نماد آخرین خبر

غذاي اصلي/ «باقالي پلو با ماهيچه» مجلسي بپزيد

منبع
ايران کوک
بروزرسانی
غذاي اصلي/ «باقالي پلو با ماهيچه» مجلسي بپزيد
ايران کوک/ چي لازم دارم: برنج 4 پيمانه / باقالي 3 پيمانه / شويد 2 پيمانه / ماهيچه گوسفندي 1 کيلو / پياز 2 عدد متوسط / برگ بو 1 عدد زعفران دم کرده 1 پيمانه / رب گوجه فرنگي 1 قاشق غذاخوري / روغن، نمک، زردچوبه و ادويه به ميزان لازم چطوري درست کنم: برنجتان را از شب قبل با مقداري آب و 2 قاشق غذاخوري نمک خيس کنيد. براي آماده شدن باقالي پلو با ماهيچه، دو سه ساعتي زمان لازم داريد. از گوشت شروع کنيد؛ ابتدا پياز را که نگيني خرد کرده ايد، خوب تفت دهيد. زردچوبه، نمک و فلفل بزنيد. پس از اين ماهيچه را روي پيازها بگذاريد و آب جوش بريزيد. حواستان باشد که ماهيچه در هنگام پخت، کف مي کند، کف روي آن را بگيريد. حرارت را روي درجه متوسط قرار دهيد و به مدت 2 ساعت زمان پخت برايش در نظر بگيريد. قابلمه مناسبي را براي درست کردن پلو انتخاب کنيد، نکته اينجاست که قابلمه شما بايد به حد کافي جا براي جوش خوردن باقالي ها و برنج داشته باشد، اگر جاي آن کم باشد حتماً پلويتان به هم مي چسبد و شل مي شود. قابلمه را تا نصفه آب کنيد و با يک قاشق غذاخوري نمک بگذاريد تا بجوشد. وقتي جوش آمد، نوبت اضافه کردن باقالي هاست. مدت زمان جوشيدن باقالي در آب به نوع آن بستگي دارد. اگر از باقالي تازه استفاده مي کنيد که اين روزها فصل آن است، 15 دقيقه کافي است؛ اما اگر باقالي فريز شده داريد، يادتان باشد که قبل از ريختن آنها در آب کاملاً يخ زدايي اش کنيد و در اين صورت 20 دقيقه بگذاريد تا در آب بجوشد. زماني که مغز باقالي ها کمي نرم شد، برنج ها را اضافه کنيد. وقتي دانه برنج هم مغزپخت شدند، مي توانيد آن را آبکشي کنيد. ته قابلمه 2 قاشق غذاخوري روغن بريزيد و ته ديگ مورد نظرتان را بچينيد، براي خوشرنگ شدن ته ديگ حتماً به ته قابلمه زعفران بزنيد. اگر طرفدار ته ديگ سيب زميني هستيد، روي آنها کمي نمک بپاشيد. يک لايه از مخلوط برنج و باقالي بريزيد و سپس شويد را روي آن بپاشيد. اين عمل را تکرار کنيد تا اينکه برنج و باقالي و شويد تمام شود. براي اين که شويد باقالي شما هم مانند غذاي رستوران ها شود، کافي است کمي دست و دلبازي کنيد و زعفران دم کرده را به نوبت پس از شويد، لاي برنج بريزيد. به محض اينکه برنج دم داد، در قابلمه را با دمکني و يا دو لايه دستمال حوله اي بپوشانيد و حرارت را کم کنيد. حدود يک ساعت تا يک ساعت و نيم براي دم کشيدن برنج در نظر بگيريد. بعد از پختن گوشت، آن را از آب خارج کنيد. آب گوشت را صاف کنيد، يعني برگ بو و پيازها را از آب جدا کنيد. کمي نمک روي گوشت بپاشيد و بگذاريد کمي بماند تا مزه دار شود. در تابه اي مقداري روغن داغ يک عدد پياز باقي مانده از ترکيب اصلي را به صورت خلالي يکدست خرد کنيد و همراه با زردچوبه در روغن تفت دهيد تا بوي خامي آن گرفته شود. بعد ماهيچه پخته را که براي اينکه لذيذ شود، داخل تابه بريزيد و تمام سطح آن را سرخ کنيد. حالا نوبت اضافه کردن يک يا دو ليوان آب گوشت صاف شده، نمک و ادويه و زعفران است. بعد از آن بگذاريد تابه با حرارت متوسط و تازماني که آب گوشت کشيده مي شود، روي حرارت بماند. با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد