنها به يک تذکر بسنده شده است. بعد از اتفاقات اخير برنامه و جنجالي که پس از به کار بردن يک کلمه توسط ميهمان برنامه شب يلداي ما ايجاد شد، تصميم گرفتيم خانم قبادي دو هفته استراحت کنند. ان‌شاء‌الله او از هفته آينده در جمع گروه عصر خانواده حضور خواهد يافت.»

بحث رانندگان تاکسي در «دستپخت»

چندي پيش، ويدوئويي در شبکه‌هاي اجتماعي دست به‌دست شد که به برنامه «دستپخت» تعلق داشت. در اين ويدئو، سيدوحيد حسيني، مجري برنامه از ميهمان که يک دختر نوجوان است، مي‌پرسد: «اينکه بابا راننده تاکسي است، پيش دوستات ناراحتت نمي‌کند؟» دختر هم پاسخ مي‌دهد: «نه، خب اين هم يک شغل است. مگر همه شغل‌ها بايد دکتر يا مهندس باشد؟» اما مجري برنامه که انگار دست‌بردار نبود، باز هم پرسيد: «پس همه دوستانت مي‌دانند که بابا راننده تاکسي است؟»‌ و دختر هم جواب داد:‌ «بله، همه مي‌دانند و خوشحال هم هستم.»

اين ويدئو بعد از اين‌که در شبکه‌هاي اجتماعي چندين و چند بار ديده شده، با واکنش‌هاي زيادي همراه شد و اعتراض رانندگان تاکسي را هم به دنبال آورد. در نهايت حسيني هم وادار به عذرخواهي شد. او در بخشي از برنامه «دستپخت» گفت: «پدر خود من هم راننده تاکسي بوده،‌ بازبيني که برنامه را ديده و مجوز پخش صادر کرده، پدرش راننده تاکسي است و اصلا ما در سال ۹۹ قصدمان از دعوت مشاغل، تکريم از آن‌هاست و مي‌خواهيم از آن‌ها تقدير کنيم و قصد تخريب نداريم. قصد ما جواب غرورآميز آن دختر است که با افتخار درباره‌ شغل پدرش صحبت مي‌کند. من دست همه رانندگان تاکسي را مي‌بوسم و قصد برنامه ما تقدير از اين گروه است و اگر جسارتي شده، عذرخواهي مي‌کنم.»

وقتي مهمان، برنامه زنده «من و شما» را ترک کرد

برنامه «من و شما» با اجراي آرش ظلي‌پور در پاييز سال ۹۷ با حاشيه‌هايي همراه شد که منجر به توبيخ مجري و همچنين باعث ادامه پيدا نکردن برنامه شد.

در يکي از برنامه‌هاي «من و شما» که از شبکه شما پخش مي‌شد، مسعود فراستي، ميهمان برنامه بود. او مشغول توضيح دادن مبحثي بود که ظلي‌پور دستش را مقابل دهانش برده بود و خميازه مي‌کشيد که در لابه‌لاي صحبت‌هاي فراستي گفت: «چرا فکر مي‌کنيد حرف‌هاي شما به سينماي ايران کمک مي‌کند؟ ار اولين برنامه «هفت» چه اتفاقي افتاد؟ ما رو به جلو رفتيم؟ پس مسعود فراستي آن‌قدر که خودش فکر مي‌کند هم آدم تاثيرگذاري نيست.» فراستي هم که قصد داشت جواب ظلي‌پور را بدهد، گفت: «حرفت را تمام کن و چون ادب نداري. من حرفم را با اين جمله تمام مي‌کنم و برنامه را ترک مي‌کنم؛ من آمدم بگويم که فيلم‌هاي «هزارپا»، «آمپول» و «لس‌آنجلس تهران»، فيلم‌هايي به‌شدت ضد اجتماعي هستند و درنهايت گرايش به اين فيلم‌ها، تنها منجر به بالابردن دستمزد بازيگران مي‌شود.»

بعد از ترک برنامه توسط فراستي، ظلي‌پور سخنانش را اين طور ادامه داد: «من سوال‌هايي از آقاي فراستي داشتم که ما در اتاق فکر برنامه، يک هفته درباره‌اش حرف زديم.»

ظلي‌پور همچنين در صفحه‌ شخصي اينستاگرامش با نوشتن متني از فراستي عذرخواهي کرد. صحبت‌هاي مجري برنامه با فراستي، با واکنش‌هاي بسيار زيادي مواجه شد و باعث شد تا عده‌اي بگويند مجري براي ديده شدن دست به اين کار زده است و قصد داشته سر زبان‌ها بيفتد.

سوء‌استفاده از جمشيد مشايخي در برنامه «اختياريه»

برنامه «اختياريه» با اجراي مرتضي فاطمي، اسفند سال ۹۷، ميزبان زنده‌ياد جمشيد مشايخي بود. مجري با سوال‌هايي که درباره زندگي جهان پهلوان تختي از مشايخي پرسيد، ميهمانش را وادار کرد درباره خانواده و همسر تختي، مطالبي را بيان کند. اين ماجرا، مورد انتقاد مردم قرار گرفت و مشايخي هم يک روز بعد، گفت: «از اين‌که نقشه بکشند تا کسي را ضايع کنند خيلي بدم مي‌آيد، در مورد يک بازيگر توانايي که توهين کرده بود، اعتراض کردم. ديشب در برنامه کاري کردند که من کوچک شوم و عذرخواهي کنم.»

فاطمي هم بعد از انتقاداتي که به او وارد شد، در بخشي از برنامه‌، از مشايخي معذرت‌خواهي کرد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar