آکا ايران/ ياکي توري (yakitori) نام سس اين کباب است، ولي خود اين کباب هم در ژاپن به همين نام معروف شده و يکي از رايج ترين انواع جوجه کباب ژاپني است...
چي لازم داريم؟مواد لازم جهت تهيه ي سس :
سس سويا نيم پيمانه
استخوان مرغ نيم کيلو
آبليموي تازه 2قاشق غذاخوري
سرکه سفيد 2 قاشق غذاخوري
شکر 4 قاشق غذاخوري
ارده 2قاشق غذاخوري
فلفل قرمز وسياه به ميزان دلخواه
مواد لازم جهت تهيه ي کباب:
ران مرغ استخوان گرفته و خورد شده 300 گرم
بال مرغ استخوان گرفته و خورد شده 300 گرم
جگر مرغ 200 گرم
پيازچه 8بته
فلفل سبز 16 عدد
چطوري بپزيم؟
سس ياکي توري جوجه کباب را به رنگ عسلي تيره در مي آورند که براي ژاپني ها بسيار دل پذير است.
1) سس :
استخوان مرغ را 30- 40 دقيقه در فر 200 درجه سانتي گراد بگذاريد تا رنگ برشته اي پيدا کند، سپس با آب فراوان در ديگ بريزيد و 1 ساعت بپزيد. سپس استخوان را در آوريد و آب را بجوشانيد تا 2-3 پيمانه برسد. برداريد و بگذاريد خنک شود، سپس در يخچال بگذاريد تا ببندد. اين سس را مي توان تا چند روز در يخچال نگه داشت. بقيه ي مواد لازم براي تهيه ي سس را با 3 قاشق ژله استخوان مرغ درقابلمه بريزيد و روي آتش ملايم بجوشانيد تا سس غليظي به دست آيد.
2) کباب :
جگر را 20-30 دقيقه در آب بگذاريد،سپس با مرغ به سيخ چوبي بکشيد. پيازچه را به اندازه فلفل خرد کنيد و با فلفل يک در ميان به سيخ بکشيد.
سيخ ها را روي شعله آتش کباب کنيد. روي مرغ 2- 3 بار و روي فلفل و پيازچه 1 بار با قلم مو سس بماليد. يکي دو سيخ را بدون سس کباب کنيد. کباب را با سيخ در بشقاب بگذاريد. باقي مانده سس را داغ کنيد و روي کباب بدهيد. به جاي ارده مي توانيد کنجد بو داده به کار بريد.