نماد آخرین خبر

جغور بغور؛ میراث فست فودی

منبع
کوکپد
بروزرسانی
جغور بغور؛ میراث فست فودی

کوکپد/ چغور پغور یا جَغور بَغور غذای محلی در مناطق مختلف ایران است که از دل و جگر و قلوه درست می‌شود. در گذشته بخاطر اینکه قیمت چندان بالایی نداشته در واقع فست فودی برای قشرهای متوسط و پایین جامعه به حساب می‌آمده‌است. این غذا از غذاهای سنتی شهر رشت و زنجان بشمار می‌رود.
 

چی لازم دارم:

1 عدد جگر سیاه
3 عدد خوش گوشت پاک کردن و خرد کردن خوش گوشت
1 عدد قلب گوسفند
300 گرم گوشت چرخ کرده گوسفندی
نصف 1 عدد سیرابی گوسفندی
3 عدد پیاز
گوجه فرنگی 3 عدد متوسط
نمک، زردچوبه، فلفل به میزان لازم
روغن دنبه به میزان لازم
2 عدد قلوه گوسفند
1 ق غ رب گوجه فرنگی

چطور بپزم:

ابتدا خوش گوشت، قلب و قلوه گوسفند و جگر سیاه را به قطعات خیلی ریز خرد میکنیم و کنار میگذاریم.
خوش گوشت ها را با مقداری آب روی حرارت قرار میدهیم تا با حرارت کم کاملا بپزند.
من رادمهراوه به مدت ۴ ساعت پختم.
               

سیرابی را نیز ریز خرد کرده و به همراه ۱ عدد پیاز که چهار قاچ کرده ایم و ۱ حبه سیر با مقداری آب روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا کاملا بپزد.
زمان پخت سیرابی بستگی به جوان یا پیر بودن گوسفند شما دارد، هر چقدر گوسفند جوانتر باشد سیرابیش زمان کمتری برای پخت میبرد.
من رادمهراوه به مدت ۶ ساعت پختم.
     

قلب و قلوه را نیز بعد از خرد کردن با کمی آب روی حرارت قرار دهید تا بپزند.
زمان زیادی نیاز نیست تقریباً ۴۰ دقیقه با حرارت کم کافی است.
     

حال پیازها را خلالی نازک خرد کرده و با روغن دنبه تفت میدهیم تا سبک شده و کمی طلایی شود، زیاد سرخ نکنید چون موقع پخت غذا و در آخر پیازها می سوزند.

بهتر است از پیاز قرمز استفاده کنید، چون پیاز قرمز طعم غذا را بهتر می کند.
حال گوشت چرخ کرده و جگر سیاه را اضافه کرده و کمی دیگر تفت میدهیم.
چون چرخ کرده و جگر سیاه خام هستند درب تابه را به مدت ۱۵ دقیقه بگذارید تا کمی نیم پز شوند.
               
5
حالا نوبت اضافه کردن مواد پخته شده یعنی سیرابی، خوش گوشت و قلب و قلوه است، اینها را به تابه اضافه کرده و خوب هم می‌زنیم و برای چند دقیقه تفت میدهیم، بعد رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و تفت میدهیم.
سپس کمی از آب سیرابی را رویش ریخته و درب تابه را میگذاریم تا با حرارت کم آب غذا کشیده شده و به روغن بیافتد.
               
6
دقت کنید قلب و قلوه و خوش گوشت را تا جایی بپزید که آبشان خشک شود، اما حرارت سیرابی را کمی آبکی خاموش کنید تا از آب باقی مانده در غذا بریزید.
     
7
حالا گوجه فرنگی را پوست گرفته و به مکعب های متوسطی خرد میکنیم و به تابه اضافه میکنیم و برای چند دقیقه تفت میدهیم.
دقت داشته باشید که گوجه فرنگی در این غذا خیلی کم باید استفاده شود و همچنین مواظب باشید تا خیلی پخته نشده و له نشود، فقط در حدی که گوجه فرنگی ها کمی نرم شوند کافی است.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره