آخرين خبر/
چي لازم دارم:
برنج ۲ پيمانه
مرغ ۲۵۰ گرم
اسفناج ۵۰۰ گرم
آلو بدون هسته يا برگه قيسي ۱ ليوان
پياز داغ ۳ قاشق غذاخوري
زعفران دم کرده به مقدار لازم
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
ماست سفت ۲ قاشق غذاخوري
روغن زيتون ۲ قاشق غذاخوري
روغن حيواني به مقدار لازم
چطور بپزم:
۱- برنج را با نمک و آب خيس کنيد .
۲- اسفناج پاک کرده و شسته شده را خرد کنيد و بدون آب روي حرارت گذاشته و نمک و زردچوبه و ۲ قاشق روغن زيتون اضافه کنيد و صبر کنيد تا پخته شود و بعد از تبخير شدن آب اسفناج ،حرارت را خاموش کنيد و پياز داغ را اضافه کنيد .
۳- مرغ را با يک عدد پياز و نمک و فلفل و زردچوبه پخته وپس از پخته شدن آب مرغ را به خورد گوشت داده تا خوشمزه شود و سپس گوشت را ريش ريش و از هم باز کنيد
۴- در صورت استفاده از آلو ،آنرا خوب بشوييد و هسته را در آورده و با استفاده از کمي آب آنرا بجوشانيد تا نرم شود و چنانچه از برگه قيسي استفاده مي کنيد برگه ها را در آب خيسانده تا کمي نرم شود و خوب شسته تا عاري ازشن شود چون بعضي از برگه ها در سطح شان شن ريزه وجود دارد .
۵- رنج را به سبک کته روي حرارت گذاشته روغن زيتون اضافه کنيد و صبر کرده تا آبش تبخير شود يا برنج را آبکش کرده بعد زرده تخم مرغ و ماست و زعفران را با هم زده و يک الي دو قاشق روغن حيواني و برنج را به آن اضافه کرده و خوب مخلوط کنيد.
۶- کف قابلمه را چرب کرده و نيمي از برنج را در آن ريخته و با پشت قاشق سطح آنرا صاف کنيد بعد به ترتيب يک لايه اسفناج و يک لايه مرغ و يک لايه آلو بچينيد و با پشت قاشق صاف کنيد و در آخر يک لايه ديگر از برنج و دو باره با پشت قاشق صاف کنيد و درب قابلمه را گذاشته با استفاده از شعله پخش کن و حرارت کم برنج را به مدت سه ربع ساعت الي ۵۰ دقيقه دم بيندازيد با نگاه کردن به حاشيه برنج در قابلمه ميتوانيد رنگ ته چين را ببينيد و زمان مناسب براي کشيدن در ديس را انتخاب کنيد .
۷- يا در فر قرار ميدهيم
۸- روي ظرف را با فويل ميپوشانيم و چند سوراخ روي فويل به وجود ميآوريم آنگاه ظرف را در طبقه وسط فري که از قبل روي حرارت 190 درجه سانتيگراد گرم شده به مدت يک تا يک ساعت و نيم ميگذاريم تا زير برنج طلايي شود. در نهايت از ظرف در آورده در يک سيني برميگردانيم و با يک چاقوي تيز برش ميزنيد.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد
بازار