

برترین ها/ علی نازیک یکی از غذاهای خوشمزهی ترکیهای است که با تغییراتی کم در دستورپخت میتوانید آن را هم به عنوان یک غذای سریع، رژیمی یا مجلسی آماده کنید.
برای آماده کردن علی نازیک، گوشت چرخ کرده را با فلفل خرد شده، پیاز رنده شده، نمک، فلفل و ادویه مخلوط کنید. سیر ساطوری شده و در صورت نیاز آرد را هم اضافه کنید و کوفتهها را سرخ کنید.
بادمجان را ساطوری کرده و با سس بشاملی که آماده کردید مخلوط کنید و در یک ظرف بریزید. روی ترکیب بادمجان، سس و پنیر پیتزا، کوفتهها را بچینید و با جعفری خرد شده تزئین کنید.
در ادامه با طرز تهیه این غذا به صورت گام به گام آشنا خواهیم شد.
مواد لازم مقدار مورد نیاز
گوشت چرخ کرده 250 گرم
پیاز 1 عدد
فلفل کاپی قرمز و سبز هر کدام یک عدد
سیر 1 حبه
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان کافی
آرد گندم 3 قاشق غذاخوری
کره 1 قاشق غذاخوری
شیر 2 لیوان
پنیر پیتزا 1 پیمانه
پودر سیر ½ قاشق چایخوری
بادمجان 6 عدد
بادمجانها را در فر یا روی گاز کبابی کنید.
اگر قصد دارید بادمجانها را روی گاز کبابی کنید بهتر است ساقه آنها را نگه دارید تا بتوانید به کمک آن، بادمجان را روی گاز پشت و رو کنید.
اگر میخواهید بادمجان را در فر بپزید آن را 40 دقیقه در فر با دمای 200 درجه سانتیگراد بپزید.
حتما روی بادمجانها چند سوراخ به کمک چاقو یا چنگال ایجاد کنید در غیر این صورت در طول کبابی شدن ممکن است بترکند.
پیاز را رنده کنید و کمی از آب آن را بگیرید. پیاز رنده شده را با گوشت چرخ کرده مخلوط کنید.
فلفل کاپیها را ریز خرد کنید و آن را با گوشت چرخ کرده مخلوط کنید.
سیر را ساطوری کرده و به همراه نمک، فلفل و زردچوبه به مواد اضافه کنید. در صورت نیاز ۱ قاشق آرد هم به مواد اضافه کنید.
کوفتهها را به فرم گرد یا دایره (مانند کتلت) در دست شکل دهید و سپس آن را روی ماهیتابه و یا در ایرفرایر سرخ کنید.
وقتی دو طرف کوفتهها کاملا سرخ شد آنها را کنار بگذارید.
میتوانید با سرخ کردن کوفتهها در ایرفرایر علی نازیک را به صورت رژیمی آماده کنید اما سرخ کردن آن در روغن طعم غذا را بهتر میکند.
کره را در یک شیرجوش ذوب کنید و آرد را در آن تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود.
کمکم شیر را به مواد اضافه کنید و با همزن دستی هم بزنید تا گلوله گلوله نشود.
پنیر پیتزا را به سس اضافه کنید و هم بزنید.
حرارت را خاموش کنید و پودر سیر، نمک و کمی فلفل به سس اضافه کنید.
بادمجانهای کبابی شده را پوست کنده و ساطوری کنید.
بادمجانهای ساطوری شده را به سس بشامل اضافه کنید و سس را خوب هم بزنید.
سس را در یک ظرف گود بریزید و روی آن کوفتههای گوشت را بچینید.
میتوانید روی علی نازیک را به کمک جعفری خرد شده و فلفل سیاه تزئین کنید.
علی نازیک یک غذای ترکیهای خوشمزه است که به روشهای مختلفی آماده میشود. در ادامه با نکات و جایگزینهایی برای آماده کردن این غذا آشنا میشویم:
معمولا به جای استفاده از سس بشامل در این غذا از ماست چکیده استفاده میشود. طعم علی نازیک با ماست خوشمزه و متفاوت است اما بنا بر تجربه من این غذا با سس بشامل بیشتر با ذائقه ما ایرانیان سازگار است.
برای داشتن یک علی نازیک رژیمی میتوانید به جای استفاده از پنیر پیتزا، از موزارلای رنده شده استفاده کنید که کمچربتر و سالمتر است.
اگر میخواهید علی نازیک را به عنوان یک غذای سالم و سریع آماده کنید، پیشنهاد من به شما این است که تنها کوفتههای روی آن را آماده کنید و آن را روی بورانی ماست آماده سرو کنید.
در بعضی از دستورپختها به جای استفاده از گوشت چرخ کرده از گوشت خرد شده به قطعات کوچک استفاده میشود.
در بعضی از دستورپختها گوشتها را در یک سس از پوره گوجه قرمز آماده میکنند. شما هم میتوانید این کار را انجام دهید یا این که گوجهها را کباب کرده، پوست بکنید و خرد کنید و سپس در کنار گوشتها بچینید.