چاره چي/
مواد لازم:
۲۶۰ گرم (۱¾ فنجان) آرد نان يا آرد خميز پيتزا
۲ قاشق چاي خوري شکر
۱قاشق چاي خوري نمک
½ قاشق چاي خوري مخمر خشک شده
۷۰ گرم (۱/۳قاشق غذاخوري) کره ذوب شده
۲ قاشق غذاخوري ماست طبيعي يوناني
۸۰ ميلي ليتر (⅓ فنجان) شير
۱ قاشق غذاخوري روغن نباتي، به علاوه يک قاشق ديگر براي روي نان
۲ قاشق چايخوري تخم نايجلا
خيلي کم زعفران ساييده شده که در ۱ قاشق غذاخوري آب گرم بگذاريد تا دم بکشد
طرز تهيه:
زمان آماده سازي: ۴۰ دقيقه
ابتدا آرد، شکر، نمک و مخمر را در يک کاسه بزرگي بريزيد و به خوبي مخلوط کنيد. سپس شير، ماست و ۲ قاشق غذاخوري کره ذوب شده را با هم مخلوط کرده و به مواد خشک اضافه کنيد. براي هم زدن مواد ابتدا از قاشق چوبي و بعد با دستان خود آن قدر مواد را ورز دهيد تا خمير نرمي بدست آيد. روي تخته کار کمي آرد بپاشيد و خمير را روي آن قرار دهيد. ۸ الي ۱۰ دقيقه صبر کنيد تا خمير کمي پف کند و نشانه آن اين است که با انگشت خود خمير رار فشار دهيد، اگر حالت ارتجاعي پيدا کرده بود و دوباره به شکل اول برگشت يعني خمير شما آماده است.
حالا آن يک قاشق روغن نباتي را در کاسه اي بريزيد و خمير را درون آن قرار دهيد و با آن روغن تمام روي خمير را پوشش دهيد. سپس خمير روغني را درون کيسه پلاستيکي قرار داده، به مدت ۴۰ دقيقه در جاي گرمي قرار دهيد تا به اصطلاح ور بيايد و آماده شود.
فر را با درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتي گراد روشن کنيد تا گرم شود. همچنين دو عدد سيني فر روي ميز کار خود آماده قرار دهيد و درون آن کاغذ پخت پهن کنيد.
پس از گذشت ۴۰ دقيقه، خمير ور آمده را برداريد، آن را مدت ۲ الي ۳ دقيقه به آرامي خوب ورز دهيد تا به حالت ارتجاعي خود برگردد. سپس خمير را به دو قسمت مساوي تقسيم کنيد و روي هر کدام را با روغن بپوشانيد.
هر تکه خمير را جداگانه با وردنه پخش کنيد؛ دايره اي با قطر ۲۲ سانتي متر و ضخامت ۵ ميلي متر. بعد با دست خود يک طرف خمير را بکشيد تا به شکل يک قطره در بيايد، چيزي با ابعاد ۱۷ در ۲۴ سانتي متر و در نهايت کمي مرکز خمير را فشار دهيد. حالا خمير را به سيني پخت منتقل کرده و همين مراحل را براي تکه خمير بعدي نيز انجام دهيد. در آخر با انگشتان خود روي سطح خمير فشار دهيد تا رد انگشتانتان باقي بماند و پيش از انتقال سيني ها به داخل فر، روي آن ها را زعفران بماليد و کمي هم تخم نايجلا بپاشيد.
اجازه دهيد تا خمير ۱۰ دقيقه بپزد، سپس سيني را خارج کرده و روي آن را با کره ذوب شده بپوشانيد و مجدد داخل فر قرار دهيد تا ۵ الي ۱۰ ديگر بپزد و روي آن طلايي شود. مي توانيد آن را به صورت گرم سرو کنيد يا در دماي اتاق از آن نگهداري کنيد.
اين نان به مدت ۲ روز در ظرف در بسته در دماي اتاق قابل نگهداري است اما بهتر است که آن را به صورت روزانه تهيه کرده و مصرف نماييد.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد
بازار