لقمه/ چي لازم دارم: بادمجان دلمه اي درشت 2 عدد گوشت چرخ کرده 300 گرم پياز درشت 1 عدد سير 2 حبه فلفل دلمه اي 2/1 پيمانه نگيني خرد شده رب گوجه فرنگي 2-3 قاشق غذاخوري نمک, فلفل روغن زيتون کمي پنيرپيتزا رنده شده 1 پيمانه ارد 3 قاشق غذخوري کره 3-4 قاشق غذاخوري چطوري درست کنم: در تهيه گراتن سه بخش وجود دارد . ۱- اماده کردن سبزيجات پايه که در اينجا بادمجان است. ۲- اماده کردن مايه گوشتي . ۳- اماده کردن سس سفيد يا همان بشامل. ۱- آماده کردن بادمجان: اکثرا در تهيه گراتن، بادمجان راپوست کنده و سرخ ميکنند که باعث روغن انداختن و پراب شدن ظرف گراتن و له شدن بادمجان ميشود.بهترين روش انست که بادمجانها را با پوست شسته خشک کنيد و از طول برش دهيد. اطراف انها را کاملا با روغن زيتون چرب کنيد نمک پاشيده و در ماهيتابه بچينيد و يکي دو قاشق اب اضافه کنيد و در ماهيتابه را بگذاريد تا کمي بخار کند و نرم شود( اگراب يا روغن بيشتري نياز بود اضافه کنيد) . در تابه را برداشته و اجازه بديد بادمجانها کمي سرخ و طلايي شوند. بادمجانهاي اماده را کنار بگذاريد. 2- اماده کردن مايه گوشتي: پياز را خرد کرده و با يک دوقاشق روغن زيتون کمي تفت دهيد تا سبک شود . سيرپوره شده را اضافه کرده کمي تفت دهيد و گوشت را اضافه کنيد . گوشت را کمي سرخ کنيد تا اب ان کاملا جذب شود . رب گوجه فرنگي نمک و فلفل را اضافه کنيد و کمي هم بزنيد تا رب خوش رنگ شود .چند قاشق اب اضافه کنيد تا رب پر باز کند و سس در گوشت ايجاد کند. اگر از کراشد توميتو استفاده ميکنيد مقداران را بيشتر کنيد و اب اضافه نکنيد. 3- اماده کردن سس سفيد: آرد را با کره روي حرارت تفت دهيد تا عطر کره سرخ شده را استشمام کنيد . نيازي نيست که ارد تغيير رنگ دهد همين که روي حرارت ملايم تفت بخورد و معطر شود کافيست. اب يا شير را کم کم در حاليکه تند تند هم ميزنيد اضافه کنيد تا ارد گلوله نشود.کمي نمک و فلفل به سس اضافه کرده وکنار بگذاريد.زماني که بقيه مواد را اماده ميکنيد گاه گاهي سس را هم بزنيد تا رويه نبندد. ترکيب مواد: يک ظرف مناسب انتخاب کنيد تا بتوانيد با همان ظرف غذا را سر ميز ببريد ( من از يک پيرکس در استفاده کردم) يک لايه بادمجان در کف ظرف بچيند به طوري که کاملا به هم چسبيده باشند و راهي براي نفوذ مواد به کف ظرف نباشد. با يک لايه گوشت روي انها را پوشانده, کمي فلفل دلمه اي و بعد سس سفيد را روي ان پهن کرده و کمي پنير رنده شده بپاشيد . اين مرحله را يک بار ديگر تکرار کنيد تا مواد تمام شود. فر را با حرارت 400 درجه فارنهايت ( 200 درجه سانتيگراد) کمي گرم کنيد . ظرف را در فر قرار داده و بمدت 40 دقيقه بپزيد . در10 دقيقه اخرکاملا مراقب رنگ پنير روي ان باشيد چون در زيبايي گراتن خيلي موثر است . اما اگر از ترکيب سس سفيد با پنير استفاده مي کنيد چندان جاي نگراني نيست چون خيلي دير رنگ عوض ميکند و شايد نياز باشد کمي بيشتر هم حرارت از بالا داشته باشيد. بعد از خارج کردن ظرف از فر ان را روي سطح خيس يا مرطوب نگذاريد چون ظرف خيلي داغ است و سريع ترک ميخورد . کمي صبر کنيد تا گراتن کمي خنک و بسته شود و بعد برش بزنيد.