طرز تهیه آش اصیل ایرانی با طعم بینظیر برای پاییز
فرارو/ آش برنج یکی از خوشمزهترین و مقویترین آشهای ایرانی است که خصوصا در فصل سرد سال طرفداران زیادی دارد.
برای تهیه این آش خوشمزه و اصیل، به مواد اولیه باکیفیت و کمی حوصله نیاز دارید. در ادامه، طرز تهیه آش برنج را مرحله به مرحله به شما آموزش میدهیم تا بتوانید این غذای لذیذ را در منزل خود تهیه کنید.
مواد لازم:
برنج نیم دانه: ۱ پیمانه
نخود: نصف پیمانه (از شب قبل خیس کنید)
لپه: نصف پیمانه (از شب قبل خیس کنید)
عدس: نصف پیمانه (از شب قبل خیس کنید)
سبزی آش تازه (جعفری، گشنیز، اسفناج، تره): نیم کیلوگرم
گوشت چرخ کرده: ۱۵۰ گرم
نعنا خشک: ۲ قاشق غذاخوری
پیاز: ۳ عدد متوسط
سیر: ۴ حبه
روغن: به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به میزان دلخواه
آب قلم: ۴ پیمانه (اختیاری)
طرز تهیه:
آمادهسازی حبوبات: نخود، لپه و عدس را از شب قبل خیس کنید و چندین بار آب آنها را عوض کنید تا نفخ آنها گرفته شود. برنج را نیز چند ساعت قبل شسته و خیس کنید.
تفت دادن پیاز: دو عدد پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود. زردچوبه را اضافه کرده و کمی تفت دهید.
پخت حبوبات و برنج: نخود را همراه با آب قلم یا آب معمولی در قابلمه ریخته و بجوشانید. پس از یک ساعت، برنج، عدس و لپه را اضافه کرده و اجازه دهید با حرارت ملایم پخته شوند.
اضافه کردن سبزی: نیم ساعت مانده به پایان پخت، سبزی آش خرد شده را به قابلمه اضافه کنید.
تهیه گوشت قلقلی: یک عدد پیاز را رنده کرده و با گوشت چرخ کرده، نمک و فلفل ورز دهید. قلقلیهای کوچکی درست کرده و در روغن تفت دهید. سیر له شده و نعنا خشک را اضافه کرده و کمی تفت دهید.
مرحله نهایی: گوشت قلقلیها و نعنا خشک را به قابلمه آش اضافه کنید و اجازه دهید آش جا بیفتد.
تزیین و سرو: آش برنج را در ظرف مورد نظر ریخته و با پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ تزیین کنید.
نکات مهم:
برای طعم بهتر، میتوانید از آب قلم استفاده کنید.
برای اینکه آش شما غلیظتر شود، میتوانید کمی آرد برنج یا بلغور گندم به آن اضافه کنید.
میتوانید از سبزیهای خشک شده نیز استفاده کنید.
برای تزیین آش میتوانید از کشک، نعناع داغ، پیاز داغ و سیر داغ استفاده کنید.
با رعایت این نکات ساده، میتوانید یک آش برنج خوشمزه و اصیل را در منزل خود تهیه کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.
نوش جان