نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
آشپزی من

طرز تهیه خورش آلو؛ معجونی از رنگ و مزه

منبع
برترين ها
بروزرسانی
طرز تهیه خورش آلو؛ معجونی از رنگ و مزه

برترین ها/ خورش آلو مازندارنی یکی از غذاهای خوشمزه و مجلسی متعلق به خطه شمال کشور و استان مازندران است که آلو بخارا، زرشک و رب انار از مواد اصلی تشکیل دهنده این غذا هستند.
استان‌های شمالی کشور به دلیل دارا بودن اقلیم خوب و زمین‌های حاصلخیز خاستگاه انواع خوراک‌ها و غذا‌های محلی و سنتی هستند. پایه اصلی غذا‌های شمالی محصولات طبیعی است که در همین زمین‌های سرسبز و حاصلخیز پرورش می‌یابند. خورش آلو مازندرانی یا خورش آلو زرشک یکی از انواع غذا‌های سنتی شمالی است که در شهر‌های مختلف شمال به روش‌های گوناگون طبخ می‌شود و هر کدام طعم و مزه مخصوص به خودش را دارد. پایه اصلی این خورش خوشرنگ و لذیذ آلو بخارا است که خواص فراوانی دارد و طعم بی‌نظیری به این خورش می‌دهد.
این خورش خوشمزه در مازندارن برای مراسم رسمی مانند عروسی و یا به عنوان غذا‌های نذری طبخ می‌شود و یک غذای مجلسی است. در ادامه این مطلب طرز تهیه خورش آلوی مازندرانی همراه با نکات مهم و فوت و فن‌های مربوط به تهیه این خورش خوشمزه و محلی تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه خورش آلو مازندرانی
ران مرغ: ۳ عدد
پیاز: ۲ عدد
سیر: ۵ حبه
آلو خورشتی: ۱ لیوان
زرشک: نصف لیوان
شکر: ۱ قاشق غذاخوری
رب انار ملس: ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده غلیظ: نصف پیمانه
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم


طرز تهیه خورش آلو مازندرانی

۱ـ برای شروع کار ابتدا تکه‌های مرغ را با نمک، فلفل سیاه و زردچوبه حسابی ماساژ بدهید؛ سپس مرغ‌ها را با مقداری روغن داخل ماهی تابه سرخ کنید.

۲ـ پیاز‌ها را پوست و سپس خرد کنید و داخل همان روغنی که مرغ را سرخ کرده بودید، بریزید تا سرخ شود. وقتی پیاز طلایی شد، کمی زردچوبه به آن اضافه کنید؛ سپس سیر رنده شده را بریزید و یک دقیقه بعد تکه‌های مرغ سرخ شده را به ماهی تابه اضافه کنید.

۳ـ حالا آلوی خورشتی و زرشک را که از قبل خیس داده و آبکش کرده‌اید، به مرغ اضافه کنید. رب انار و زعفران دم کرده را هم بریزید و کمی دیگر فلفل و نمک اضافه کنید. شکر را داخل یک لیوان آب جوش حل کنید و به مواد بالا اضافه کنید. درب ماهی تابه را ببندید و حرارت اجاق گاز را کم کنید. حدود یک ساعت تا یک ساعت و نیم زمان بدهید تا خورش شما جا بیفتد و مرغ‌ها کاملا بپزند. وقتی خورش به غلظت رسید و لعابی شد، اجاق گاز را خاموش کنید. خورش آلوی مازندرانی خوشمزه شما در این مرحله آماده سرو است، نوش جان.

  

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره