نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
آشپزی من

طرز تهیه شله زرد نذری برای ۵۰ و ۱۰۰ نفر؛ با این ترفند شله زرد آب نمی‌اندازد

منبع
فرارو
بروزرسانی
طرز تهیه شله زرد نذری برای ۵۰ و ۱۰۰ نفر؛ با این ترفند شله زرد آب نمی‌اندازد

فرارو/ شله زرد یکی از دسر‌های ایرانی است که در ایام مختلف به عنوان نذری هم درست می‌شود، از این رو ما برای شما طرز تهیه شله زرد نذری برای ۱۰۰ نفر را آماده کرده ایم. 
از دسر‌های لذیذ و معروفی که طرفداران زیادی دارد و اکثراً در ماه رمضان و ایام محرم تهیه می‌شود می‌توان به شله زرد اشاره کرد.
شله زرد نذری یک تفاوت عمده با شله زرد‌های معمولی دارد و آن هم مقدار و حجم مواد است که باید در تهیه مواد و اندازه‌های آن دقت لازم را به جا آورد در این بخش سعی کرده ایم تا اطلاعات لازم را در مورد پخت شله زرد نذری برای۱۰۰ نفر در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.
مواد لازم برای پخت شله زرد نذری برای ۱۰۰ نفر
برنج ریزدانه ۴ کیلوگرم (بهترین روش برای تشخیص برنج خوب | چگونه از برنج نگهداری کنیم؟)
شکر سفید ۸ کیلوگرم

گلاب ۳ لیتر
زعفران یک مثقال
خلال بادام ۱۵۰۰ گرم
خلال پسته ۲۰۰ گرم
آب به مقدار لازم

مواد لازم برای تزئینات شله زرد
پودر دارچین به مقدار لازم
پودر هل به مقدار لازم
خلال بادام به مقدار لازم
خلال پسته به مقدار لازم
گل محمدی خشک به مقدار لازم

کاسه و ظروف یک بار مصرف برای سرو نذری
شابلون برای تزئین روی نذری در صورت تمایل
نکته: مواد لازم عنوان شده برای ۱۰۰ نفر قابل استفاده است پس با توجه به توضیحات، واضح است که برای پخت شله زرد نذری برای ۵۰ نفر، نصف این میزان مواد لازم و برای پخت شله زرد نذری برای ۲۰۰ نفر، دوبرار این میزان مواد لازم نیاز خواهید داشت.
طرز تهیه مرحله به مرحله شله زرد
دقت کنید که اندازه مواد شرح داده شده در این بخش برای پخت شله نذری به تعداد ١٠٠ نفر است اگر می‌خواهید برای تعداد کمتر یا بیشتر از ١٠٠ نفر شله زرد بپزید باید نسبت مواد را کم یا زیاد کنید.
برای پخت شله زرد پیشنهاد می‌کنیم همیشه از برنج‌های دانه ریز ایرانی استفاده کنید. برنج‌های خرد شده برای این منظور عالی هستند و، اما اگر از این نوع برنج در دسترس نداشتید از هر نوع برنج دیگر نیز می‌توانید استفاده کنید، اما به یاد داشته باشید که برنج دانه درشت آب بیشتری لازم دارد.
مرحله اول
برنج را راشسته و ٢۴ ساعت قبل از پخت شله زرد با آب سرد بخیسانید و بعد از گذشت ٢۴ ساعت برنج را با دستتان به هم بزنید تا کمی خردتر شوند.
مرحله دوم

در یک قابلمه بزرگ که توصیه می‌شود تفلون نباشد (چرا که ممکن است به هم زدن باعث خراب شدن قابلمه شود) آب ریخته و بر روی حرارت قرا دهید قابلمه‌های از جنس مس و نیکل باشند بهتر است.
مرحله سوم
به محض به جوش آمدن آب قابلمه، آب اضافی برنج را خالی کرده و در آب جوش بریزید؛ اندازه‌ی آب ریخته شده باید هفت برابر برنج باشد و تا جوش آمدن آب و برنج شعله گاز را زیاد نگه دارید.
مرحله چهارم
بعد از اینکه آب قابلمه به جوش آمد شعله را کم کنید تا برنج مغز پخت شود؛ برای مغز پخت شدن برنج دو ساعت زمان لازم است. در این مرحله زیاد هم زدن برنج مهم نیست، ولی باید مواظب بود تا برنج ته نگیرد.
مرحله پنجم
در مرحله پنجم باید شکر را به شله زرد افزود. شکر را در یک قابلمه بریزید و بر روی آن آب ریخته تا شکر‌ها حل شود. برای حل شدن شکر نیازی به حرارت دادن نیست و بعد آب شکر را از یک صافی ریز رد کرده تا ناخالصی‌های آن جدا شود و بعد شکر را به برنج بیافزایید. شکر را کم کم داخل برنج بریزید و قبل از افزودن شکر به این نکته توجه کنید که برنج مغز پخت شده باشد.
مرحله ششم
اگر شله زرد شما رقیق است اجازه دهید کمی دیگر نیز بجوشد. بعد از اضافه کردن شکر، برنج کمی سفت می‌شود در این مرحله می‌توانید دو تا چهار لیوان آب به شله زرد اضافه کنید و وقتی شله زرد جوشید به غلظت مورد نظر میرسد.
مرحله هفتم
در این بخش ١۵٠٠ گرم خلال بادام را به شله زرد می‌ریزیم تا کمی نرم شود و اگر مشاهده کردید شله زرد تان به غلظت کافی رسیده است زعفران دم کرده را به همراه گلاب به شله زرد بیفزایید؛ ذکر این نکته بسیار مهم است که بعد از افزودن شکر باید شله زرد را مرتب هم زد تا ته نگیرد.
مرحله هشتم
وقتی شله زرد به غلظت رسید در قابلمه را گذاشته و حرارت را کم کنید ١۵ دقیقه صبر کنید تا شله زرد کاملا جا بیفتد و بعد شعله را خاموش کنید. اگر می‌خواهید شله زردتان خوش رنگ و خوش طعم شود بعد از خاموش کردن شعله یک دم دکنی بر روی در قابلمه قرار دهید و نیم ساعت اجازه دهید در همین حالت بماند.
مرحله نهم
بعد از پخت کامل شله زرد نوبت به تزئین می‌رسد برای تزئین می‌توان از خلال پسته، خلال بادام، پودر دارچین و پودر هل استفاده کرد یا با شابلون نام امامان را بر روی شله زرد نوشت.
فوت و فن تزئین شله زرد
چنانچه برای تزئین از شابلون استفاده می‌کنید بهتر است اول کمی شله زرد را در کاسه بریزید و اجازه دهید تا شله زرد سرد شود؛ سرد شدن شله سبب می‌شود که شابلون به شله زرد نچسبد. بعد دارچین را در یک نمکدان دانه درشت بریزید و شابلون را روی شله زرد نگه داشته و با استفاده از نمکدان دارچین را بر روی شله زرد بپاشید.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره