زندگي آنلاين/ به ( Quince ) ميوه اي زرد رنگ و مرباي به در بين ايرانيان مورد اقبال است که سلامت دات لايف به دليل خواص مرباي به ، مرباي به کم شکر را براي سفره صبحانه پيشنهاد مي کند. به در کتب طب سنتي ايران با نام «سفرجل» آورده شده است و جهت تقويت قلب و مغز مفيد مي باشد. فوايد ميوه ي به ، مقوي قلب، معده و اعصاب است و دمنوش به نوشيدني بسيار مناسب براي پاييز و زمستان است. از دانه هاي ميوه به در سرماخوردگي و گلودرد استفاده مي کنند.
خواص کلي و نحوه مصرف به عبارت است از:
مقوي اما دير هضم است. هم مصرف خوراکي و هم بوئيدن ميوه آن، موجب ايجاد حس نشاط و تقويت قلب و مغز ميگردد. بوئيدن به موجب رفع حالت تهوع و استفراغ ميگردد و خوردن به موجب تقويت معده و دهانه ورودي آن شده و از ريفلاکس اسيد معده به سمت بالا جلوگيري مي کند و از بدبويي دهان جلوگيري ميکند. ميوه به خام ديرهضم بوده و به کندي از معده عبور کرده و به شدت موجب يبوست مزاج ميگردد اما دمنوش به و به پخته اين عوارض را ندارد.
ميوه به بر اساس اقليمي که کشت مي شود ،داراي ۳ نوع ميوه است:
به شيرين : طبيعت آن در گرمي و سردي، نزديک به اعتدال است و در ايجاد نشاط و تقويت قواي قلبي و مغزي قويتر از ديگر انواع عمل ميکند.
به ترش : داراي طبيعت سرد در درجه اول و خشک در درجه دوم است و در تقويت معده ، قويتر از نوع شيرين عمل ميکند. عصاره آن در رفع تشنگي و استفراغ مکرر مفيد است و ادرارآور خوبي نيز هست.
به ميخوش : در گرمي و سردي، معتدل و در درجه دوم خشک است. خواص آن مشابه دو نوع ديگر است و زيادهروي در مصرف آن موجب بروز سکسکه مي گردد .
ترکيبات موجود در به
ميوه به علاوه بر مزه مطبوع داراي ويتامين C، روي، پتاسيم، مس، آهن و فيبر رژيمي ميباشد. علاوه بر اين داراي آنتي اکسيدان هاي مفيد براي سلامتي از قبيل کاتچين، اپيکاتچين، ليمونن و برخي ديگر از آنتي اکسيدانها ميباشد . خواص دم کرده به و خواص به پخته ، مشابه خواص دمنوش به مي باشد، زيرا ترکيبات موجود در آنها يکسان است.
خواص به براي پوست :
آنتي اکسيدانهاي موجود در ميوه به منجر به حذف بسياري از عوامل مضر براي سلامت پوست شده و از اين طريق در بهبود چين و چروک پوستي ، حذف لکه هاي پوستي و در محافظت از پوست در برابر اشعه ماورابنفش نقش ايفا ميکند.
تنظيم فشار خون : پتاسيم موجود در به با شل کردن عروق و تنظيم انقباض عروقي به جريان بهتر خون در عروق کمک کرده و فشارخون را تنظيم ميکند. علاوه بر اين به از طريق بهبود سطوح چربيهاي خوني ميتواند از بسياري از بيماريهاي قلبي عروقي مانند سکته ، نارسايي احتقاني قلب و بيماري هاي عروق قلبي جلوگيري کند .
تنظيم سيستم ايمني : از دير باز ميوه به به شکل صورت موضعي براي درمان درماتيت آتوپيک که يک نوع آلرژي با تظاهرات پوستي است استفاده ميشده است. علاوه بر اين مقدار زياد ويتامين C آن ميتواند در تنظيم التهاب و عملکردهاي سيستم ايمني و تعداد گلبولهاي سفيد موثر باشد .
خواص به براي زيبايي مو :
محتواي مواد معدني به براي خون سازي مفيد است. تنظيم خون رساني به فوليکول هاي مو از طريق تقويت خون سازي و تنظيم گردش خون به رشد بهتر فوليکول هاي مو کمک ميکند .
خواص به در بارداري :
ميوه به يکي از ميوه هاي پيشنهادي براي خانم ها است ( به دليل خواص آن براي زيبايي و سلامت پوست و مو ) ولي ميوه به و دمنوش به در طول دوران بارداري و حاملگي هم فوايد زيادي دارد. ميوه به داراي ويتامين B6 مي باشد و بر روي تهوع و استفراغ بارداري ( هيپر امزيس ) موثر است و لذا در بارداري به ويژه بين هفته ۶ تا ۱۴ بارداري ، به پيشنهاد مي شود.
چه جوري درست ميشه:
تهيه دمنوش خانگي کاري زمان بر است ولي براي بانوان و آقاياني که از اين کار لذت مي برند ، در ادامه به تفصيل توضيح داده شده است ، ولي اگر زمان کافي براي تهيه دمنوش خانگي به نداريد ، مي توانيد از دمنوش هاي آماده و معتبر ميوه به استفاده کنيد ( خريد آنلاين سايت خريدناب تحت نظر داروساز و پزشکان طب سنتي ). براي انواع دمنوش هاي گياهي و خواندن خواص و مضرات آنها و در نهايت تجربه يک خريد آسان روي لينک فروش دمنوش هاي طب سنتي کليک کنيد.
۱) براي تهيه دمنوش به نخست بايد” به “رسيده و شيرين ايراني بخريد. ” به “هاي وارداتي با اينکه ظاهر هندسي آراسته تري دارند در بيشتر موارد از بو و مزه لازم بي بهره اند و بيشتر براي تزئين ظرف ميوه مناسب اند تا کاربرد و فايده طبي.
۲) ” به ” را خوب بشوييد تا پرزهاي روي آن برود. اگر پوست “به” کاملاً زرد باشد نيازي به گرفتن آن نيست.
۳) پس از شستن ميوه به بايد آن را با رنده فلزي خلال کنيد تا قطعاتي به طول حدوداً ۳ سانتي متر و قطر حدود ۲ ميلي متر به دست آوريد. قطعات ريزتر يا درشت تر ممکن است در مراحل بعدي شما را با مشکل روبرو کنند.
۴) پس از اين کار بايد قطعات رنده شده “به” را در يک سيني بگسترانيد و روي وسيله گرمازايي با گرماي ملايم و پيوسته، مانند شوفاژ، قرار دهيد. بسته به رطوبت هوا و دماي گرم کننده بين ۱ تا ۲ روز طول مي کشد تا قطعات “به” خشک شوند. در اين مرحله، خشکي نبايد آنقدر زياد باشد که خلالها را بتوان مانند چوب کبريت شکست.
۵) مرحله پاياني در تهيه دمنوش به، بو دادن آنهاست که نياز به کمي مهارت دارد وگرنه ممکن است دمنوش به خوب از کار درنيايد. براي اين کار بايد يک ماهي تابه فلزي را روي شعله گاز بگذاريد تا ظرف خوبِ خوب داغ شود، به قدري که اگر قطره اي آب در آن ريختيد به پرش درآيد و زود بخار شود. سپس خلالهاي “به” خشک شده را يکباره در ماهيتابه ريخته و به سرعت با قاشق چوبي زير و رو کنيد تا حرارت به طور يکسان به همه خلالها برسد. اين کار را تا وقتي که رنگ خلالها به قهوه اي پررنگ برسد ادامه بدهيد. کمي دود بلندشدن از اين خلالها هيچ عيبي ندارد و حتي به خوش رنگتر شدن دمنوش به هم کمک مي کند، بنابراين از برخاستن کمي دود و دم نترسيد.
۶) پس از تغيير رنگ و بوداده شدن به ها، ماهيتابه را از حرارت دور کنيد و بگذاريد خنک شود. سپس آن را در ظرف دربسته شيشه اي نگهداري کنيد و از رطوبت هم دور نگهداريد.
۷) براي تهيه دمنوش به براي هر نفر حدود يک قاشق غذاخوري معمولي از آن را در يک قوري با يک ليوان آب جوش به مدت ۲۰ دقيقه روي بخار، خوب دم کنيد و سپس نوش جان کنيد.
افزودن مقدار اندکي زعفران آثار قلبي و مغزي آن را تقويت مي کند و رنگ و مزه اش را هم ارتقاء مي دهد. اگر ميوه به شما کاملا شيرين بوده باشد نياز چنداني به شيرين کننده نداريد ولي اگر دوست داشتيد خوب است که آن را با کمي نبات شيرين کنيد و بنوشيد.
بازار