فوت آشپزي/ چگونه ماهي شور يا دودي را براي خوردن آماده کنيم
چگونه
بروزرسانی
چگونه/ ماهي شور يا دودي ماهي اي است که در شمال يا جنوب با نمک فراوان در فصل صيد شور مي شود و گاهي براي اينکه طعم بهتري پيدا کند دودي هم مي شود تا در فصول غير از صيد در دسترس باشد. ماهي شور يا دودي پس از آماده شدن هم آنقدر شور است که تنها به عنوان چاشني در کنار غذا مانند ترشي استفاده مي شود. در اين فوت آشپزي برايتان مي گوييم چطور اين ماهي را براي خوردن آماده کنيد.
1
روشي که در شمال براي آماده کردن ماهي دودي به کار مي برند از اين قرار است که:
قطعه اي از ماهي را درون کاسه اي سفالي قرار مي دهند و زماني که برنج آماده دم کشيدن است کاسه را روي برنج قرار مي دهند.
2
ماهي با حرارت و بخاري که از برنج مي گيرد آرام آرام مي پزد و نرم مي شود.
3
وقتي برنج دم کشيد کاسه را با احتياط از روي برنج برمي دارند و آبي که داخل کاسه جمع شده دور مي ريزند و ماهي را براي خوردن سر سفره مي آورند. معمولا ماهي شور را در شمال با غذاهايي مانند باقلا قاتق، ترشه تره و … نوش جان مي کنند.
4
روش ديگري براي آماده کردن ماهي شور استفاده مي شود که آن را براي سرخ کردن آماده مي کنند به اين صورت که:
ماهي را شب قبل در آب خيس مي کنند و آب آن را چند بار عوض مي کنند.
5
صبح روز بعد ماهي را خوب مي شويند.
6
ماهي را از صبح تا شب با حرارت ملايم بخارپز مي کنند و اصلا نبايد آب به ماهي برسد. با اين روش استخوان هاي ماهي هم کاملا نرم مي شوند.
7
ماهي بخارپز شده را تکه تکه مي کنند و استخوان آن را مي کشند اما بايد مراقب بود تا ماهي متلاشي نشود. حالا ماهي آماده است و مي توان آن را کنار غذا سرو کرد.
8
در برخي از شهرهاي جنوب ماهي شور را در آب جوشانده و پس از پاک و خرد کردن؛ آن را در روغن تفت داده و همراه با کشمش و برنج دم مي کنند و مي خورند.
نکات و هشدارها
براي تکه کردن ماهي شور پيش از پختن، بايد دستتان قوي باشد و مراقب باشيد دستتان را نبريد.
اگر خواستيد از روش اول براي آماده کردن ماهي استفاده کنيد؛ اولا مراقب باشيد هنگام برداشتن کاسه از روي برنج دستتان نسوزد و ثانيا آب کاسه روي برنج نريزد چون ديگر برنجتان از فرط شوري قابل خوردن نخواهد بود.