نماد آخرین خبر

غذاي ملل/ طرز تهيه بورک اسفناج؛ ميان وعده محبوب ترکيه

منبع
دونفره
بروزرسانی
دونفره/ بورک يک ميان وعده يا پيش غذاي معروف ترکيه اي هستش که با خمير يوفکا و انواع مواد به عنوان فيلينگش تهيه ميشه. از اونجايي که بورک با ذائقه ما ايراني ها خيلي جوره اينجا هم کلي طرفدار داره و ما خانوم هاي ايراني انواع مختلفشو تو خونه درست ميکنيم. 
چي لازم دارم؟ ۳۰۰ گرم اسفناج تازه ۸ ورق خمير يوفکا مستطيلي ۲ قاشق غذاخوري پر پنير لبنه يا خامه اي ۲ قاشق غذاخوري پياز داغ ۱ قاشق پنير پارمزان ۱/۲ پيمانه شير ۱/۳ پيمانه روغن مايع ۱ عدد تخم مرغ نمک و فلفل به مقدار لازم
چجوري بپزم؟ ابتدا بايد اسفناجمون رو بپزيم ميتونيم قبل از پخت اسفناج اونو به اندازه دلخواهمون خورد کنيم يا اينکه بدون خورد کردن بسته به سليقه مون داخل قابلمه بريزيمشون. براي پخت اسفناج هم کافيه کف قابلمه فقط کمي حدود ۱/۳ فنجون آب بريزيم (تا از چسبيدن اسفناج به کف قابلمه جلوگيري کنيم) و بعد اسفناج هارو داخل قابلمه بريزيم و در قابلمه هم بذاريم و حرارت رو ملايم کنيم. خيلي زود و کمتر از ۵ دقيقه اسفناج ها نرم ميشن و حجمشون رو از دست ميدن و ميپزن حالا در قابلمه رو برميداريم تا آب اضافه اسفناج کشيده بشه. حالا اسفناج هاي پخته رو با پياز داغمون تفت ميديم تا آب اضافي اسفناج ها هم تبخير بشه و از حالت آبکي بودن در بياد. بعد پنير پارمزان رو اضافه کرده و مخلوط رو هم ميزنيم تا پنير خوب مخلوط شده آب بشه. حالا شعله گاز رو هم خاموش ميکنيم. چون پنير پارمزان نمکيه من ديگه بهشون نمک اضافه نکردم. اضافه کردن فلفل هم سليقه ايه که من باز ترجيح دادم فلفل هم نريزيم چون مزه قالب اسفناج و پنير رو بيشتر ميپسندم. وقتي مخلوطمون کمي سرد شد پنير خامه اي يا پنير لبنه رو هم اضافه کرده و مخلوط رو هم ميزنيم. حالا مايه فيلينگ بورک ما حاضره.
در مرحله بعدي بايد مخلوطي که بايد خمير هاي يوفکارو بهش آغشته کنيم آماده کنيم. اين مخلوط علاوه بر اينکه از خشک شدن و ترک خوردن خمير جلوگيري ميکنه طعم بورکمون رو هم خيلي بهتر ميکنه. پس شير، تخم مرغ، روغن و کمي نمک رو با هم خوب مخلوط ميکنيم. حالا يک لايه ورق خمير يوفکارو رو يه تخته ميذاريم و دو طرفش رو با فرچه به مايه آغشته ميکنيم. از مايه فيلينگ بورک روي خمير ميذاريم. خمير رو به صورت لوله اي ميبنديم. حالا براي آخرين مرحله گردش ميکنيم. حالا بورکمون حاضره.
 هر ۸ ورق يوفکارو به همين ترتيب ميپيچيم.
حالا کف يه ظرف که حتما بايد نچسب باشه رو به روغن آغشته ميکنيم و بورک هارو طوري داخلش ميذاريم که لوله هايي که گرد کرديم از هم باز نشن. روي تمام بورک هارو باز با فرچه به مايه آغشته ميکينم. در نهايت ظرف رو براي مدت نيم ساعت تا ۴۵ دقيقه داخل فري که از قبل با دماي ۱۷۰ درجه گرم کرديم ميذاريم تا بپزه و لايه هاي خمير هم ترد بشن و تغيير رنگ بدن. وقتي بورک ها پختن در فر رو باز کنين و با احتياط کامل تا دستتون نسوزه روي تمام بورک هارو با فرچه به روغن آغشته کنين و بعد گريل رو براي ۵ الي ۱۰ روشن کنين تا بورک ها خوب طلايي و ترد بشن. حالا بورک هاي خوشمزه ما آماده ان و ميتونيم سروشون کنيم … نوش جان! با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد