سيمرغ/ گاهي به دليل ارزان بودن يک ماده غذايي يا در حراج بودن آن يا حتي صرفا به دليل برگزاري ميهماني يا جشني بزرگ، مواد غذايي بيشتري در مقايسه با ميزان نيازمان تهيه مي کنيم. تاسف آور است که با وجود کمبود جهاني غذا و گسترش گرسنگي و خشکسالي، يا نگهداري اشتباه مواد غذايي زمينه فسادشان را فراهم کنيم. در اين مطلب، ۱۸ نکته را به شما يادآور خواهيم شد که با به کار بستن آنها ميتوانيد ميزان ضايعات مواد غذايي را به حداقل ممکن برسانيد.
نگهداري از گوجه فرنگي
بهترين محيط براي نگهداري گوجه فضايي خنک اما بيرون از يخچال است. يادتان باشد گوجهفرنگي در يخچال پژمرده ميشود. گوجه را در کاسهاي بريزيد و سرسبز آن به سمت بالا قرار دهيد و در ظرف را با روزنامه بپوشانيد.
نگهداري از سيب زميني
براي اينکه سيب زميني مدت بيشتري تازه بماند و از سبز يا سياه شدن آن پيشگيري کنيد بايد آن را در مکاني تاريک، دور از نور و رطوبت قرار دهيد. يخچال به هيچ عنوان محيط مناسبي براي نگهداري سيب زميني نيست. بهتر است آن را در يک جعبه چوبي يا سبد حصيري بريزيد و در محلي که خيلي گرم يا سرد نيست و رطوبت و نور هم به آن نميرسد، نگه داريد. کابينت آشپزخانه يا زيرزمين خانه محيط مناسبي است.
جالب است بدانيد اگر يک سيب وسط سيب زمينيها قرار دهيد آنها هرگز سبز نخواهند شد زيرا سيب گاز اتيلين از خود منتشر ميکند که باعث تازه ماندن سيب زمينيها ميشود. به علاوه، هرگز نبايد سيب زميني و پياز را کنار هم بگذاريد زيرا روند فاسد شدن هم را پرسرعت ميکنند. حتي سيب زميني را بايد در جايي دورتر از ساير ميوه و سبزيها قرار دهيد زيرا گازي که از آن متصاعد ميشود باعث خرابي سريعتر ساير محصولات خواهد شد.
نگهداري از موز
اگر دور ساقه موز پوشش نايلوني ببنديد، موز تا ۵ روز سالم و زرد باقي خواهد ماند.
نگهداري از پياز
پياز را بايد در محيطي خشک و دور از رطوبت و نور نگه داريد. براي نگهداري پياز از جورابهاي شيشهاي کهنه استفاده کنيد. به اين ترتيب که پياز را داخل جوراب کنيد و گره بزنيد. بعد پياز بعدي را قرار دهيد.
در نهايت نيز جوراب را آويزان کنيد. در اين شرايط پياز تا ۲ ماه سالم ميماند. اگر اين راه برايتان ممکن نيست ميتوانيد از پاکتهاي کاغذي استفاده کنيد. روي پاکت سوراخهايي ايجاد کنيد تا هوا جريان داشته باشد و پياز را داخل آن بريزيد و در آن را منگنه کنيد. براي هر بار استفاده در يکي از پاکتها را باز کنيد.
نگهداري از آناناس
براي نگهداري آناناس برگهاي ته آن را بکنيد و سر و ته خارج از يخچال نگه داريد. با اين کار قند موجود در ميوه در سطح آن پخش ميشود و آناناس ديرتر به سرحد رسيدگي خود ميرسد.
نگهداري از پيازچه
براي تازه نگه داشتن پيازچه براي مدت طولاني آن را برعکس داخل ليوان آبي قرار دهيد. هر بار به ميزان نياز برداريد و استفاده کنيد.
نگهداري از سبزيجات ريشهاي
هرگز سبزيجات ريشهاي مثل هويج را نشوييد. اگر دم سبز آن چيده نشده، حتما آن را ببريد و بعد در روزنامه بپيچيد تا نم آن گرفته شود و در کيسه نايلوني در يخچال نگه داريد. به اين ترتيب هويج بين ۱ تا ۳ هفته تازه ميماند. بهترين شيوه براي نگهداري بهتر از سبزيجات ريشهاي مثل هويج، زنجبيل و... استفاده از شن مرطوب است. براي اين کار، کافي است داخل يک کارتن مقداري شن بريزيد و هويجها و ساير سبزيجات ريشهاي را در آن بچينيد. هرازگاهي شن را کمي مرطوب کنيد.
نگهداري از کاهو و اسفناج
براي نگهداري کاهو و اسفناج آن را در نايلون زيپدار بريزيد و يک دستمال کاغذي روي آن بگذاريد تا رطوبت اضافه برگها گرفته شود.
نگهداري از کرفس
براي تازه ماندن کرفس آن را در کاغذ آلومينيومي بپيچانيد و در قسمت پايين يخچال نگه داريد.
نگهداري از سيب
سيب را ميتوان در محيطي خنک و کمي مرطوب به راحتي براي ۶ ماه نگه داشت. جا ميوهاي پايين يخچال هم جاي مناسبي براي نگهداري سيب است. البته بايد هراز گاهي سيبها را بررسي کنيد و اگر روي سيبي لک افتاده، آن را جدا کنيد زيرا زمينه ساز بروز پوسيدگي و فساد ساير سيبها خواهدشد.
نگهداري از جوانه
جوانه را مي توان در يخچال براي ۳ روز نگهداري کرد. براي بهتر ماندن جوانهها آن را در نايلونهاي زيپدار بريزيد و هراز گاهي در آن را باز و بسته کنيد تا هوا در آن جريان يابد. ميتوانيد از ظروف دربسته هم استفاده کنيد اما نهايت زمان نگهداري جوانه ۳ روز است و پس از آن خواص خود را از دست ميدهد.
نگهداري از قارچ
براي نگهداري قارچ آن را هرگز نشوييد و در پاکت هاي کاغذي براي ۵ تا ۷ روز در يخچال نگه داريد.
يادآوري
قبل از منجمد کردن ميوه و سبزيجات براي حفظ رنگشان، آنها را کمي در آب جوش بپزيد و بعد فريز کنيد. براي کنسرو کردن مواد غذايي نيز بهترين جنس ظروف، شيشهاي است زيرا اين نوع ظروف مواد غذايي را آلوده نميکنند و داخل آنها از بيرون مشخص است.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد
بازار