تکنیکهای طلایی برای استفاده خوب از سیر

خراسان/ تا به حال فکر کردهاید که چرا گاهی سیر تلخ میشود؟ یا چرا بعد از مصرفش بوی آن تا ساعتها باقی میماند؟ یا روش گرفتن بوی تند سیر چگونه است؟ اینجا دقیقا جایی است که فوت کوزه گری سیر وارد میدان میشود.
چرا سیر تلخ میشود؟
سیر وقتی بیشازحد پخته شود یا در روغن داغ بیفتد، تلخ میشود. دلیل آن سوختن قندهای موجود در سیر است. دمای مناسب برای سرخکردن سیر حدود ۱۳۰ تا ۱۵۰ درجه است. بیشتر از این، سیر بهجای طلایی شدن، میسوزد. نکته مهم این است که سیر را در روغن سرد بریزید و بهآرامی حرارت دهید تا هم عطرش آزاد شود و هم رنگ طلایی خوشرنگی بگیرد. اگر سیر را در روغن داغ بیندازید و چند ثانیه غافل شوید، سریع میسوزد و تلخ میشود.
با بوی تند سیر چه کنیم؟
برای گرفتن بوی تند سیر میتوانید کمی جعفری تازه بجوید، یک لیوان شیر بعد از سیر بخورید یا همراه با سیرخام از کمی لیموترش استفاده کنید. یکی از راهها و روشهای گرفتن بوی تند سیر، پختن سیر با پوست است. همچنین میتوانید سیر را کمی در آب نمک خیس کنید تا بوی تندش کمتر شود.
بهترین ادویهها برای ترکیب با سیر
بهترین ادویههایی که کنار سیر عالی عمل میکنند عبارتاند از: فلفل سیاه، زردچوبه، زیره و تخم گشنیز. این ترکیبها در خورش قیمه، قرمهسبزی و مرغ شکمپر بسیار مؤثرند. حواستان باشد اضافه کردن سیر در اوایل پخت باعث از بین رفتن طعم آن میشود. همچنین از ترکیب طلایی سیر و پیاز غافل نشوید. ابتدا پیاز را کمی سرخ کنید، بعد سیر را اضافه کنید تا بافت و عطرشان هماهنگ شود. ترکیب سیر با پیاز سرخشده در ابتدا، پایه طعم بیشتر خورشها و برنجهای خوشعطر است.