نماد آخرین خبر

طرز تهیه رشته پلو با قیسی سنتی و خوشمزه

منبع
بروزرسانی
طرز تهیه رشته پلو با قیسی سنتی و خوشمزه

حس تازگی/ رشته‌پلو قیسی از غذاهای سنتی ایرانه و زادگاهش برمی‌گرده به آذربایجان شرقی و مهد شکلات ایران. اگر طعم زندگی‌تون تلخ شده یا سررشتۀ کاری رو گم کردید، این پلو رو امتحان کنید؛ چون هم شیرینه و زندگی‌تونو شیرین‌کام می‌کنه، هم مردم قدیم اعتقاد داشتند با خوردن رشته‌پلو، سررشتۀ کارها دوباره به دست میاد.

طرز تهیه رشته‌پلو قیسی

آماده‌سازی
برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.)؛ بهتر است برنج شسته‌شده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) و نمک در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید.
قیسی را بشویید؛ بهتر است 10 تا 20 دقیقه در یک کاسه آب بخیسانید.
پیاز را بشویید و پوست بگیرید، سپس نگینی خرد کنید.

مراحل پخت

مرحله 1
ابتدا در تابه‌ای روغن بریزید و پیاز را سرخ کنید، سپس قیسی را اضافه‌کرده، تفت دهید. کره بریزید. وقتی کره ذوب شد، نمک و زعفران را اضافه و مخلوط کنید. کمی آب بریزید و منتظر بمانید قیسی نرم شده و آب تبخیر شود تا مخلوط قوام بیاید، بعد شعله را خاموش کنید.
مرحله 2

دو-سوم قابلمه را از آب پُرکنید و بجوشانید. وقتی آب به‌جوش آمد، برنج و نمک را داخل آب بریزید و اجازه دهید برنج خوب بجوشد. هرازگاهی کفِ ایجادشده روی برنج را با کفگیر بردارید و دور بریزید. 4 تا 5 دقیقه بعد رشته خردشده را اضافه کنید و مجدد 4 تا 5 دقیقه صبر کنید تا رشته با برنج در آب بجوشد. بسته به نوع برنج 8 تا 12 دقیقه زمان لازم است تا برنج مغزپخت شود؛ برای تست، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتی‌که سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است.

مرحله 3
برنج را آبکش کنید و مقداری آبِ سرد روی آن بگیرید تا نمک اضافی و لعاب برنج گرفته شود. در قابلمه مدنظر برای پخت پلو، کمی روغن ریخته، درصورت تمایل ته‌دیگ مورد نظرتان را بچینید، سپس چند کفگیر از برنج و رشته آبکش‌شده و بعد مخلوط قیسی تفت‌خورده را بریزید؛ این‌کار را تکرار کنید تا مواد تمام شوند. با کفگیر، برنج را از کناره‌ها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). حفره‌هایی روی برنج ایجاد کنید، بعد درب قابلمه را بگذارید (درصورت نیاز از دم‌کنی مناسب استفاده کنید) و اجازه دهید پلو روی حرارت ملایم بخار کند تا دَم‌بکشد.

نکته‌ها
میزان روغن، نمک، ادویه‌جات و سایر مواد به‌صورت استاندارد تعریف شده‌اند؛ البته می‌توانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
برخی تمایل دارند برنج را بلافاصله پس از تمیزکردن و شستشو بپزند. پختِ برنج بدون خیساندن، بسته به نوع برنج، ممکن است زمانِ مغزپخت شدن آن را افزایش دهد.
اگر در هر مرحله از پخت، نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب پخته شود و ته نگیرد) حتما از آبِ جوش استفاده کنید.

 

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره