نماد آخرین خبر

طبع من/ ارزش غذايي سبزي خشک چقدر است؟

منبع
بروزرسانی
طبع من/ ارزش غذايي سبزي خشک چقدر است؟
روزچين/ سبزي خشک باتوجه‌به بافت سخت و شکل به‌ظاهر پلاسيده‌اي که دارد، ممکن است انتخاب اول شما در پخت و پز نباشد، اما خشک‌کردن سبزي‌ها روشي ايمن و کم‌چرب و طولاني‌مدت براي نگهداري از آن‌هاست. در اين نوشتار به بررسي ارزش غذايي سبزي خشک به‌عنوان يک منبع غذايي مطمئن مي‌پردازيم. مزاياي سبزي خشک يکي از مزاياي سبزيجات خشک‌شده اين است که مواد مغذي سبزي خشک نسبتاً بدون تغيير باقي مي‌ماند و شما مي‌توانيد روزانه با مصرف ۲ تا ۳ فنجان از اين سبزيجات نياز روزانه خود را به اين دست مواد غذايي فيبردار تأمين کنيد. ميزان کالري سبزي خشک چقدر است؟ سبزي‌هاي خشک‌شده ۱۰۰ درصدِ کالري سبزي‌هاي تازه را دارند. اين در حالي‌ست که نصف آن‌ها فضا را اشغال مي‌کنند. فناوري خشک‌کردن مي‌تواند تقريباً تمام رطوبت موجود در سبزي را از بين ببرد و تنها ۲ تا ۳ درصد رطوبت در گياه باقي بگذارد. ازبين‌رفتن رطوبت به طول عمر سبزيجات کمک خواهد کرد. حرارت و مواد مغذي سبزيجات خشک فرآيند خشک‌کردن سبزي‌هاي مستلزم قراردادن آن‌ها در معرض حرارت است. با وجود اينکه دما تا حدودي پايين مي‌ماند، بعضي ويتامين‌هاي حساس به حرارت مانند ويتامين ث از بين مي‌روند. اما ويتامين آ در مجاورت حرارت حفظ مي‌شود و تا زماني‌ که دما کنترل شود، باقي مي‌ماند. بااين‌حال روش‌هاي آشپزي ممکن است باعث تخريب اين دو ويتامين شوند. ويتامين‌هاي حلال در آب مانند خانواده ويتامين ب احتمالاً در مرحله آب‌زدن از بين مي‌روند، اما در صورتي که هنگام آشپزي از مايع مواد خيسانده‌شده استفاده کنيد، اين ويتامين‌ها بازيابي مي‌شوند. ميزان فيبر خوراکي در سبزي خشک چقدر است؟ خشک‌کردن از تمام فيبر خوراکي سبزيجات نگهداري مي‌کند و آن‌ را همچنان ماده غذايي ارزشمندي نگه مي‌دارد. فيبر خوراکي باعث حجم‌دادن به رژيم غذايي شما شده و به‌همين‌دليل است که استفاده از سبزي خشک‌شده به کاهش يبوست مي‌انجامد. سبزي‌ها فيبر زيادي هم به‌صورت حل‌شونده و هم به‌صورت غيرحلال در خود دارند؛ فيبر حل‌شونده با خود احساس سيري به همراه مي‌آورد و فيبر غيرحلال هم به دفع آسان‌ترِ مدفوع کمک مي‌کند تا سلامت سيستم هاضمه ما تضمين شود. بافت و مصرف سبزي خشک چطور است؟ براي استفاده از سبزيجات خشک‌شده لازم است که آن‌ها را در آب بخيسانيد. اما مي‌توانيد مستقيماً هم از آن‌ها در غذاهاي پُرآب مانند انواع سوپ و آش، تاس‌کباب و خورش و انواع سس استفاده کنيد. سبزي خشک آب‌زده‌شده معمولاً بافت نرم‌تري نسبت به سبزيجات تازه دارد، بنابراين به‌عنوان بخشي از يک غذاي کامل مي‌تواند مصرف شود. بعضي غذاهاي آسيايي هستند که در دستور تهيه آن‌ها از سبزيجات خشک‌شده استفاده مي‌شود. سبزي خشک را از کجا بخريم؟ اين روزها قفسه‌هاي فروشگاه‌هاي زنجيره‌اي بخشي را به انواع سبزي خشک اختصاص داده‌اند. درحالي‌که سبزي‌هاي خشکي مانند نعنا و شويد و جعفري کاربرد متنوعي در انواع خوراک و غذاها دارند و در عطاري‌هاي سنتي هم به‌راحتي پيدا مي‌شوند، سبزي‌هاي ديگري هم براي کشف و پخت غذاهاي لذيذ انتظار شما را مي‌کشند.
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره